Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie też byłam zdumiona, zwłaszcza, że ten dzwonek jakiś taki podejrzany - wygląda jak z plastiku. Tamten tani i ładny, więc decyzję miałam szybką :) Teraz czeka w pudle na strychu na docelowy montaż w nowym domku :) Dobrze, że strych mamy duży, bo wszędzie pełno pudeł i kartonów z przydasiami do nowego domu :)

Nie możemy sprzedać ,to mam mieści sie nasze miejsce pracy .Jest zlokalizowany w bardzo dobrym punkcie ,co przy naszej działalności ma olbrzymie znaczenie.najgorsze jest to ,że m wymyslił ,aby ruszyć z rozbudowa tego domu pod działanośc zbliżona do mojej,co wiąże się z kosztami ,wiadomo.Nie wiem ,czy teraz zaprzestać urządzania nowego domu ,czy ruszyć z rozbudową ,co w przyszłości da nam szansę na godziwą emeryturę .Mówię Ci Moniu ,ciągle coś.Musze sie zorientować ,czy możemy liczyć na jakieś dofinansowanie z unii...

konsolka mnie bardzo ucieszyła ,bo doszła praktycznie na Wigilię.Bardzo jestem z niej zadowolona..Tylko teraz mam dylemat ...W zamysłach chcę umieścić tam lampy..tylko teraz jakie i ile .Początkowo chciałam umieścić tam dwie czarne ,bo białe to już chyba nie? Ale zauważyłam ,że tam na ścianie jest jeszcze wyprowadzony kabel do kinkietu ,którego już nie mogę zniwelować,bo jest tapeta.Więc chyba postawię tam jednak jedną lampę i kinkiet?:confused:

Beauty, też jestem tego zdania, że co za dużo to niezdrowo :( Jestem za jedną lampą i kinkietem. Chyba też wolę czarną- będzie kontraścik. A czy masz w tym pokoju górne oświetlenie- jeżeli tak to jakie? Może trzeba to wszystko razem jakoś zgrać??

Ja nie dawałabym czarnej lampy ze względów praktycznych - będziesz musiała ją codziennie (dosłownie) czyścić z kurzu. Lampa z uwagi na wydające ciepło przyciąga kurz, a jak wygląda kurz na czarnym, to wiadomo - widać każdy pyłek. Ja jestem uczulona na czarne przez swoją obecną łazienkę - na święta była solidnie czyszczona, płytki wypolerowane, a wczoraj musiałam ją znowu polerować, bo już było widać kropki z wody i kurz na lampie (czarnej właśnie) i płytkach. Biorąc pod uwagę, że łazienkę mam niemałą (jakieś 12-15m2), a płytki do samego sufitu, to jest co robić. Jasnych pewnie bym tak nie pucowała co kilka dni. Strasznie mnie to wkurza, więc może jestem przewrażliwiona.

agawi górnego oświetlenia jeszcze nie mam ,czekałam az bęągłówne mebelki ...planuję kupić stary mosiężny żyrandol i przemalować go na czarno,ale to może się jeszcze zmienić znając siebie:D:D

Moniu,współczuję Ci tych czarnych płytek.Wyglądają co prawda pięknie ,ale pracy przy nich jest sporo.Ma w starym domu takie ciemnoniebieskie ,to wiem coś na ten temat....ale na tej ścianie pasuje albo czarna albo jeszcze może taka szara przecierka,bo z białą byłoby za mdło.

A teraz pytanie ,że tak powiem "na czasie"-gdzie spędzacie Sylwestra.?bo ja pierwszy raz od wielu lat w zaciszu domowym:yes:,przyjda znajomi i tak sobie posiedzimy...może to już starość zawitała?:lol2: