Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Praktycznie na tym ogrodzeniu sie wzorowałam .Tylko zrezygnowalismy z boniowania.Natomiast tam ,gdzie był kamień ,na podmurówce u nas bedzie cegla rezcznie formowana (kominowa i z cokołu domu) Bedzie to wtedy jakaś spójność ,.Chociaż niewykluczone jest ,że będzie polny kamień .Jak na razie jest to jeszcze sprawa otwarta

Czyli będziecie ciąć w plastry i kleić na te pustaki?

Ja myślałam o zrobieniu od razu z kamienia całego, ale faktycznie cięte i klejone wyjdzie taniej. U Was chyba bardziej pasuje cegła, skoro cokoły z cegły. Pięknie będzie jak skończycie. Czy całość będzie zakończona w tym roku?

Oj ładniutki ,ładniutki i na pewno cena była równie ładniutka.A tak na marginesie ---zdolniacha z tego Twojego M

Co ty, stolik darmowy bo znaleziony na ulicy przez moje go M. Boczne drewniane dekoracje ze starej ramy lustra (tez z ulicy), jedyne co kupione to farba zeby go przemalowac, groszowe sprawy :) dopoki sie nie dorobie lepszego, bedzie stal przy kanapach w polsce :)

Oj ładniutki ,ładniutki i na pewno cena była równie ładniutka.A tak na marginesie ---zdolniacha z tego Twojego M

Co ty, stolik darmowy bo znaleziony na ulicy przez moje go M. Boczne drewniane dekoracje ze starej ramy lustra (tez z ulicy), jedyne co kupione to farba zeby go przemalowac, groszowe sprawy :) dopoki sie nie dorobie lepszego, bedzie stal przy kanapach w polsce :)

Ty to już mi w ogóle nie pisz ,za ile co kupiłaś.,bo mnie nerwa bierze ,że ja za wszystko płacę jak za zboże...:D:D:bash:

Beauty ....mam myśl ...(normalnie po tych sowach małż mi zamiera i oczka mu sie robią przerażone takie ;)) ............choć pojedziemy do przybytku ulicznych skarbów (z przyczepą oczywiście ) .....nawet biorąc pod uwagę odległość ........to jak nazbieramy staroci .......i tak się zwróci :wiggle:okropna prawda jest taka że u nas naprawdę za wiele rzeczy płaci sie dużo .......i są to ceny wygórowane niestety

w moim ulubionym sklepiku typu szperalnia pani ma ceny godne prawdziwych antyków ........a niestety są ludzie którzy kochają stare ale nie wszystko co stare to antyk ......tylko jak to wytłumaczyć :bash:

dlatego Gogulkowy stolik choć sliczny ale nie antyczny został postawiony na ulicy ......ktoś będzie chciał to go sobie odnowi i może u niego postoi chwilke ........ale w taki zdrowy sposób za grosze plus troche radochy z pracy .........

u nas panie w szperalni zwyczajnie bachneły by cene zaporową ............i rzecz stałaby się poważna :)

Edytowane przez konstancja30

swieta racja konstancjo ! dlatego tak bardzo sie upieram przy kupowaniu mebli we francji. Znajomi tego nie rozumia, mysla ze to forma snobizmu a mnie po prostu przerazaja polskie ceny ! no a ze uwielbiam te adrenaline jaka mi towazyszy kiedy ''wywacham'' jakas okazje to juz inna sprawa :) moje mebelki to nie antyki, wartosci ''pienieznej'' nie maja albo maja taka jaka jestem gotowa za nie zaplacic. Ale jak juz kupuje to tylko i wylacznie dlatego ze serducho mi do nich zapuka, czasami z roznych powodow ale puka :) byl okres ze myslalam to wozic do polski i otworzyc fajny skeplik z takimi meblami i pierdolkami ale ja nie mam duszy handlowca, za bardzo sie do tych rzeczy przywiazuje i ciezko by bylo sprzedac. Czasami wolalabym chyba oddac, jezezli widze ze komus sie bardzo podoba a mi milosc minela :)

to minus netu .........a my tu pokazujemy siebie takimi jakimi jesteśmy ........i często zapraszamy sie tam gdzie goście nie wchodzą .........sama mam dylematy czasmi dotyczące tego czy moja otwartość nie sprawi problemów ..........ale gdzie ich nie ma ......

anonimowa nie jestem dawno ....koleżanki .......bratowa mi kibicują .........pozostaje kwestia czegoś co ucieka w aureoli radości tworzenia i możliwości porozmawiania o tym .......kwestia bezpieczeństwa ......sama zastanawiam się czy nie zamienić forum na blog ......????????

z drugiej strony ........mysle że to przesada ........dylematy :) no nie

sam brak anonimowości mnie nie przeraża .......mysle że wiele osób istnieje tu właśnie dla rozpoznawalności ...... ........i może to pomaga zaakceptowac siebie i dodac odwagi .......mnie chyba tak ......sorki znowu mnie poniosło ;)

Edytowane przez konstancja30