Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Beauty :)

Nie przejmuj się brakiem kasy i nieco odchudzonym portwelikiem, to niestety przypadłość dużej większości inwestorów ;)

Trzeba spojrzeć na to z drugiej strony, jak duuużo udało się Wam zrobić! macie przepiękny dom, cudownie urządzony.... a reszta ...:rolleyes: przyjdzie szybciej niż myślisz ;) :) a to nawet lepiej, bo gdyby wszystko było gotowe pierwszego dnia, później mogłoby Ci się nudzić prawda ??? :rolleyes:;):)

Fajnie,że naładowałaś baterie, przydadzą sie w jesienne dni :cool:

Ja też uwielbiam nasz kominek, od 4 dni palimy w nim każdego wieczora i jest to zdecydowanie REWELACJA!!! :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Fajnie ,że Ci się podoba .Każda pochwała to jest jak miód na mą duszę ,stłamszoną brakiem kasy,,, co nie pozwala mi rozwinąć skrzydeł:):)Teraz to cieszę się każdą duperelką ,każdym przestawionym w inne miejsce meblem:)Pozdrawiam serdecznie

zrobiłaś tak WIELE i tak WAŻNE rzeczy w domu że skrzydła możesz mieć z DUMY - dowodem na uznanie są nasze posty i no cóż......zazdrość :)

Witam powakacyjnie u Ciebie...

Widzę, że jednak zdecydowaliście się na murek graniczny ;) Pewnie i ja przy Waszym metrażu też bym to zrobiła, boobecne wscibstwo wszystkich dookoła zaczyna mi deskwierać....

Łazienka całościowo wyszła bardzo elegancko, a zbudowa wanny absolutnie z niczym negatywnym się nie kojarzy....

Pokój Zuzanny z tym nietypowym biurkiem jest bardzo ok..a co do pokoju syna, - to nowych fotek nie widzę:cool:

Czy teraz wchodzisz już do domku z czystymi butami, bo patrząc na dróżkę i podjazd odnosi się takie wrażenie :)

Ale Ci zazdroszczę...:eek::)

Czy ktoś pomoże mi w zidentyfikowaniu tego drzewa?Czy te owoce są jadalne?

http://img832.imageshack.us/img832/4427/p1040905.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/1495/p1040906w.jpg

Beatko pamiętam ogród mojej babci za którym była mała polanka. Wokół tej polanki rosły czeremchy wyglądały pięknie zawsze podjadałam owoce do dziś czuję ich smak. Czeremcha musi mieć dużo miejsca zwisające gałęzie wyglądają ślicznie.Uważam że jest bardzo ozdobna ale to rzecz gustu.... Dla jednego chwast dla drugiego nie...Do tego ma obłędnie pachnące białe kwiatostany. Przyciąga owady i ptaki..

Beatko, witaj, ja strasznie zakręcona, więc tylko wpadłam po prośbie. Dawałaś mi już namiar na pana od kostki, ale gdzieś go zaniepodziałam, poproszę jeszcze raz na privka, dobrze? Muszę się z nim pilnie skontaktować. Pozdrawiam i zazdroszczę bardzo, że już mieszkasz. Ja też postaram się sprężać jak najszybciej,

pozdrawiam i z góry dziękuję.

Dziewczyny wpadłam ,tylko na przerwę obiadowa i pędzę do pracy.pojawię się wieczorkiem ,to coś skrobnę.Urwanie gwizdka mam teraz z tym bieganiem z jednego domu do drugiego.Aniu odpowiem wieczorem ,bo telefon zostawiłam w pracy.Ciągle teraz o czymś zapominam ,ale myślę ,że pierwszy tydzień będzie najgorszy ,przyzwyczaję się.

Dobry wieczór jak tam kinkiety wybrane? mnie się bardziej podoba nr 1, ale i tak jaki wybierzesz będzie pięknie, a co z alternatywą do okna łazienkowego???? W pracy kolorowy zawrót głowy ja jeszcze cieszę się urlopem aż do poniedziałku, miałam plany porządkowe, ale jakoś mi się nie chce:-P:lol::no:

Hej Beauty :)

Nie przejmuj się brakiem kasy i nieco odchudzonym portwelikiem, to niestety przypadłość dużej większości inwestorów ;)

Trzeba spojrzeć na to z drugiej strony, jak duuużo udało się Wam zrobić! macie przepiękny dom, cudownie urządzony.... a reszta ...:rolleyes: przyjdzie szybciej niż myślisz ;) :) a to nawet lepiej, bo gdyby wszystko było gotowe pierwszego dnia, później mogłoby Ci się nudzić prawda ??? :rolleyes:;):)

Fajnie,że naładowałaś baterie, przydadzą sie w jesienne dni :cool:

Ja też uwielbiam nasz kominek, od 4 dni palimy w nim każdego wieczora i jest to zdecydowanie REWELACJA!!! :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Mimo wszystko trochę jest to dla mnie nowa sytuacja .Jakoś zawsze byłam "przy kasie":):)no cóż ....ciężko jest ,ale h"światełko w tunelu "już się pojawiło ,bo wróciłam do pracy!!Abstrahując,i tak jeszcze raz przechodziłabym chętnie przez to wszystko,by "na luziku" usiąść sobie przy kominku z kieliszkiem wina w dłoni.To wynagradza wszelkie niedogodności budowlane.:)

....bardzo podoba mi się inspiracja łazienki, którą wstawiłaś u siebie w dzienniku........

też u siebie z chęcią widziałabym taką łazienke.......

i szukam jakiegos pomysłu:)

Raczej na 100% te mebelki staną w łazience dzieci .Będa małe modyfikacje ,konsolka będzie ustrojona w kosze wiklinowe ,tylko jeszcze nie wiem jakiego koloru.?

Witam powakacyjnie u Ciebie...

Widzę, że jednak zdecydowaliście się na murek graniczny ;) Pewnie i ja przy Waszym metrażu też bym to zrobiła, boobecne wscibstwo wszystkich dookoła zaczyna mi deskwierać....

Łazienka całościowo wyszła bardzo elegancko, a zbudowa wanny absolutnie z niczym negatywnym się nie kojarzy....

Pokój Zuzanny z tym nietypowym biurkiem jest bardzo ok..a co do pokoju syna, - to nowych fotek nie widzę:cool:

Czy teraz wchodzisz już do domku z czystymi butami, bo patrząc na dróżkę i podjazd odnosi się takie wrażenie :)

Ale Ci zazdroszczę...:eek::)

Powiem Ci ,że ten murek to był strzałem w dziesiątkę.Oprócz tego ,ze chroni przed wścibskimi głazami ziomków.którzy często zwalniają przy naszej posesji,to jeszcze wycisza (nieopodal mamy drogę) a i ładnie sie prezentuje.Tak ,można powiedzieć ,że jestem zadowolona z tego pomysłu.

Jezeli chodzi o łazienkę Amtlo ,to zastanawiam się jednak nad zmiana lustra na mniej ozdobneJeżeli udało by mi sie zdobyć nawiązujące do Zyrandoli kinkiety kryształowe ,to juz na pewno je zmienię .

I bardzo się cieszymy ,ze udało nam się zrobić kostkę .Nie wyobrażam sobie teraz brodzenia w tym błocie podczas takiej pogody jak ostatnio

Beatko pamiętam ogród mojej babci za którym była mała polanka. Wokół tej polanki rosły czeremchy wyglądały pięknie zawsze podjadałam owoce do dziś czuję ich smak. Czeremcha musi mieć dużo miejsca zwisające gałęzie wyglądają ślicznie.Uważam że jest bardzo ozdobna ale to rzecz gustu.... Dla jednego chwast dla drugiego nie...Do tego ma obłędnie pachnące białe kwiatostany. Przyciąga owady i ptaki..

Szafranku ,czeremcha zostaje .To już postanowione.Ładną ma nazwę - nie dość ,że czeremcha to jeszcze amerykańska:lol2: Ładnie się prezentuje z tymi koralami

co tam słychać?

robicie coś, czy przerwa?

Na razie z przyczyn technicznych ogłaszam krótką przerwę:) A tak naprawdę ,to coś tam robimy .Trochę porządkujemy działkę ,pojawił sie Pan ,by dokończyć podmurówkę(fuguje) musimy jeszcze połóążyc płytki przy wjeżdzie do garazu.M kupił takie granitowe płytki ,kolorystycznie zgrane z kostką.Czkamy na ekipe od tynkowania orodzenia i jednoczesnie na pogodę.Pan Tomek od kostki niestety przyjedzie dopiero pod koniec października,by położyć mi ją przed brama ,zrobić chodniczek łączący taras wejściowy z podjazdem i opaskę wokół domu.W międzyczasie ma dojechać brama,za która już w całości zapłaciliśmy trzy mies.temu.Coś się niby dzieje ,ale to kropla w morzu potrzeb......

Dobry wieczór jak tam kinkiety wybrane? mnie się bardziej podoba nr 1, ale i tak jaki wybierzesz będzie pięknie, a co z alternatywą do okna łazienkowego???? W pracy kolorowy zawrót głowy ja jeszcze cieszę się urlopem aż do poniedziałku, miałam plany porządkowe, ale jakoś mi się nie chce:-P:lol::no:

mnie też jedynka chyba bardziej się podoba ,ale jeszcze będę szukać kinkietów nawiązujących do Żyrandoli .Wówczas zmienię lustro na mniej ozdobne.

Cały czas się zastanawiam ,co zrobić z tymi oknami.M mówi żeby powiesić zasłonki ,będzie jak w pokoju kąpielowym.Musiały by byc krótkie ,bo obudowa wanny przeszkadza.Druga wersja to ta ,która mi podałaś,lub tez takie samorozpierające się drązki we wnęce i jakis materiał,na razie..Lub tez czekac na przypływ gotówki i juz zrobic te shuttersy .Ale ostatnia wycena to 2,2tys .Masakra.Ale coraz bardziej ten karton w oknie mnie denerwuje