Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O matko... sporo nerwów i uwagi kosztuje Cię ta budowa... Ale jesli miało coś wyjść to lepiej teraz.

U nas też była zagwozdka z podciekaniem dachu. Okazało się, że woda powolusieńku zbiera sie w jakimś zagłebieniu i po dużych ulewach sączy się po ścianie... Ech... chyba u większości z nas znajdą się takie kwiatki...

Kochana, na poprawę nastroju szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi :)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqh4-cpBWq2sTHhqubD8bOdixiETfXiMOQ-q0j8nA52dtQtN300Q

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję dziewczynki za rady ;-) A ja myślałam, że jak krokwie 18 to i wełna 18-tka :) A nie wiecie jak to jest z blachodachówką? No bo pod deskowaniem to faktycznie odstęp musi być, a między folią (membraną) dachową?

Nasz przyszły fachowiec mówi, że ta szczelina wskazana jest przy każdym dociepleniu.

Niestety okazuje się ,że budowa nie tylko kojarzy się z przyjemnością tworzenia ,ale też z nerwami i borykaniem się z niesolidnoscia majstrów.Ja z natury mimo wszystko jestem niepoprawną optymistką ,trochę może choleryczką ....za chwilę nerwy mi przechodzą i zapominam o tym złym i myślę tylko o dobrych aspektach tych trudnych do przejścia przypadków.

Ash,dzięki Ci za pyszne ciacho.T lubię ,mniamm.A co Twojego pytania w dzienniku ,to odpowiadam ,że płytki do boazeria Ceramiche Grazia.Obejrzyj sobie ich produkty ,mają naprawdę piękne. Ja tez miotałam się niesamowicie gdy stanęłam przed wyborem płytek .Nie są to wybory łatwe.Nie wiem,czy teraz nie wybrałabym białych cegiełek .Bardzo mi się podobają .Zobacz łazienkę u Mychy.Jest naprawdę cudna.Myślę ,że aby człowiek był do końca zadowolony ze swych wyborów ,to musiałby wybudować kilka domów i każdy urządziłby w innym stylu, a tak to trzeba jakoś to wszystko wypośrodkować

dzięki, kochana :) Faktycznie piękna ta ceramika Grazia... Łazienkę Mychy oczywiście mam jako jedną z inspiracji, no i Twoją. A białe cegiełki to jedna z topowych opcji. Czas pokaże, na czym stanie, ale najbardziej na świecie lubię mieć wybór. Czasem daleeekooo schodzę na manowce ;) Błądzić, szukać i jak podjąć decyzję to już być pewnym.

p.s. Hahahaha, ja też jestem cholerykiem z przejściami do bycia "kurwikiem", ale.. krótko i intensywnie ;)

jeżeli chodzi o e boazerię to odkąd ją zobaczyłam wiedziałam ,że to jest to i niczego innego tak naprawdę nie szukałam .Może i słusznie bo oszczędziłam chociaż sobie dylematów i nieprzespanych nocy.Ja się w sumie dość szybko decyduję ,może to wynika z braku czasu na szukanie ,ale w gruncie rzeczy przecież na złe mi to nie wyszło?:wiggle:do górnej wybrałam takie ,tez są bardzo ciekawe,wzbudzają zainteresowanie wśród znajomych

http://www.euro-ceramika.pl/inalco_vintage.php?nr=1

http://www.euro-ceramika.pl/inalco_vintage.php?nr=1

To się witam w klubie choleryków :D u nie tak samo jak nerw mnie chwyci to siwy dym , a potem spokój i czy coś sie stało ???:D ???? Myślę jednak, że tak lepiej wybuchnąć niż jakieś dąsy a tak "wichura" i nagle "upał..."

Beatko mam nadzieję,że pokażesz ozdoby świąteczne....

Bankierka superasta też na taką poluję do komputerowego pokoju ( tak został nazwany przez Młodego i się przyjęło )

Pozdrawiam mrożnie u nas -20 bruuu drzewa oszronione, śnieg bieluteńki w pracy cieplutko ( jak na razie mało pacj....) jest fajnie....

Witaj w takim razie w klubie!! Jak to swój swojego zawsze znajdzie:D:lol2:Ale wiesz co ,moje dzieci to nawet wolą jak się wywrzeszczę ,krótko zwięźle i na temat ,a tata to gada ,gada ,gada i drąży ,drąży......:yes:A co do lamp to byłam wczoraj w leroy i byłam mile zaskoczona bo pojawiło sie trochę ciekawych lamp za niewielkie pięniądze.Ozdóbki chyba dopiero pokażę na choince ,same filcówki i drewniaczki:Dwydałam na nie sporo kasy ale nie wiem ,czy na choince nie zginą .Dokupię w styczniu po przecenach U nas też epoka lodowcowa.Wczoraj się zawzięłam i odśnieżyłam połowe podjazdu,tak dla zdrowotności....dzisiaj nie mogę się ruszyć...:lol2:

Choinka, choinka czekają dzieciaki na nią....u nas zawsze jest prawdziwa, ma taki klimat i ten zapach.....oglądałam ostanio pod marketami już sprzedają, ich cena zabiła mnie... nie wiem po ile są u Was, u nas za drzewko 150-160cm trzeba dać 250 zł. szok cenowy, zdzierstwo i co teraz począć ????? Zastanawiam sie nad obcją jałowcową....na zimę przeniosłam jałowca w donicy do domu ( szkoda było go zostawiać na takie mrozy, korzenie mogłyby zamarznąć , iglaczek ma 150 cm ), a może on zastąpi drzewko bożonarodzeniowe :lol2: tylko co na to dzieciaki :o w tamtym roku mieliśmy choinkę do sufitu 280cm a tu mama wyskoczy z takim maleństwem i co tu robić????

Ja najbliżej mam LM w Krakowie i jak na razie nie wybieramy się nigdzie w tamtym kierunku, a szkoda....powiadasz interesujące ceny lamp...no cóż.....:(

My mieliśmy już przeprawę w odśnieżaniu ojjj było co odśnieżać ( od 19 do 24 ) śmiechu, płaczu, ale opłacało się teraz mamy idealny dojazd :D:yes:

p.s nawet zakwasów nie mieliśmy... jakim cudem... to nie wiem....czary.....

Edytowane przez Juszczakówka

Beauty- ale fajowych rzeczy nakupowałaś :lol2:

Firaneczka superrr- dobrze, że się na nią zdecydowałaś. Lampka też fajowa, a dla syna to ja głosuję za nr 2 :p

Ja też się ruszać dzisiaj nie mogę, bo lekkomyślnie udałam się wczoraj z mamą na cały dzień łażenia po galeriach po ostatnie zakupy świąteczne.

O ludzie- myślałam, że w tygodniu tloku ni ma, ale gdzie tam- taki sam jak w weekend. http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/eek.gif I tak chodziłyśmy od 11 do 18. Koszmarrrrr brrr.

Jaj udała Ci się tarta- jeżeli robiłaś?

Beauty pięknie jest u ciebie w domu, uwielbiam "przesiadywać" u ciebie w kuchni. Te rózne dodatki; lampy do galeryjek, zegar na kominku...są totalnie w moim stylu :-) Współczuje tych domowo budowlanych problemów - ale to sie u każdego zdarza (wiem wiem nijak ci to nie pomaga...tak tylko piszę). My do dzisiaj mamy w sypialni kartongipsy 'ala fale Dunaju" czasami jak na nie patrze to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Najlepsze jest to że dobrze zrobione kartongipsy kosztowałyby tyle samo co te krzywe.....Czasami mi sie wydaje że "fachowiec" to inny rodzaj człowieka....

jak zagladam do Dziennika to szeroko się uśmiecham

zawsze wpadnie mi w oko "coś mojego", tym razem obrus pod wiankiem:wiggle:

ciekawe czy ten w odcieniach kremu/beżu też kupiłaś :rolleyes:

a co firaneczki to są ok, ale przy okazji zmiany odmiany upnij np.same boczki z ( tak jak piszesz pluszu, aksamitu, nawet gobelinu) i do tego złap chwostami albo tak:

http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/UPINANIE_ZASLON_4.jpg

My mieliśmy już przeprawę w odśnieżaniu ojjj było co odśnieżać ( od 19 do 24 ) śmiechu, płaczu, ale opłacało się teraz mamy idealny dojazd :D:yes:

p.s nawet zakwasów nie mieliśmy... jakim cudem... to nie wiem....czary.....

My już polegliśmy,na razie mamy krajobraz arktyczny ,nie odśnieżamy w ogóle .Podjazd się jakoś fajnie ubił ,tylko trzeba uważać ,żeby nie zboczyć z kolein..Dzisiaj jest bajkowo ,śnieg się w słońcu skrzy ....szkoda ,że muszę iść do pracy.

a choinka z jałowca?fajny pomysł...

Beauty- ale fajowych rzeczy nakupowałaś :lol2:

Firaneczka superrr- dobrze, że się na nią zdecydowałaś. Lampka też fajowa, a dla syna to ja głosuję za nr 2 :p

Ja też się ruszać dzisiaj nie mogę, bo lekkomyślnie udałam się wczoraj z mamą na cały dzień łażenia po galeriach po ostatnie zakupy świąteczne.

O ludzie- myślałam, że w tygodniu tloku ni ma, ale gdzie tam- taki sam jak w weekend. http://imgx.wizaz.pl/forum/images/smilies/eek.gif I tak chodziłyśmy od 11 do 18. Koszmarrrrr brrr.

Jaj udała Ci się tarta- jeżeli robiłaś?

Firanki fajne ,ale pisałam już w dzienniku o swoich dylematach ...nie wiem ,na razie przez święta powiszą sobie ,a później prawdopodobnie je zmienię...

Ja nie mam czasu nawet po galeriach biegać ,wybieram sie dopiero w niedzielę .Już sobie mogę wyobrazić co się będzie działo.Dzisiaj moja córcia bierzze udział w widowisku światecznym ,więc cały tydzień woziliśmy ją na próby.Jesteśmy trochę zmęczeni...

Beauty pięknie jest u ciebie w domu, uwielbiam "przesiadywać" u ciebie w kuchni. ...Czasami mi sie wydaje że "fachowiec" to inny rodzaj człowieka....

Dziękuję i zapraszam częściej...Dłuuuugo się nie pokazywałaś.. A co do fachowców ,to podzielam Twoje zdanie,oni mówią jakby innym niezrozumiałym dla inwestora ,językiem. Z tymi k-g to wiesz my z m uważamy ,że gorszej od tego lipy to nie ma.Chcieliśmy mieć wylewany strop i skosy ,ale niestety nie mogliśmy tego zrobić ..trzeba by dom przeprojektować .Moi rodzice tak właśnie mają zrobione i nic im nie pęka

jak zagladam do Dziennika to szeroko się uśmiecham

zawsze wpadnie mi w oko "coś mojego", tym razem obrus pod wiankiem:wiggle:

ciekawe czy ten w odcieniach kremu/beżu też kupiłaś :rolleyes:

a co firaneczki to są ok, ale przy okazji zmiany odmiany upnij np.same boczki z ( tak jak piszesz pluszu, aksamitu, nawet gobelinu) i do tego złap chwostami albo tak:

http://www.urzadzamy.pl/zdjecia/UPINANIE_ZASLON_4.jpg

Tak właśnie Zuzku zrobię ,tylko niestety nie mogę dać długich zasłon ,bo przeszkadza w tym wanna.Myślę ,że na razie sobie przez świeta powiszą ,a później poszukam odpowiedniego materiału..A jak myślisz w zieleni mogą być?

Beauty, ja nadal uważam, że zasłonki są fane, ale jak Ci nie pasują... Może rzeczywiście to bardziej styl vintage. Wiem o jakie Ci chodzi- ciężki plusz, ale jesteś pewna, że będą dobrze takie wyglądać w łazience? Mi bardziej takie pasują do gabinetu, biblioteki- taka "zgniła" zieleń.

No tak- z dziećmi zawsze jest jakieś zajęcie. ale czego sie nie robi dla nich- może wyrośnie z niej fajna aktorka??? :lol2:

A wianek na drzwi- pierwszorzędny. Też się muszę za podobny wziąć :rolleyes: