Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, zostawiam Ci altanę ogrodową, która spodobała mi się i ... jakoś pasuje mi do Ciebie ;) Murek mógłby być również z cegły jak na cokole domu ...

http://www.fototube.pl/pix/img10/org/d41d85c79a73145f10cb845204a8ca52.jpg

Moniu świetny pomysł z ta altaną .Dziekuję Ci,fantastycznie to wygląda.Ciekawe jaka jest wysokość tej kopułki.Wygląda na okazałą

Piękne te cudeńka, czy to są jakieś sałaty ozdobne, kolory mają iście jesienne, jak one się rozrastają (weź to pod uwagę jak będziesz je sadziła). Zakup uchwytów w 100% trafny. Jak ja Ci zazdroszczę, że możesz już coś sadzić.....echhhhhh my musimy jeszcze zrobić dwie części płotu ( od zachodu i przód ) jak na razie to o sadzeniu mogę tylko pomarzyć..... Altana jaką przesłał monia i marek jest bossskka

Właśnie najgorsze jest to ,że ja jeszcze nie mam gdzie sadzić .Nooo,teoretycznie -mam .Pola to Ci u mnie dostatek,tylko jeszcze bujają trawy nawłocie ,lebiody itp,itd... jak na połoninach:D Myślę ,że rozbujam sie z ogrodem dopiero w przyszły roku.wiąże sie to z kopaniem stawu ,który miał byc ,póżniej nie ,a teraz znowu ma być .Czekaliśmy z tym dopóki sąsiad nie zbierze zboża ,bo ciężki sprzęt wjedzie prze to właśnie pole sąsiada.M na kostkę już żadnej kopary nie wpuści.Ziemia ma byc rozplantowana po działce .Ma się uleżeć przez zimę.

A uchwyty ,myślę ,będą pasować .Szukałam dość długo takich z nieruchomą przetyczką na paluszek:D

Beatko, hosty i żurawki mogą być, ale przyda się im nawadnianie co jakiś czas, bo niestety w bliskiej odległości jest brzoza, która jest niesamowitą 'pijawką'. Możesz też wsadzić rozchodniki okazałe - są dekoracyjne całe lato i również o tej porze roku, kiedy ich kwiaty przebarwiają się bardziej intensywnie. Dodatkowo możesz sobie pozwolić na miodunki - one bardzo ładnie rosną w cienistych zakątkach i są ozdobne wiosną z kwiatów, a latem i jesienią z liści. Ładnie prezentuje się również brunnera, której jest kilka odmian i świetnie komponuje się z w/w roślinami :)

teraz co Ci napiszę, nie będzie miłe, z góry przepraszam i o wybaczenie proszę......Ja w sprawie sadzenia..... nie sadź kolo domku, który nie jest jeszcze tzn. nie ma elewacji koncowej czyli koloru, jak będą Ci panowie kolor kładli stratują wszystko nie będą się certolić , a Ci srduszko pęknie jak będziesz to widzieć ....jeszcze raz przepraszam. Nawet jak bedą rusztowania to coś spadnie i połamie...........:oops::oops::oops: A kolorek szafki czyli nakastlika cudny i do mojej łazienkowej podobny.....

Moniu ,bardzo dziękuję za cenne wskazówki.Na razie z niczym nie mogę ruszyć .bo u nas całymi dniami leje...Wkurza mnie już ta pogoda ,bo i tynkarze nie mogą rozpocząć swojej pracy przy ogrodzeniu.Ślimaczy sie jakoś to wszystko..

juszczakówka nie masz za co przepraszać ,ja i te niemiłe słowa przyjmę "na klatę":Dnie obrażam się tak szybko ,a na taką wyglądam???;) O tym wszystkim co napisałas to ja doskonale wiem ,ale nie mogłam oprzeć się zakupowi niektórych roslinek i teraz jakos muszę je gdzieś umieścić .To jest jedyne miejsce ,malutkie co prawda,ale najmniej narażone na zniszczenia. .Zrobię blisko muru odpowiedni odstęp co by mozna bylo jakieś rusztowanie ustawić i będę panów pilnować ,zeby im się nóżka nie omcknęła

Kolorek fajny ,szafka niby tezż ,ale cena paskudna.Zanotowałam sobie kolorystykę ,ale szafkę mi ktoś zrobi...Mam nadzieje ,ze za inne pieniądze...

http://czerwonamaszyna.pl/komoda-kare-design-villa-jednodrzwiowa,12410,p.html

teraz co Ci napiszę, nie będzie miłe, z góry przepraszam i o wybaczenie proszę......Ja w sprawie sadzenia..... nie sadź kolo domku, który nie jest jeszcze tzn. nie ma elewacji koncowej czyli koloru, jak będą Ci panowie kolor kładli stratują wszystko nie będą się certolić , a Ci srduszko pęknie jak będziesz to widzieć ....jeszcze raz przepraszam. Nawet jak bedą rusztowania to coś spadnie i połamie...........:oops::oops::oops: A kolorek szafki czyli nakastlika cudny i do mojej łazienkowej podobny.....

się podpisuję obiema rencami: serce mi krwawiło, kiedy widziałam, co te łobuzy robią.

p.s. kto jeszcze wie, co to jest nakastlik? A ja wiem, ja wiem :) :)!!!

:lol2::rotfl::lol2: brawo NAKASTLIK to szafka nocna .... Ash5 a ja wiem od kogo wiesz....;). Doskonale rozumiem ,że chcesz sadzić bo ja też CHCĘ, a nie mogę ze względu na płot...:p Cena nakastlika k o s z m a r n a , .... a za dwa to już nawet nie chcę myśleć..... Edytowane przez Juszczakówka

:lol2::rotfl::lol2: brawo NAKASTLIK to szafka nocna .... Ash5 a ja wiem od kogo wiesz....;). Doskonale rozumiem ,że chcesz sadzić bo ja też CHCĘ, a nie mogę ze względu na płot...:p Cena nakastlika k o s z m a r n a , .... a za dwa to już nawet nie chcę myśleć.....

Z tym nakastlikiem to był intuicyjny strzał ,ale jak widać w dziesiątkę:D Cena nie tylko koszmarna ,ale jeszcze do tego "kosmiczna " i nie do przyjęcia.myslę ,ze jakis stolarz zrobi mi to o wiele taniej .Ja na szczęście nie planuję dwóch takich szafeczek ,tylko jedna ,a z drugiej strony łóżka wymyśliłam sobie okrągły stoliczek.A co!!.

Do tarły dzisiaj uchwyty do szafy Ładne som:yes:

Beatko, widzę, że uchwyty sprawiły Ci radochę niczym u mnie zawiasy :lol: Bardzo jestem ciekawa nowych fotek :)

Nie wiem ,kiedy będą nowe fotki ,raczej nieprędko ,bo widoki na kolejne etapy budowy-marne.Pogoda nie sprzyja pracom na zewnątrz .Ko wie ,czy w ogóle w tym roku to ogrodzenie skończymy...Poczyniłam pewne kroki w kierunku zakupu mebli ,ale druga strona się jakoś nie kwapi.Sądzę ,ze w końcu będę musiała zmienić firmę ,no i zbieram kasę na wyjazd do Czacza po antyki