Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na kolejne rzeczy które wyczarujesz w swoim Dworku:)

Dzieki!ja niestety nieprędko coś wyczaruje ....Siła wyższa .Czekam tylko jak zakończą mi ogrodzenie,w przyszłym tygodniu będzie balustrada balkonowa,potem obłożony zostanie cokół i we wrześniu zamkniemy wszystko brama wjazdową i furtkami i na razie koniec budowania.Bardzo bym chciała do końca roku wyczarować jeszcze sypialnię i zabudowę ściany telewizyjnej ,ale na realizację są jak na razie marne szanse.O jutra zaczynam wielkie sprzątanie i przewożenie fatałaszków.

A co ja Ci mogę napisać.... wszystko już zostało napisane.

Gratuluję pierwszej nocy i ... nie zazdroszczę przeprowadzki, wiem czym to pachnie, ale u Ciebie zapewne będzie wsio poukładane i na swoim miejscu, nie tak jak u mnie, na wariata:rolleyes:

Pozdrawiam i dużo siły życzę:)

arctico co tam moja przeprowadzka ! jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej.Ja tak się do nowego wybieram jak sójka za morze,trochę tu ,troche tam.... w przelocie...Teraz wcale mi sie nie śpieszy tam ,bo tu mam już ogród ,a u mnie pełno zawsze dzieciorów ,to i mają się gdzie wyładować .Za tydzień córcia wyjeżdża ,to trza będzie podjąć radykalne kroki.Teraz czeka mnie organizacja 18 stki syna dla rodziny i zamierzam już to zrobić w nowym domu!!

Beatko, ekspresowo mur rośnie :) Bardzo jestem ciekawa końcowego efektu :)

Widzę, że i Ty zaplanowałaś białe kwiaty przed domem ;) Pięknie jest :) :)

Jakoś te białe mi najbardziej leżą .

A muru już mamy właściwie z jednej strony bramy.Pozostało tylko jeszcze wykonanie łuku,no i słupów ,nazwijmy to głównych. Ja się do tego nie wtrącam ,bo jest to projekt mojego M.Ja jakoś nie bardzo nawet wiem ,jak to ma wyglądać! Zobacz Moniu ,ile tego materiału musieliśmy kupić .Sąsiad myślał ,że będziemy coś jeszcze budować:lol2:

Bo są śliczne :)

Czy mur będzie dookoła całej posesji, czy tylko z przodu? Mój mąż chciałby mur, ja jednak myślałam o czymś mniej zamknietym, żeby pnączami ubarwić. Z kolei na murze też można... No fajnie to wychodzi i szybko idzie, bo głównie z pustaków ;) Nie boisz się, że może pękać tynk, odparzać itp.? Ja bardzo się takich rzeczy boję.

Mur będzie z przodu i jakby dwa przęsła od strony sąsiada w stronę garażu .Myślę,ze w przyszłości pociągniemy go dalej, do samego garażu. Moniu a z tynkowaniem na pewno sie wsytzrrzymamy ,aż będzie chłodniej. Ja tez myślę o tym ,aby go obsadzic pnączami ,tak,ze nawet jak pęknie to tego nie będzie tak widać.

Abstrahując ,to dzisiaj dopiero przyszła mi odpowiedz odnośnie głowic i podstaw kolumn.Najszersze robią 43cm ,ja mam 50tki ,ale pytano mnie ,ile bedzie tych podstaw ,to przeliczą ,czy im sie opłaca robić

Opłaca, skoro mi zrobili ;)

To samo mówili :) Nie martw się, zrobią :)

B.ładnie będzie z murem - dobrze, że zakręcicie troszkę w boku, żeby nie było tylko do granicy i koniec. Zawsze mnie to wkurza w ogrodzeniach, a tak będzie łądnie przechodziło w inne. Przypuszczam, że sporoza materiał zapłacicie na taki mur, ale efekt powinien być super. Trzymam kciuki, żeby nie pękało lub za szybkorosnące pnącza :)

Ale SUPER!!!:lol2::lol: Przeprowadzka!!!!!! Moje gratulacje!!! Cieszę się razem z Tobą, bo już wiem jakie to cuuudowne !!! :wiggle:

A obudowa wanny powaliła mnie na kolana!:jawdrop: szafa w wiatrołapie zresztą też!:cool:

Dziękuję Ci Rasiu! Tym bardziej jest mi miło ,bo wiem ,że moje wnętrza to zupełnie nie Twoja bajka

Moniu mam nadzieje ,że pękać nie będzie .Tam weszło w fundamenty tyle drutu ,ile pod dom.U naszego znajomego właśnie tak paskudnie popękało ,z przesunięciem ,tylko ,ze on nie robił słupków z cegły ,tylko jednolity mur.

A wracając do kolumn,to jak myślisz ,robić tylko podstawy.?Te moje kolumny nie są tak bardzo wysokie,nawet jutro muszę je zmierzyć.Boje się ,ze przez głowice stały by się takie karłowate.

Dziękuję Ci Rasiu! Tym bardziej jest mi miło ,bo wiem ,że moje wnętrza to zupełnie nie Twoja bajka

Nie moja bajka, to nie znaczy, że nie mogą mi się podobać piękne wnętrza w innych stylach, szykowne meble i dodatki, sprawne zestawienia innych kolorów niż szary ;) i doskonałe wykonanie!:cool:

Twoje wnętrza są iście królewskie i masz prawo czuć się w nich jak w bajce i jak królowa.:D A ja jestem jestem jak Fiona...;)

Beatko, moje też nie są zbyt wysokie (nie mierzyłam, ale troszkę wolałabym wyzsze). Szkoda, że nie zdecydujesz się na obkucie ich od wys.2/3, żeby nieco zwęzić najpierw po8cm, a na koniec po 5cm i wysmuklić optycznie. W obecnej sytuacji faktycznie górne mogą nieco przytłoczyć. Za chwilę spróbuję to jakoś, choćby nieudolnie narysować, zobaczymy.

Beauty hol w Twoim Sajdaku jest wielce imponujący taki przestronny i tak pięknie przez Ciebie umeblowany :) ech tylko zazdraszczać mogę :cool: i jak wiesz Twoje meble robione przez stolarza to absolutnie moja bajka, które niestety u mnie się nie ziści - kasy brak, a istyl u mnie nie taki - i tym się pocieszam

Bardzo ciekawa jestem płotu, zapowiada się imponująco :)