Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Znalazlam jeszcze jedna firmę w łodzi.Wyslalam zapytanie i ciekawa jestem ,co odpowiedzą .W ogolę to mało jest firm mających w swej ofercie te żaluzje .Najgorsze jest to ,że w Uk maja je już za polowe tego ,co u nas ,nie wspomnę już o Stanach ,gdzie kupiło by się je za 1/3 cenyA niby Polska to taki Bidny kraj....

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Beatko,

Dzięki za wizytę w moim dzienniczku i jak zwykle motywujący komentarz :-) Fajnie, że już mieszkasz. Ja też myślę, że trzeba się będzie jak najszybciej wprowadzić do naszego, bo mamy na budowę wystarczająco daleko, żeby było to męczące. Co do polskiego poziomu cen, to już nie mam na to siły, rzeczywiście u nas to wszystko jest postawione na głowie i właściwie dotyczy większości dziedzin w życiu... a jeżeli masz zamiłowanie do pięknych i nietuzinkowych rzeczy, to już masz problem ... Co do Shuttersów spróbuj jeszcze tutaj: http://www.woodtechnic.pl, ale też nie spodziewałabym się nadzwyczajnie niskich cen, niestety.

powodzenia na końcówce

Hej Aniu!

Wiesz ,w tych ostatnich momentach wykończeniówki każde słowo otuchy jest warte fortunę. Sama wiem ,jak ma się już dosyć tych wszechwiedzących ekip budowlanych,wytykających błędy poprzedników ,a w rezultacie efekt ich działań jest taki sam.Ja w tej chwili dałam sobie trochę oddechu i właściwie nie przeszkadza mi ,ze tyle jeszcze przed nami,że musimy to ..czy owo..jeszcze zrobić .Jest mi dobrze tak jak jest ,bez mebli ,ale też bez ekip, tych wszystkich ludzi ,którzy fachowcami się zwą.Życzę Ci przed wszystkim abyś jak najszybciej uporała się z tą wykończeniówką i zamieszkała w swoim wymarzonym ,pięknym domu .

A do tej firmy z żaluzjami tez wysłałam zapytanie,ale jeszcze nie uzyskałam odpowiedzi.Tak jak mówisz ,na pewno dużych różnic w wycenie nie będzie ,bo zbyt mało firm się jeszcze tym w Polsce zajmuje .

Jak tam ogrodzenie, Beatko? Możesz mi podać na p.w. dokładne wymiary słupów? Najlepiej na rysunku :wiggle:

Moniu,ogrodzenie na razie leży i "kwiczy".Zaczniemy je wykańczać dopiero we wrześniu.m obmyśla koncepcyję zakończenia zarówno przęseł jak i słupów.Stwierdził ,ze po otynkowaniu zaszalujemy te zwieńczenia i wylejemy beton. Póki co jestem jeszcze na urlopie ,a wtedy niestety przypływów nie ma , wprost przeciwnie.Nie spieszy nam się już tak bardzo ,bo brama ma być z początkiem października.Wszystko dokladnie pomierzę i wyślę Ci jutro ,bo dzisiaj sprzątamy po wczorajszej imprezie,bardzo udanej zresztą.

beatko, a moze sprobuj u naszego forumowego dziobaka, cos mi sie kojarzy ze wspominal ze bedzie robil takie okiennice.

O googulek się pojawił:):)Ciekawa jetsem co tam u Was słychać ,czy już jesteście po urlopie .Zaraz do ciebie popędzę.Faktycznie o dziobaku nie pomyslałam Ciekawe czy on jeszcze na fm zagląda?

najpierw sie z nim kontaktowalam przez fm, ale obiecywal przyjechac na miejsce i tak zrobil. Wszystko ustalilismy jak trzeba, reszta wyjdzie w praniu ale jestem spokojna i ufam ze bedzie pieknie. Dziobaczek nasz chyba z calym serduchem podchodzi do tego co robi. Dodam jeszcze tak na marginesie ze moj maz bardzo sceptycznie podchodzi do moich forumowo wirtualnych pomyslow. I tak tez bylo z kuchnia od dziobaka, ale jak sie spotkali na miejscu to mysle ze sie do niego od razu przekonal. dogadali sie szybciutko bo nasz dziobaczek to szczery chlopak, jest napewno fachowcem w swojej dziedzinie. Nie moge sie doczekac montazu :)

Ostatnie dni są takie chłodne ,że posiadanie kominka to jest najcudowniejsza rzecz pod słońcem!!!Fajnie tak dupsko wygrzać ,bo ja raczej do zmarzluchów należę.Dzieki nawiewom na hol cieplo rozchodzi się praktycznie całym domu.Kolejna rze4cz ,która poczatkowo mi sie nie podobała ,to podwyższona podstawa .teraz zauważyłam jakie to jest przydatne .Służy za ławeczkę..

Cudnie wyszła ta szafa...pamiętam jaki miałaś dylemat - zabudować czy nie, wnękę. Zabudować to był dobry wybór. Kuchnia wygląda wspaniale! Aaaa. wanna... cuuuuudowny pomysł z obudową z drewna... niesamowite. Zawsze jak do Ciebie zaglądam to wracam do siebie przybita.:eek: Uwielbiam Wasz dworek i dziękuję, że dzielisz się z nami swoją prywatnością.

Pozdrawiam Iw.