Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

moniu, ale te plytki maja to do siebie ze wzor zamawiasz jaki chcesz. Chcesz ze zdjecia to ci taki zrobia. Problem polega tylko na wyborze dobrego producenta, ktory uzyje odpowiednich pigmentow zeby zabarwic cement. Po polozeniu trzeba odczekac zeby ''wyparowala'' z nich woda, potem wypolerowac jak marmur czy inny kamien, zaimpregnowac i nie uzywac zadnych srodkow chemicznych do mycia. takze cena wysoka, szczegolnie tych z dekorem i ulozenie tez nie latwe. Ale piekne sa !!!

Muszę zerknąć na Twój piekarnik, bo nie pamiętam jaki masz - jesteś z niego zadowolona? Dobrze piecze? Zależy mi nie tylko na dobrym wizualnie, ale przede wszystkim technicznie i praktycznie dobrym piekarniku, ponieważ dużo ciast piekę i smażę mięsa w piekarniku (w zasadzie nie kupujemy w sklepie wędlin, bo ... mi śmierdzą :sick:). Napisz kilka słów na temat piekarnika, jesli możesz. Z góry dziękuję.

Moniko ,już z góry wiem ,że tym co powiem nie ułatwię Ci wyboru ,ale wczoraj była u mnie koleżanka,która wcześniej użytkowała ceramiczną płytę , a teraz ma indukcję .Stwierdziła ,że .....nie widzi różnicy ...i wcale nie jest tak ,że palnik zaraz się robi zimny ..No teraz to ja już nie wiem...

A jeżeli chodzi o piekarnik ,to jest świetny.Faktem jest ,że ja go jeszcze cały czas testuję ,bo w przeciągu dziesięciu ostatnich lat to jest już mój trzeci piekarnik i każdy był inny...Ale zdecydowanie szybciej się piecze i trzeba zastosować niższe temperatury. A propos stelaża to się jutro dowiem ,bo szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia .Wiem ,że stelaż po obudowę z marmuru był robiony przez kamieniarza ,ale wanna ze względu na hydromasaż miała prawdopodobnie swój indywidualny ,ale nie jestem tego taka pewna.

Natomiast jeżli chodzi o płytki to są rzeczywiście piękne, trochę stylizowane na mauretańskie podłogi ,ale spotykane w pałacach,,,ba ,nawet bazylikach .w holu wyglądały by świetnie...

Edytowane przez Beauty

No właśnie - deski, podobnie jak parkiet, mają ok.2,2cm grubości. Chyba będą zbyt izolujące. To jeszcze temat do przemyślenia. Na pewno nie chciałabym żadnych paneli, desek Barlineckich, ani nic podobnego, bo kojarzy mi się to z linoleum. Twoje klepki są super :) Aż się wierzyć nie chce, że pod nimi podłogówka tak pięknie grzeje.

Jeżeli chodzi o grubość ,to już też dokładnie nie pamiętam,gdzieś chyba te wymiary są w dzienniku.Wiem tyle ,ze muszą być cienkie i mogą być dłuższe ...Jak nie zapomnę to się jutro dowiem .A to grzanie to jest rezultatem grzania niskotemperaturowego pompą ciepła . Ona ogrzewa całą dobę i j daje stałą temperaturę ,bez skoków..