Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej, zawsze chciałam mieć takie prawdziwe, duże okno w łazience, a Ty masz nawet dwa :roll: . Zazdroszczę tym bardziej, że przy Jodłowej ślepa łazienka....

Chyba muszę coś pokombinować :-?

Acha, nie pamiętam czy pisałaś (pewnie tak), jaki masz kolor okien?

W Twoim projekcie łazienka wydaje się trochę maława,ale zawsze ja możesz powiększyć zabierając parę metrów z sąsiednich pokoi,są przecież duże , dodać okno i będzie super :wink: :wink: Nie sadzę ,że przy Twoim areale będziesz miała blisko sąsiadów :wink:

A moje okna są w kolorze kasztan lazur.Chyba tak to się jakoś nazywało.Załóż juz swój dziennik ,bo ja się zorientowałam po czasie i założyłam go za póżno. Od forumowiczów wiele się człowiek uczy :lol:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ładniutkie te okienka, kolor taki.... niestandardowy.... Pewnie jeszcze 999999999999999 razy będę je oglądać, na szczęście decyzja bardzo odległa. Nad łazienką myślę co najmniej kilka razy dziennie, i na pewno coś wydumam :roll: Najbliższy sąsiad nawet lornetką nie da rady bo ściana lasu mu przysłania, chyba żeby do płota przylazł :wink: .

Na dziennik to jeszcze ciut za wcześnie, nawet hektary jeszcze nie moje :wink: .

Dużo już jest zrobione ,ale dzisiaj obchodząc swoje włości dotarło do mnie, ile jeszcze przed nami. :o Najgorsze jest to ,ze zbliża się moment ,kiedy trzeba będzie dokonywać od razu dość dużych wypłat ,za robociznę ,za materiały ,za kuchnie i nie wiem ,czy podołam finansowo :evil: :evil: Nie wspomnę o ogrodzie , ogrodzeniu ,drodze dojazdowej.

A zapomniałabym ,pytałas o łazienkę.Ma 12,4m,jest dość fajna i ma 2okna,kształt prostokąt ,szczerze mówiąc wolałabym w kwadracie.Szerokość 2,80

U nas jest kwadratowa i dolna i górna, ale przez to jest tylko jedno okno :wink: W każdym bądź razie cieszę się z tego okna, bo bardzo chciałam łazienkę z dużym oknem :D U Ciebie dwa, więc będzie już zupełnie "pokojowo" :wink:

U Ciebie dwa, więc będzie już zupełnie "pokojowo" :wink:

Prawie salonowo :lol: :lol: Podglądałam Twój plan,łazienkę mam w tym samym miejscu,tylko przedłużoną o część (chyba)kuchni Twojego ojca . W związku z tym mam dwa okna.Z jednej strony dobrze ,ale z drugiej ,to muszę coś fajnego i przede wszystkim nieprzeźroczystego,wynależć ,aby się zasłonić .Są to okna od frontu ,a ja nie należę do ekshibicjonistów. :lol: :lol: Myślałam o żaluzjach wewnętrznych,składanych(zapomniałam jak one się fachowo nazywają),ale to na pewno w póżniejszym czasie.Na początek -kocyk lub jakaś fajna kolorowa gazetka :lol: :lol:

a dlaczego nie??? Takie piękne okiennice wewnętrzne, zamykane tylko na czas kąpieli, mogłyby się pięknie prezentować :wink: Nie popadajmy w paranoję, nie każdy chce mieszkać w starodawnym dworku, (bo w końcu to nowy dworek) a i gdyby w dawnych dworkach mieli więcej możliwości też pewnie by z nich skorzystali :wink: Nie jestem fanką naśladownictwa, wolę tworzyć coś nowego, nawet gdybym miała narazić się na krytykę innych. Beatko, moim zdaniem zrobisz jak będziesz chciała, i jak Tobie będzie najlepiej - w końcu to Twoje Królestwo :wink:

Ja też mam w łazience okno od frontu i szczerze mówiąc jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, ale najprawdopodobniej będzie to zwykła roleta wewnętrzna za firankami, tak aby w razie potrzeba przysłonić okno.

a dlaczego nie???

bo wg mnie żaluzje nie pasują do dworku - wyjaśniłam to powyżej

Takie piękne okiennice wewnętrzne, zamykane tylko na czas kąpieli, mogłyby się pięknie prezentować :wink:

okiennice a żaluzje to dwie różne sprawy

takie okinnice od wewnątrz mogłyby być całkiem ciekawe, ale żaluzjom mówię NIE :lol:

Nie popadajmy w paranoję, nie każdy chce mieszkać w starodawnym dworku, (bo w końcu to nowy dworek) a i gdyby w dawnych dworkach mieli więcej możliwości też pewnie by z nich skorzystali :wink: Nie jestem fanką naśladownictwa, wolę tworzyć coś nowego, nawet gdybym miała narazić się na krytykę innych...

ja jestem fanką starych dworków, nie popadam w paranoję i nasladownictwo, tylko urządzam swój dworek na styl dawnych dworków, bo to mi się bardzo podoba :D Urządzę swój dom wyłącznie wg własnego gustu i upodobań, wykorzystując do tego meble jakie mam i może dokupując coś jeszcze ze staroci.

Uwazam tez, ze wybór domu z bryłą nawiązującą do tradycyjnego dworku, jak u Beauty, zobowiązuje do konkretnego stylu i nie wyobrażam sobie niektórych nowoczesnych rozwiązań w połączeniu z wiekowymi meblami. Oczywiscie, że są rzeczy, które powinno się włączyć w te tradycyjne umeblowania (zwłaszcza w kuchni i łazience, zamaskowując je odpowiednio), jednak są elementy, które mimo pokus, jakie wywierają, nie pasują. Tak uważam - to moje zdanie.

Ja też mam w łazience okno od frontu i szczerze mówiąc jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, ale najprawdopodobniej będzie to zwykła roleta wewnętrzna za firankami, tak aby w razie potrzeba przysłonić okno.

każdy ma prawo do urządzania jak chce, bo to nasz indywidualny wybór i my w tych domach mamy się czuć dobrze :wink:

Dziewczyny spokojnie!Fm jest po to ,aby każdy mógł wyrazić własne zdanie ,skomentować nawet nieprzychylnie ,po to w końcu zakładaliśmy te dzienniki,aby posłuchać ocen innych i nie tylko hymny pochwalne.

Ja się może nie wyraziłam zbyt jasno,musicie wziąć poprawkę ,że miałam cały dzień harówki za sobą i tego posta pisałam dość póżno.W tej łazience mam dwie koncepcje ,co do zagospodarowaniaokien,albo będą tam rolety rzymskie z grubego materiału,albo shuttersy,czyli właśnie okiennice wewnętrzne.Widziałam je zamontowane w Weneckich rezydencjach a u nas pomału dopiero się pojawiają.Wzorów i rodzajów zamykania jest dość duży wybór ,ale są dość drogie więc założę je trochę pózniej , bo najbardziej jednak najbardziej odpowiada mi ta opcja.Uwierz mi Moniu,że wyglądają bardzo elegancko, bo ja z kolei nie przepadam za drapowanymi zasłonami .W obecnym domu ,mam też trochę antyków ,a w niektórych pokojach nie mam w ogóle ,ani firan,ani zasłon.Pisałam już wcześniej ,że dom mój dworek przypomina,bo podoba mi się bryła ,ale wystrój będzie oscylował wokół Prowansji ,Anglii i Polski Międzywojennej .Każdy urządza ten swój dom tak ,aby jemu było dobrze i jednocześnie reszta domowników również dobrze się w nim czuła. Tak,że mój dom nie będzie totalnym odzwierciedleniem staropolskiego dworku,chociaż na pewno wiele elementów w nim się znajdzie.

Styl prowansalski, angielski jak najbardziej pasuje, bo to klimaty bliskie dworkowi, ale w pełni nowoczesne elementy niezupełnie pasują. Chyba sobie nie wyobrażasz prostej, chłodnej kuchni z chromowanymi detalami w swoim domu? Zresztą, jak pisałam i Ty również - każdy urządza swój dom dla siebie. Wewnętrzne okiennice mogą być ciekawe - to rozwiązanie nawet mnie zainteresowało. Co do braku firan i zasłon - mieszkałam tak przez kilka lat, bo miałam dość upinania tego wszystkiego, a ponieważ mam mieszkanie na dość wysokim poziomie, to mogłam sobie pozwolić - podoba mi się takie rozwiązanie, ale teraz, przy niskim parterze ... raczej odpada :roll: .

a ja w innym temacie :wink:

znow przejzalam caly twoj dziennik i coz - piekna chatka, nie moge sie napatrzec :D

pod koniec marca zamawialas drzwi zewnetrzne, wiesz juz kiedy montaz, a moze widzialas je juz na stolarni? Bardzo jestem ciekawa jak beda wygladac :wink:

Googulku drzwi miały być w połowie maja,ale teraz to ja tak bardzo nie naciskam ,bo chcemy je zamontować po tych wszystkich brudnych pracach,które się w tej chwili odbywają.Syf jest na budowie totalny i by się strasznie zakurzyły .Nie widziałam ich jeszcze ,ale mamy się przejechać ustalić kolor .Mam do tego stolarza pełne zaufanie ,wiec myślę ,że mnie nie zawiedzie. :wink:

Styl prowansalski, angielski jak najbardziej pasuje, bo to klimaty bliskie dworkowi, ale w pełni nowoczesne elementy niezupełnie pasują. Chyba sobie nie wyobrażasz prostej, chłodnej kuchni z chromowanymi detalami w swoim domu? Zresztą, jak pisałam i Ty również - każdy urządza swój dom dla siebie. Wewnętrzne okiennice mogą być ciekawe - to rozwiązanie nawet mnie zainteresowało. Co do braku firan i zasłon - mieszkałam tak przez kilka lat, bo miałam dość upinania tego wszystkiego, a ponieważ mam mieszkanie na dość wysokim poziomie, to mogłam sobie pozwolić - podoba mi się takie rozwiązanie, ale teraz, przy niskim parterze ... raczej odpada :roll: .

Wejdz sobie na stronkę tych okiennic ,na pewno Ci sie spodobają :wink: :wink: :wink:

Wrzuć w google okiennice wewnętrzne

patrzyłam i czytałam ten wątek na forum - super, już wiem o co chodzi, tylko nie znałam tej nazwy "shutter" :wink: Zgadzam się w pełni, że takie okiennice są jak najbardziej pasujące do Twojego domku :wink: Wczoraj pisałaś o żaluzjach, więc skojarzyłam z czymś zupełnie innym :roll:

Beatko, a ja od razu skojarzyłam że chodzi Ci o okiennice shuttersy, tylko dlaczego te oryginalne są tak kosmicznie drogie???

ale piękne są com???

Wiedziałam ,że ci się spodobają :lol: Myślę ,że w jakiejś nieokreślonej przyszłości je zamontuję .A może do tego czasu stanieją? :wink: Jak tam u Ciebie ,praca zapewne wre?