Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobereczek,

szafa powaliła mnie na kolana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to u mnie żadkość :rolleyes:

a z dodatkami to możemy sobie rękę podać ;) i ja swój dzbanek regularnie uzywam i chyba dokpię drugi bo przy większej ilości gości pasowałoby postawić dwa na krańcach stołu :)

beatko, siedze przed komputerem z otwarta buzia i ocieram sline ! twoja lazienka wyszla tak pieknie !!! ciesze sie jakby byla moja :) :) :) :) ciul z wezykiem, przestan zwracac uwage na takie pierdoly i popatrz na calosc !!! plytki i boazeria grazia juz same w sobie sa piekne ale z tymi meblami to sa dopiero pokazane w calej okazalosci !!!

no i pytanie, nie wiem czy dobrze widze, masz umywalke retro z kerasanu i do niej akan ci dorabial szafke ?

A ja się zastanawiam jak tam Twoje serduszko??? Moje ledwo utrzymuje się w piersi a przecież to nie moja łazienka! Jakby była moja to zawał z nadmiaru wrażeń i ogólnego szczęścia murowany... Po prostu pięknie to wygląda, a lustro nad wanną to zapewne będzie w drewnianej ramie pod kolor?!?

Mam pytanie odnośnie użytego drewna, zarówno w łazience, jak i na schodach czy szafie, czy to dąb??? Choć to w łazience troszkę inne?

Gość Flawia
obudowa wygląda ślicznie, tym bardziej że drewno jest wygięte, jednak troszkę niepraktycznie. Kto tą wannę będzie mył?? :-) A ponad wanną będzie farba? Też chciałabym uniknąć wykafelkowania na maxa...Szafa piękna. Patrząc na zdjęcie gdzie widać i szafę i wejście, to gdyby to był rysunek, to bym albo obniżyła szafę do górnej krawędzi skrzydła drzwiowego (bez sensu) albo bym górne naświetle zmieniła w prostokątne. Tylko że może wtedy przestałabym odróżniać wyjście od szafy i jeszcze bym wlazła do szafy jak na komediach... :-) Ale byłoby super mieć taka dużą szafę... Dziś w sądzie, stojąc w kolejce, miałam czas podziwiać hol z kolumnami, sklepieniami, malunkami na suficie i mozaiką na podłodze - kopalnia inspiracji... Ale u was chyba nie ma w środku kolumn? Zawsze można dostawić koło ściany :-) W każdym razie nabrałam ochoty na mozaikę kamienną w holu u siebie... a na którymś zdjęciu u Ciebie świetnie wygląda zadaszony taras, bardzo swojsko :-)

Dziękuję dziewczyny za pochwały !!!To niesamowicie cieszy!! Nie miałam czasu odpowiadać ,bo noc spędziłam pierwszy raz w nowym domku! To niesamowite uczucie i tak naprawdę wydawało mi się jakbym tam już mieszkała od lat.W końcu znamy się z domkiem od "małego":):) .Jednym słowem ,szybko się zadomowiłam,chociaż nocą męczyły mnie jakieś koszmary,ale rano już fabuły nie pamiętałam...

Zu milo ,że wpadłaś ,pomimo całego Twojego zaganiania.Twoja budowa pewnie ma się juz ku końcowi. Dach już jest? A te dzbanki ,to ja od razu kupiłam profilaktycznie dwa....

googulku Wszystko robione jest przez Akanowców (dzięki panowie!!!) ceramika jest Kerasana

karolina fajnie ,że już jesteś w domku Odpoczywaj i dbaj o siebie

Monia masz rację juz teraz patrząc n-ty raz na ten nieszczęsny wężyk już mnie tak nie razi,ale pomimo tego będę z uporem maniaka szukać tej rurki ,bo jak woda przepływa przez ten wężyk to jest dziwny dźwięk i aż się cały rusza:):)

Anulkaa niezmiernie mi miło!! Twoja łazienka jako pierwsza mnie zachwyciła ,zresztą j cały dom masz pięknie urządzony.Szkoda ,że nie masz dziennika ,bo dla niejednych byłby inspiracją.

Dardurdko moja kochana .Oswajałam się z tym wszystkim stopniowo to i emocji było mniej .Ze szczęścia to już skaczę do góry ,ale juz bardziej dlatego ,że przygoda z budową zmierza ku końcowi. Masz rację ,lustro będzie jeszcze nad wanną w ramie w tym samym kolorze,co reszta,z olchy.Meble w łazience sa właśnie z olchy ,a pozostała stolarka z dębu.

Kasiorku -dziękuję.Wiesz ,że Twój dom może być natchnieniem dla wielu .Gdybym zobaczyła te Twoje wnętrza odrobinę wcześniej, to na pewno i mój dom wyglądałby nieco inaczej.

juszczakówna miło ,że zaglądasz....:)

FlawioMoże ta wanna wygląda na dużą ,ale nie jest.Swobodnie można ją umyć (chociaż musze się przyznać ,ze ja tego nie robie ,więc nie będę się martwić:)) Cokół jest dość wysoki ,farba lateksowa ,więc chyba będzie dobrze..

Mojej córce ta szafa kojarzy się z "opowieścią z Narni":):)Będę próbować ,czy po wejściu będzie czekał mnie inny świat?Żeby chociaż przenieść się w czasie,oczywiście wstecz...:):)

Kliknęłyśmy chyba znowu w tym samym momencie!:)

Spałyśmy tylko z córką!Nie obyło się bez fajerwerków.Nie jestem jeszcze obeznana z funkcjonowaniem alarmu ,a M nie uświadomił mnie ,że aby wyłączyć w garażu trzeba przycisnąć inny przycisk.Codziennie majstrzy przychodzą o 7.30 i m sądził ,że zdąży przed nimi odblokować alarm .A dzisiaj wyjątkowo przyszli o 7mej.Obudzilo mnie wycie tego alarmu ,nie wiedziałam co się dzieje .Myślę sobie ,w domu przecież wyłączyłam,więc co jest .Zaczęłam kombinowac ze strefami ,całe szczęście ,że M w porę nadjechał.....Ot,blondynka:lol2::lol2:

Dziewczyny najważniejsze ,to trafić na dobre ekipy.Akurat przez przypadek mi się udało trafić na Akana i Pana Leszka stolarza.Wolę teraz ,znając ich prace,nie mieć w najbliższych miesiącach mebli w ogóle ,a jednak uskładać kaskę ,by oni mi mogli wszystko dalej robić.Wczoraj miałam okazje przez dł€zszy czas sie poprzyglądać,i muszę stwierdzić ,że najmniej jestem zadowolona z pracy kartongipsiarzy i malarza.w niektórych miejscach jest nierówno ,niedotarte,co mnie wkurza ,ale w tej chwili już żadnych usterek nie będziemy naprawiać .Musimy sobie dać trochę luzu....

Bożżżżże ,niech skończą jeszcze tylko to ogrodzenie i idą sobie w diabły...