Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Beauty :)

Przybiegłam się przywitać!

Mi obydwa lustra się podobają ale drugie chyba rzeczywiscie będzie wyglądało jeszcze lepiej ...:rolleyes: :)

Domek już pięknie się prezentuje i wogóle nie odczuwa się braku elewacji! :)

W kolejnym domku też lepiej przemyślę kwestię mebli ;) Kiedy sie zamieszka zmienia sie punkt widzenia i wtedy decyzje bywają bardziej trafione :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Beauty,

Mam do Ciebie pytanie dotyczące oświetlenia Twojej łazienki, chodzi mi o żyrandol STROMSHOLM, bardzo mi się podoba i myślę, żeby go zamontować w sypialni, tylko tak się zastanawiam, czy to rozproszone światło nadaje się do czytania przy nim np. książki?

Jestem "cichą" fanką Twojego domku, gratuluje dobrego smaku:-)

A ja myślałam, że to moja tylko tak rano próbuję nas ustawiać http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d015.gif Teraz mi do śmiechu, ale wiem ile takie "pisklątko" potrafi napsuć nerwów ;-) Strasznie mi się nudzi w domu, chyba wybiorę się na działkę, może coś zaprojektuję (nowa koncepcja kuchni już od dawna mi świta, ale z lenistwa nie chciało mi się nic nabazgrać :( ) W przeciwnym razie chyba zwariuję, bo już nawet wszystkie skarpetki wyprasowałam http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a030.gif

Iwonko ,nasza dama wchodzi bardzo burzliwie w okres dość trudny ,szczególnie dla rodziców.Zawsze była pyskata ,ale teraz to juz przechodzi sama siebie.Dla mnie to jest tez sytuacja nowa ,ponieważ u syna przechodziło to nadzwyczaj łagodnie .On z kolei może się nawet ,mniej odzywał.Córka wszczyna awantury np.o to ,że powiesiłam jej wyprasowane ciuchy w garderobie na wieszakach innego koloru.Muszą być wszystkie białe.Gadania było na pół dnia.No nic, trzeba to jakoś przetrwać,zważywszy na to ,że ja tez należałam do buntowników.

A Ty bidulko faktycznie musisz się nudzić,biorąc pod uwagę Twój temperament!! Ale jeszcze trochę ,za chwilę to nie będziesz miała czasu "załadować".:):)

Cześć Beauty :)

Przybiegłam się przywitać!

Mi obydwa lustra się podobają ale drugie chyba rzeczywiscie będzie wyglądało jeszcze lepiej ...:rolleyes: :)

Domek już pięknie się prezentuje i wogóle nie odczuwa się braku elewacji! :)

W kolejnym domku też lepiej przemyślę kwestię mebli ;) Kiedy sie zamieszka zmienia sie punkt widzenia i wtedy decyzje bywają bardziej trafione :)

Pozdrawiam serdecznie!!!

Jesteś młodziutka ,przed Tobą jeszcze wiele zmian...Ja ,biorąc pod uwagę wiek ,to raczej już się budować nie będę.Dlatego staram sie juz wykończyć wnętrza tak ,aby za wiele nie zmieniać,chociaz zdaję sobie sprawę ,ze osiągniecie zamierzonego efektu trochę jeszcze potrwa ,niestety..w sumie to juz jest moja czwarta poważna przeprowadzka.

Witaj Beauty,

Mam do Ciebie pytanie dotyczące oświetlenia Twojej łazienki, chodzi mi o żyrandol STROMSHOLM, bardzo mi się podoba i myślę, żeby go zamontować w sypialni, tylko tak się zastanawiam, czy to rozproszone światło nadaje się do czytania przy nim np. książki?

Jestem "cichą" fanką Twojego domku, gratuluje dobrego smaku:-)

Witaj!Myślę ,że spokojnie się nadaje.te refleksy ,jakoś rozchodzą się tylko po ścianach i to chyba dzięki temu ,że największe kryształki są po bokach żyrandola i żarówki skierowane są również na boki. .Centralnie światło jest mniej rozproszone.Ale do czytania w sypialni na pewno będziesz miała jeszcze jakieś dodatkowe oświetlenie, więc nie będzie w ogóle problemu.A żyrandol w realu prezentują się naprawdę ładnie.Jeżeli uda Ci się gdzieś przypadkiem znależć kinkiety pasujące do niego to daj znać.A tak w ogóle dzięki za odwiedzinki

;):)::jawdrop::jawdrop:

Dawno ściełaś włosy ? Bo ja tydzień temu.

A cos mnie tak wiosną wzięło na odmiany..Nie żałuję wcale ,bo ja jestem za leniwa i nerwowa do robienia sobie fryzur. A taka któtka fryzurka wcale a wcale upierdliwa nie jest.A Ty ciachnęłaś drastycznie ,czy tylko podcięłaś?

Kwestia definicji podcięcia...czyli generalnie z takiej długości jak miałaś kiedyś na fotkach w kuchni, na takie jakie masz obecnie.

....tylko ja codziennie rano budzę się z inną fryzurą ;)... i zastanawiam się, czy z tym walczyć czy zostawiać...na razie zostawiam - i nikt nic nie mówi:cool:

Pieknie wyglądasz....zazdroszczę Ci tej wycieczki do Torunia ja mam kawał drogi do tak pięknego miasta, byłam kiedyś przejazdem i tylko starówkę zwiedziłam migiem, ale może kiedyś pojadę na dłużej...... Zachęciłaś mnie kobieto miła do pomalowania moich starych mebli sosnowych na biało....boję się ponieważ nigdy nie malowałam mebli, ale przecież musi być kiedyś pierwszy raz.....i mała miałaby "nowe" mebelki...... Zbierasz;) inspirację do drugiej łazienki, to może ja pochwalę się moją ;), a co :oops:, jak znajdę czas to dzisiaj wrzucę zdjęcia....... w pracy zaczął się okres przeziębień, pacjentów coraz więcej......

Witaj Beauty! Nie zaglądałam tu baaaardzo dawno. Tyle się zmieniło. Nawet nie udało mi się wrócić pod starym imieniem, więc musiałam dodać z przodu literkę. Trafiłam na Twoje pytanie odnośnie czeremchy amerykańskiej, która Ci wyrosła w ogrodzie. Nie wycinaj jej:bash: U nas daje ona cudowny klimat. Stoi pod nią wielki stół na kilkanaście osób i siada pod nią każdy z przyjemnością. Była małym krzaczkiem, pod którym sypiały sarny, a teraz jest wielka i piękna o każdej porze roku. Mój mąż stwierdził z radością, że pijakowi to nawet wino w ogrodzie wyrośnie :wave: Oczywiście nie udało mi się wkleić zdjęć - jak zwykle. Pozdrawiam. Edytowane przez d.Ącka

Amtlo ja fryzury zmieniam często.Nie mam z tym problemów ,bo włosy i paznokcie rosną mi jak oszalałe :)Jednak ta krótka bardzo mi odpowiada ,bo naprawdę nie ma z nią kłopotu.Wszystko zalezy od obcięcia.

juszczakówna bardzo dziękuję za komplement:)

A do Torunia jeździmy dość często .Mieszkam w takim miejscu ,że do większych miast mam równiutko po sto kilosków ,więc niby niedaleko.Toruń bardzo lubię ,bo jest piękny ,nie za duży..Jak dzieci były mniejsze to często wybieraliśmy sie do Baja Pomorskiego.Dzieci były zadowolone a i rodzice się ubawili bo spektakle zawsze są tam bardzo śmieszne. Po drodze zahaczamy zawsze o Ciechocinek(chociaz jego akurat nie lubię ) ,ale też się zawsze tam ubawimy patrząc na tych wszystkich kuracjuszy... Specyficzni ludzie tu przyjeżdżają .Zapewniony dobry humor.:) A z tym malowaniem to kiedys musi być ten pierwszy raz .Ja tez dopiero raczkuję ,ale jestem bardzo dumna z tego regału.Stwierdziłam ,ze po co wydawać kasę drugi raz na sosnowe meble skoro można dać drugie życie starym?Namawiam Cię ,fajna zabawa.

d,Ącka faktycznie długo Cię nie było!Ale fajnie ,że juz jesteś:) tej czeremchy nie będę wywalać ,bo rzeczywiście ładnie wygląda .Zastanawiałam sie tylko nad tym ,czy jej owoce nie są trujące...I bardzo szybko rośnie .Jeszcze niedawno był to mały krzaczek ,którego nie zauważałam ,a teraz to już prawie dorodne drzewo.

cha cha Coni na tej fotce to najfajniejsza jest ta ceglana ściana...a ja? no cóż ..podstarzała paniusia już się ze mnie zrobiła..... A włosy? ja całe zycie blondi jestem .Miałam epizody z różnymi kolorami ,ale zawsze blond wracał jak bumerang.

A w nawiązaniu do szafy.....cena przystępna ,całe 1500.To jest francuz ,ale bardzo by mi się wkomponował...

podstarzała ...jesus co to za okreslenie ...paniusi to lanie by sieę przydało tak dla wzmocnienia jasności oceniania ...nie ma kobiet podstarzałych to zjawisko dotyczy tylko satyrów płci przeciwnej ...my możemy co najwyżej być pełniejsze w swym dojrzałym pieknie ...no co ...dosłownie przynajmniej w moim przypadku ...;):jawdrop:...a cena jak na francuza do zniesienia jak na moje konto do zapomnienia :) ...ale swiat ma powazniejsze problemy ...lady gaga np w kiecce z wołowiny :):):):bash:

yhm ...w łazience z tego co pamietam to masz cudne ciemne drewno ...lniane zasłony są piękne ale chyba do twojej łazienki za skromne ...widziałabym tam zacną tkaninę ...no coś w tym gatunku ...a innej kolorystyce :)

IMG_7090..jpg

Gdyby były trujące to nikt by wina z tego nie robił. Tylko trzeba zbierać na wyścigi z ptakami, bo uwielbiają czeremchę:) A swoją drogą w roli pilastra przy ścianie Ci całkiem ładnie. (Mam nadzieje, że nic nie pokręciłam z architektury?). Pozdrawiam