Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beauty projekt kuchni podoba mi sie niesamowicie, te wszystkie rzeżbienia coś pięknego. Nie moge sie doczekac kuchni w realu....teraz u siebie zrobilabym inny okap, taki zabudowany jaki ty masz w planie (mądra Polka po szkodzie :roll: :oops: :wink: ) Córcia twoja niesamowity pokoj będzie miała z tymi wielkimi drzwiami - gdzie one prowadzą? Na taras? Mi sie wszystko podoba ostatnio z wyjsciem na taras :roll: :wink: za chwilę się okaże że powinnam była inny dom zbudowac :wink:

Jadlas juz śniadanko dzisiaj? Ty zagoniona kobieta jestes, to na wszelki wypadek wpadałam tu ze śniadankiem :p

http://www.inspirander.pl/files/gotowanie/%C5%9Bniadanie.jpg

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beauty projekt kuchni podoba mi sie niesamowicie, te wszystkie rzeżbienia coś pięknego. Nie moge sie doczekac kuchni w realu....teraz u siebie zrobilabym inny okap, taki zabudowany jaki ty masz w planie (mądra Polka po szkodzie :roll: :oops: :wink: ) Córcia twoja niesamowity pokoj będzie miała z tymi wielkimi drzwiami - gdzie one prowadzą? Na taras? Mi sie wszystko podoba ostatnio z wyjsciem na taras :roll: :wink: za chwilę się okaże że powinnam była inny dom zbudowac :wink:

Jadlas juz śniadanko dzisiaj? Ty zagoniona kobieta jestes, to na wszelki wypadek wpadałam tu ze śniadankiem :p

http://www.inspirander.pl/files/gotowanie/%C5%9Bniadanie.jpg

Dzięki ci coffe za miłe słowa ,one bardzo pomagają i utwierdzają w przekonaniu ,że wybór jest słuszny. :wink: Kuchnie te bardzo mi się podobały od dawna i tak naprawę nie szukałam niczego innego.Cale szczęście ,że udało mi się znaleźć te firmę ,w sumie blisko mnie ,gdzie zrobią mi równie pięknie ja k w Warszawce ,ale za mniejsze pieniądze.W końcu każdy z nas ma jakaś pule kasy przewidzianą na dom i nie ma co przesadzać.

Córcia ma pokój właśnie z wyjściem na górny balkon,z widokiem na przyszły ogród.Najpierw się zawzięcie kłóciła z bratem ,bo wydawało jej się ,że on ma pokój większy.Mowie Ci cyrk ,z miarką biegała i mierzyła co do cm

:lol: :lol: okazało się jednak ,że jej jest większy i to wyjście na balkon też

zaważyło na wyborze.

A z tym wyborem domu ,to chyba każdy tak ma .Szuka się ,przebiera tysiące projektów,w końcu wybiera sie ten niby najlepszy ,a później już wiele rzeczy by się chciało. zmienić .Najlepiej się w ogóle już nie zastanawiać .Masz pięknie ,wszystkie detale doskonale dobrane ,konsekwentnie, :wink: Teraz tylko trzeba sie tym wszystkim cieszyć!

Dzięki za śniadanko ,jeszcze w takiej pięknej oprawie ,jak najbardziej mile widziane ,zważywszy ,że dopiero wygrzebałam się niedawno z pieleszy.,a tu jeszcze dzieciakom trzeba zorganizować Dzień Dziecka.

Po śniadanku zapraszam na pyszna kawusię

http://images6.fotosik.pl/361/cdd262dea36c2f34med.jpg

:D

Dziekuje za informacje o kominku, musze zlecic tesciowi zlokalizowanie kamieniarza w mojej okolicy. Chociaz, zaczyna mnie meczyc budowanie domu przez telefon. Ale niedlugo sam bede juz wszystkiego pilnowal. Teraz to nawet nie mam czasu na dokonczenie remontu w obecnym domu, walcze z przedpokojem. Szkoda ze moja Olivia ma dobiero 2 tyg. przydalyby sie rodatkowe rece do roboty. Kurcze, moze powinienem rozpoczac prowadzenie wlasnego dziennika. Chyba zaczne jutro.

Beatko, wielkie dzieki za mile slowa, co prawda decyzja o powrocie do kraju zapadla z chwila gdy zostalem ojcem, ale zawsze istnieje obawa zwlaszcza teraz gdy jest sie za kogos odpowiedzialnym. Zdjecia bede zamieszczal w przyszlym dzienniku. Ty tez nie zaniedbuj swojego, nawet nie wiesz jak wszyscy czekaja na nowe zdjecia i wpisy.

Koniecznie załóż dziennik!Ja za późno zorientowałam się ,że coś takiego ,jak dzienniki w ogóle istnieje i moj dziennik to jest właściwie fotorelacja z budowy i relacja z wykończeniówki.Namówiły mnie dziewczyny i może dobrze ,wiele jest ciekawych historii,wartych uwiecznienia i problemów wartych omówienia z innymi borykającymi sie z budowa forumowiczami .Zastanawia mnie tylko fakt ,dlaczego ludzie podczytują i nie komentują(widzę po ilości wyświetleń w dzienniku ) Oczywiście zapraszam na kawusie ,chociaż u Ciebie to chyba inny czas w tej chwili? Jeszcze zapytam ,w jakim rejonie budujesz swoj dom?

Komentowanie nie zawsze wychodzi im na dobre :lol: :lol: Często głos przeciwny, który ma być formą porady, czy też wyrażenia po prostu własnej opinii (po to przecież jest forum) traktowany jest jako coś złego :wink: Ja już wielokrotnie sobie obiecywałam, że się nie będę odzywać w formie zdania przeciwnego, ale i tak czasami się zapomnę i napiszę to, co myślę. Czasami żałuję, że się odważyłam napisać :wink: A do Twojego dziennika z pewnością wiele osób zagląda, bo pięknie realizujesz swoje marzenia i tyle :wink:

Myślę też, że niektórzy po prostu szukają inspiracji i nie chcą wchodzić w dyskusje, bo wystarczy im, że tylko podpatrzą i oko nacieszą :roll: Są też tacy, którzy gustują w zupełnie czymś innym, ale mimo wszystko spodoba się u kogoś wyczucie smaku w innym stylu i dlatego dodają dziennik do obserwowanych. Ja osobiście z przyjemnoscią oglądam poczynania niektórzych osób, gustujących w nowoczesnościach, jak np.Anjamen, Efilo, czy Mario, które mają świetny gust i pomimo, iż wszystko w zupełnie iinym guście, niż mój, podoba mi się niesamowicie :D

witam i dziekuje za kawe. Teraz majac 2 tyg. malucha, roznica czsu nie istnieje, kiedy w polsce pijecie poranna kawe to ja degustuje sie z corcia nocnym mleczkiem - bez kawy.

A jesli chodzi o dom to postanowilismy osiasc w okolicach centralnej Polski, pomiedzy Warszawa a Pultuskiem, blirzej Pultuska. Do Warszawy mamy 38 km. Ale jak na razie to tylko SSZ. Reszta czeka na nas.

Pozdrawiam Wszystkich

No proszę ,wystarczy z rana postawić pyszną kawę i od razu komenty się ożywiły :D :D :D Ze też ja wcześniej na to nie wpadłam ,a taka towarzyska kobieta jestem :wink:

Moniuostrych słów krytyki ,to chybabym nie zdzierżyła :lol: Miałam tylko nadzieje ,że w tych komentarzach o to chodzi ,aby osoby o zbliżonych gustach doradzały sobie wzajemnie.Niekiedy w tych swoich chciejstwach za bardzo sie rozpędzamy i jedną jakąś pierdołą,można zepsuć cały efekt .Osoby z zewnątrz mogą w pewnym momencie przystopować lub doradzić Np.mam dylemat obecnie z łazienką .Ustawienie wanny będzie tak jak na ostatnim rysunku w dzienniku.Jak mam ją obudować ;boazerią ,czy obłożyć ją marmurem ,łącznie z blatem,a jeżeli już ,to na jakiej wysokości ,żeby w momencie brania prycha nie chlapać po ścianie?Po drugie: cokół pewnie dać z boazerii na ścianach wolnych od niej ?

DziobakTy mnie po prostu rozbrajasz tymi pięknymi fotkami.O podobnych obramowaniach okien myślałam ,ale u mnie to nie przejdzie.Okno prawe w kuchni dochodzi do ściany,a po drugie ,w momencie ,kiedy stanowisko piecowe jest miedzy oknami ,to miejsca na takie cudeńka już nie będzie .Przypuszczam ,że ta opaska ma jakieś 15-17cm?A z kolei w salonie musialabym wybrać ,albo drewno ,albo zasłony,chyba jednak są za małe okna :cry:

a tak a propos mleka ;rozumiem ,że żona karmi piersia? :D :D :lol: :lol: :lol:

pOZDROWIENIA DLA NIEJ I DLA MALUTKIEJ :wink: :wink:

IwonkoParapety to Brescia chyba sardo .Maż pewnie będzie wiedział o co chodzi.

Ja bym obudowała wannę marmurem, ale pewnie każdy miałby inny pomysł na to. Widziałam taką łazienkę, z podobną wanną, obudowaną marmurem i b.ładnie się prezentowała :D

Co do parapetów zewn. - u nas też będą granitowe :D Pierwszy raz zauroczyły mnie u Ani - ona takie ma i nie wychodzi to b.drogo, a efekt znakomity i spokój na całe lata :wink:

Witam wszystkich z okazji Dnia Dziecka. Wszyscy jestesmy bowiem dziecmi tej ziemii.

Jesli chodzi o lazienke, to ja osobiscie ze wzgledow praktycznych zastosowlbym kamien do obudowania wanny na gorze, czyli jako blat, natomiast boki i sciany raczej drewnem. Wydaje mi sie, ze calosc bedzie wygladala przytulniej i nie bedzie efektu zimnego sarkofagu. :)

P.S. Czy jakas dobra dusza moglaby mi pomoc z umieszczeniem linku do mojej nowopowstalej galerii, zeby tak ladnie swiecil naczerwono jak u was.

Z gory dziekuje

Witam wszystkich z okazji Dnia Dziecka. Wszyscy jestesmy bowiem dziecmi tej ziemii.

Jesli chodzi o lazienke, to ja osobiscie ze wzgledow praktycznych zastosowlbym kamien do obudowania wanny na gorze, czyli jako blat, natomiast boki i sciany raczej drewnem. Wydaje mi sie, ze calosc bedzie wygladala przytulniej i nie bedzie efektu zimnego sarkofagu. :)

P.S. Czy jakas dobra dusza moglaby mi pomoc z umieszczeniem linku do mojej nowopowstalej galerii, zeby tak ladnie swiecil naczerwono jak u was.

Z gory dziekuje

tutaj znajdziesz podpowiedź :wink:

http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67202.htm

Zamieściłam zdjęcie poglądowe.Głównie chodzi mi o zabudowę wanny

1.góra blat marmur + pasek marmuru nad blatem

2.góra blat marmur +pasek boazerii?

3.dolna obudowa -cały marmur +boki drewno boki tzn.szafki lub schowki

4.dolna obudowa-boazeria +boki drewno?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Piszę w telegraficznym ,może niezbyt zrozumiałym skrócie ,bo mam 5minut przerwy i gnam z powrotem do pracy.Zlitujcie się i doradźcie jak będzie najlepiej.