Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

K-G na skosach można uniknąć robiąc wylewane z betonu skosy :) Niestety trzeba to przewidzieć na etapie projektu, bo później jest kłopot z wykonaniem. Ja b.żałuję, że tak nie mamy.

kos.aga - musisz wziać pod uwagę, że dom z pełnym piętrem będzie b.duży i teraz pytanie - czy taki Wam potrzeba? Niekoniecznie teraz, ale np.za 10 lat? To szybko zleci, a metry do sprzątania pozostaną ;) O wykończeniu takiego domu nie wspominając...

Benedykt jest b.ładnym domkiem :) Można go całkiem ładnie, stylowo wykończyć łącznie z wnętrzami :)

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia ,zrobię tak ,jak mówisz .Dosadze jeszcze tych żurawek. a czy omimo tych zimnych poranków można jeszcze sadzić?Cena wyjściowa była 10zł ,ale ostatecznie wyszło taniej .Nie wiem czy to jest dużo/?nie mam porównania. To małe zielone to hosty ,tylko ja te podzieliłam i są przez to takie malutkie

http://img838.imageshack.us/img838/2189/p1040955.jpg

http://img541.imageshack.us/img541/5526/p1040956.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/7910/p1040957s.jpg

aga-rzeczywiście tak jest jak mówi Monia ,ze wylewany strop trzeba uwzględnić już na etapie projektu.chociaż wszytko zalezy od samego projektu .Moi rodzice mają do podobny do naszego, tylko troszkę mniejszy.i udało sie u nich ten strop wylać .My się do tego przmierzalismy ,ale Sajdak stwierdził ,że trzeba by zmienic całą konstrukcje dachu i prawdopodobnie musiały by być na pietrze takie słupy podtrzymujące.Ja tego nie chciałam i w związku z tym musimy patrzeć na te pękające ,niestety ,k-g.

Moniko,szersze od wanny?waham się nad wysokośćią ,bo nie chciałabym tego oświetlenia przenosić. Odległość miedzy blatem marmurowym a położeniem kinkietu to 130cm.I teraz nie wiem ,czy ono ma sie opierać o ten blat ?odejmując20cm na ramę miałoby wtedy110cm szer,sama tafla .Będzie tak dobrze?

Wypowiedzcie się ,zajrzę dopiero wieczorem ,bo muszę pędzić do pracy.

hej asiu!Ja już salon mam pomalowany .Kolor jest identyczny z tym ,który mam w kuchni.To jest farba ticccurili V101 optiva mat.W pracy jedno pomieszczenie pomalowałam "kamieniem księżycowym" Magnata i jest to tez bardzo ładny kolor ,a farba doskonale kryje i jest bardzo wydajna.Ten mój kolor salonowy ma przewagę beżu ,natomiast ten drugi ma w sobie więcej szarości.Pozdrawiam również i napisz ,który kolor ostatecznie wybrałaś

Zdjęcia, kochana .... zdjęcia byś zapodała chętnie oglądającym ;)

normalnie mnie nosi żeby coś poprzestawiać u mnie, pozmieniać - jak zwykle przy zmianie pory roku, więc malowanie jest częścią całej akcji :)

pozdrowienia!

Zdjęcia, kochana .... zdjęcia byś zapodała chętnie oglądającym ;)

normalnie mnie nosi żeby coś poprzestawiać u mnie, pozmieniać - jak zwykle przy zmianie pory roku, więc malowanie jest częścią całej akcji :)

pozdrowienia!

asiu zdjencia bedom:D ale po zakończeniu prac,co jak przypuszczam nastąpi w następnym tygodniu.Farby kupione tylko czasu brakuje.Ale jak tylko wszystko zrobimy to cyknę fotki.A zdjęcia salonowe są gdzieś tam w dzienniku.

asiu zdjencia bedom:D ale po zakończeniu prac,co jak przypuszczam nastąpi w następnym tygodniu.Farby kupione tylko czasu brakuje.Ale jak tylko wszystko zrobimy to cyknę fotki.A zdjęcia salonowe są gdzieś tam w dzienniku.

idę szukać :) ale się napaliłam :D

miłej niedzieli czytaczom i pisaczom wszystkim!!!

puk puk, przyszłam z rana (szkoda, że nie umiem wklejać kawki ... ) ...

wczoraj poleciałam do sklepu i oglądałam wszystkie możliwe kolory farb, które mi się podobały i chyba wybrałam ostatecznie Duluxa Satin Finish z mieszalnika o nazwie Dusted Moss 2 - taki przykurzony mech, hihi .... :

Oglądałam taupe i wydawał mi się nieco zbyt beżowy, a ja chciałam taki zielonkawo-szary. Dzisiaj będę męczyć małżona żeby pomalował mi jedną ściankę co by się oswoić z tematem.

Przy okazji zamarzył mi się nowy kolor do kuchni - jako że mam kafle Delft (biało-niebieskie antyki), to wpadł mi w oko kolorem Pebble Drift 4 (taki kamykowy niebieski, trochę jak kacze jajo). Może będzie pasować do białej kuchni?

pozdrowienia!

asiu no to ja dzisiaj stawiam...

http://www.strykowski.net/kawa/Kawa_czarna,_biala_-_zdjecia._Galeria_zdjec_kawy_i_herbaty_1417.jpg

Cieszę się ,że zdecydowałaś się już na kolory.Nie jest to wbrew pozorom łatwa sprawa.Ja pomalowane mam już wszędzie ,ale teraz już bym najchętniej coś zmieniła.W sobotę będziemy malować pokój gościnny.Mam tam białe meble ,które na tle jaśniutkich ścian nie wyglądały zbyt dobrze.Ach te rozterki budowlane.....

Lustro już się robi ,a raczej dwa ,bo zmiana dotyczyć będzie również tego umywalkowego.Ostatecznie lustro będzie miało wymiary 190cm /110,tafla 110/90.A jutro z rańca 'powtórka z rozrywki 'czyli malowanie.Szarość nie będzie czarna ,raczej "mysia" ,co myślę ,w porównaniu z białymi meblami da fajny efekt.Zobaczymy...