Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A dawaliście plastyfikator do tynków? Ponoc lepiej nie dawać, mimo, iż pisze na nich, że przeznaczone do zapraw wykonywanych w zimnych temp. Ja też się martwię o naszą wylewke betonową na balkonie... Na szczęście ostatnie noce lepsze niż ubiegłotygodniowe, gdy było -5, -6'C, ale myślę, że w okolicach 0'C też teraz jest. Pocieszam się jeszcze tym, że balkon w górze, a przymrozki przygruntowe ;)

Wrrr ... reklama Coli tez mnie wkurza...

U nas dzisiaj nie ma mrozu,tralala la:wiggle::wiggle: a plastyfikatora nie dawaliśmy .Mam nadzieję ,ze to tynkom nie zaszkodzi.Już powoli zbiżamy się do końca tynkowania muru,ale to jeszcze nie koniec prac nad ogrodzeniem..Być może , do zimy zdążymy zalać jeszcze daszek.Było by fajnie..

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pokój gościnny - pierwsza klasa !

Ładne rzeczy wybierasz i komponujesz Beauty, chciałabym zagościć w takim pokoju...

Teraz tylko dopieszczanie Ci pozostało, czyli najprzyjemniejsza rzecz dla kobiety...

Amtlo a mnie było by bardzo miło Cie gościć.:yes:

Z tym dopieszczaniem to się jeszcze trochę pobawię ,bo z tych moich starych bibelotów mało mi do nowego wystroju pasuje.Prawie wszystko wyląduje na strychu dla potomnosci...Ale nie ukrywam ,ze wyszukiwanie nowych sprawia mi ogromną radość.:D

Angie ,powiem Ci jak ja zrobiłam Kamilowi ,vbo to jest wielki chłop kupiłam na 140cm,dwie osoby w razie czego spokojnie sie tam wyśpią.Królewnie Zu zrobiłam na 110cm ,bo nie chciałam jej zagracać pokoju,ona dużo tańczy musi mieć sporo miejsca dla tych swoich obrotów ,chłopak jest bardziej statyczny:DOprócz tego bee miała dwie kanapki ,które mam obecnie w salonie ,kore po obiciu wylądują w gościnnym i w razie czego można je rozłożyć.

Ewentualnie możesz kupić takie łóżko ,gdzie w formie szuflady wyciąga sie jakby drugie w razie konieczności.Takie ma moja siostra u córki w pokoju i jak jedziemy do niej ,to dziewczynki kłócą się o dolne spanie:D

Ja jak Monia też dałabym pólokrągłą, specjalnie wracałam do Twojej bramy czyli słupów i oczami wyobraźni widziałam półokrągłą ( a wierz mi wyobraźnię to ja posiadam ;):D jakem wiedźma ), jest w/g mnie taka dostojna i czarodziejska i elegandzka i magiczna wymieniać dalej.....ale zrób jak Ci serce podpowiada ( a znając Cię już z poprzednich dokonań ) to na pewno będzie pięknie :yes:

Ja także jestem za półokragłą, czy prosta nie byłaby za zwyczajna? Tak ja napisała Juszczakówka " jest w/g mnie taka dostojna i czarodziejska i elegandzka i magiczna "...podobnie mogłabym wymieniać i wymieniać...taka brama doda niepowtarzalnego uroku Waszemu dworkowi...i bardziej będzie pasowała do tych wielkich słupów, które pasują do dużej zakończonej na półokrągło reprezentacyjnej bramy...:D:yes:

Decyzji co do kształtu bramy jeszcze nie podjęliśmy.Mamy czas do czwartku,wtedy obejrzymy ja w stadium roboczym ,mamy dobrać ozdóbki i już ostatecznie się zdecydować.W rodzinie zdania są podzielone. Jak na razie jest pól na pół,wiec decyzja łatwa nie bedzie.Boję się trochę ,że ta brama półokrągła będzie zanadto pompatyczna.Mój domek jest raczej wiejskim dworkiem , więc wjazd chyba tez powinie być prosty.Sama już nie wiem.;)Poki co ciesze się ,że tynkowanie muru się już zakończyło , mąż z kolegą szalują dzisiaj od rana zwieńczenie i prawdopodobnie we wtorek będzie wylewany daszek.a ja zachęcona piękną pogodą wstąpiłam do ogrodniczego i kupiłam sobie ostrokrzew,prusznik i pieris i tylko Bóg jeden wie,gdzie ja to wsadzę nie mając przygotowanego gruntu .Nie wiem ,czy na razie w te moje żurawki mogę je wsadzić?Pomóżcie

Poki co pedzę do starego domu ,poprzywozić parę rzeczy ,bo jakoś nigdy nie ma czasu,a przede wszystkim po karton z filmami vhs,bo córcia jest chora i chce sbie zrobić powrót do przeszłości.Tylko nie wiem co ona chce oglądać :DPat i mat?

Beatko, jak sama stwierdziłaś, Twój dom to dworek - dworki miały albo same słupy bez bramy, albo z bramą z drewnianych balasek, albo kutą, ale ... półokrągłą. Przecież wystarczy zrobić skromny wzór bramy i będzie w sam raz. Wydaje mi się, że prosta niezbyt pasuje. Weź pod uwagę, że scieżki i dróżki przed domem nie są kanciaste, a raczej łukowate, więc tym bardziej wypada dać łuk w bramie. Oczywiście zrobisz wg własnego uznania, bo przecież to Wam ma się podobać :) Ogrodzenie na pewno będzie piękne.