Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beauty:hug:

ja też mam tą szarą opalizującą fioletem! Paczka przyszła w ubiegłym tygodniu.

Piękna jest, prawda?

Trudny do opisania, taki szaro-beżowy leciuteńko opalizujący fioletem.

Ja głosuję za tym kolorkiem.

Obawiam się, że kwiatowa tkanina bardzo przytłoczy całe wnętrze.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Beatka! Świetne zdjęcia oj wypoczynek super!! A mogę zapytać jaki kolor ? Czy to będzie wysoka zabudowa ? Bo z tego co pamiętam, to rozważałaś chyba taką .

Zabudowa praktycznie zajmie całą ścianę.Boki będą oddalone od ściany tylko o25cm ,natomiast od sufitu 50cm.Będzie w kolorze kominkowego zegara ,taki spatynowany grafit.Poszalałam co?Aż się sama boję efektu.:Dpierwowzór kredensu poniżej

http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/87/78/39/1287783963

Beauty:hug:

ja też mam tą szarą opalizującą fioletem! Paczka przyszła w ubiegłym tygodniu.

Piękna jest, prawda?

Trudny do opisania, taki szaro-beżowy leciuteńko opalizujący fioletem.Obawiam się, że kwiatowa tkanina bardzo przytłoczy całe wnętrze.

Ja głosuję za tym kolorkiem. Jejku ,Aniu ,ależ Ci zazdroszczę ,że już ją masz i możesz podziwiac .Mnie sie ona zawsze podobała,gdzieś ,kiedyś ten kolor widziałam w sklepie Grange ale za niebotyczne pieniądze i już prawie odpusciłam ,bo potrzebuję sporo tych metrów. Mam w salonie 3 okna i wielkie tarasowe.Powiedz mi ,jaką długość brałaś pod uwage dokonując zakupu?Chcesz ,aby zasłony układały się na podłodze ,czy raczej by dochodziły do podłogi.Ja bym chciała ,aby leżały i nie wiem ile dodać cm do wysokości?No i już w 85% jestem zdecydowana na lambrekin w kontrafałdy z tej samej tafty ,bo sztywny nie będzie się dobrze układał

Beatko, strasznie mi się kredens spodobał! Już nie mogę się doczekać jak będzie wyglądał w wydaniu Twojego stolarza :)

Tym stolarzem będzie osławiony już na forum dziobak.Mam do niego pełne zaufanie ,że zrobi to wszystko fachowo.Trochę już stolarzy się przewinęło u mnie i do tej pory nie mogę narzekać ,to może i tym razem....:yes:daj Boże

To ładny sobie prezent na dzień baby sprawisz... a stolarz słowny przecież :yes::D

Wysokie masz mieszkania, a karnisz wysoko nad oknem? może lambrekin takie fale jak u mnie firany???

Zapytaj jeszcze speców, ale jak mają leżeć to myślę, że min. 0,5 metra więcej niż do podłogi...

arctico moje pomieszczenia maja 2,85 i zgłębiłam trochę temat.Kupie najzwyklejsze plastikowe szyny do sufitu i ponaklejam taśmę z rzepami do materiału i do szyn ,tak ,że ich nie będzie widać .Tylko do lambrekina muszą być dane sztywniki.I masz chyba rację ,by zaslony leżały na podłodze pewnie trzeba dodać z 50cm..

Beauty,

no mogę podziwiać, i tyle...

Oglądam, wzdycham, cieszę się tkaniną, i potem rozstanie: pakuję i chowam głęboko do szafy z innymi taftami już kupionymi na cały dom- zanim zasłony u nas zawisną, minie pewnie jeszcze ROK!!!

Ale ważne, że jest: kolor upragniony, wymarzony, upolowany, i masz rację, w końcu coś fajnego w normalnej cenie!!!

Ten odcień kupiłam do sypialni, z oknem balkonowym - brałam zapas, by leżały pięknie ułożone na podłodze - jeśli ma "sporo zalegać" zapas powinien wynosić faktycznie pół metra.

Beauty,

no mogę podziwiać, i tyle...

Oglądam, wzdycham, cieszę się tkaniną, i potem rozstanie: pakuję i chowam głęboko do szafy z innymi taftami już kupionymi na cały dom- zanim zasłony u nas zawisną, minie pewnie jeszcze ROK!!!

Ale ważne, że jest: kolor upragniony, wymarzony, upolowany, i masz rację, w końcu coś fajnego w normalnej cenie!!!

Ten odcień kupiłam do sypialni, z oknem balkonowym - brałam zapas, by leżały pięknie ułożone na podłodze - jeśli ma "sporo zalegać" zapas powinien wynosić faktycznie pół metra.

Aniu podziwiam Cię za zdecydowanie i umiejętność wyobrażenia sobie wnętrz przed zakończeniem budowania .Tak zrozumiałam ,że jeszcze jesteś na etapie wykańczania ,prawda? To jest niesamowite ,bo po wprowadzeniu masz już kompletnie wykończony dom i na luzie rozpakowujesz wszystkie skarby z pudełek.Ciekawi mnie jakie kolory wybrałaś do pozostałych pomieszczeń.

Ojej dopiero dotarłam do Ciebie Beatko- a właśnie czytam, że decyzja co do koloru zasłon już podjęta:D Pomysł z materiałem gobelinowym mi się podobał, ale jak myślisz, że może będzie za ciężko i pstrokato to może masz rację. Ja też glosuję na szarą taftę. Kolor wina uwielbiam, ale jest to kolor, który dość zdominuje wnętrze i istnieje ryzyko, że się szybko opatrzy... No i jeszcze musisz wziąć po uwagę kolor sof- trzeba to wszystko ładnie zgrać, prawda? :yes:

Projekt kredensiku wg zdjęcia, które załączyłaś w dzienniku jest piękny! Ja cały czas szukam mebli do jadalni- właśnie kredensu i stołu oraz krzeseł i komody. Może wiesz czy dziobak robi krzesła i stoły? I jak on się mnie więcej plasuje z cenami? Do przełknięcia? ;)

Edytowane przez agawi74

aga zrezygnowałam z tego gobelinu ,bo faktycznie wydaje mi się,że za dużo już w tym salonie by się działo.Z jednej strony grafit i brązy...sama obawiam się troche tego połączenia ,ale ja nie raz lubię tak iść pod górkę.Myślę ,że po ustawieniu tych nowych mebli,powieszeniu zasłon okaże sie ,czy jest mdło czy nie .Ostatecznie zawsze ten lambrekin można zmienić ,to już nie będą zbyt duże koszty..ewentualnie uszyję z tego materiału poszewki na poduchy i może uda mi się przemycić jakiegoś uszaka ...Jeżeli chodzi o stoły i krzesła to ja swoje robiłam w Swarzędzu u stolarza ,który robi tylko to.Jak odszukam adres to Ci wyślę....z tego co wiem ,to robi różne rozmiary stołów i pod indywidualne zamówienia .Nie jest drogi...ja za swój stół i 10 krzeseł dałam bodajże 4tys..Dziobak chyba robi wszystko.... rozmawiałam z nim o sypialni i tapicerowanym zagłówku i ma mi przesłać wycenę,to pewnie krzesła też by zrobił .ale wyślij do niego zapytanie...Ceny ma znośne

Masz rację, że po ustawieniu mebli kolory uwypuklą się i zawsze możesz coś jeszcze zmienić dodatkami. Z uszakiem super pomysł!

Co do stolarza, to nic pilnego- jak będziesz miała wolną chwilkę to przy okazji bardzo poproszę o namiar- skrzętnie zapiszę i powoli chyba zacznę wyceniać, żebym wiedziala na czym stoję, a raczej leżę :lol2: Ale 4 tys za stół i 10 krzeseł to super cena- promocja można powiedzieć ;)

Ja widziałam stoły które zaczynały się od 4 tys, a jedno krzesło ok 500 zł. Takie są niestety ceny w sklepach typu "Farma Kolonialana" lub "Inne Meble":bash:

Do dziobaka też się odezwę- właśnie dorwałam jego galerię to pooglądam sobie...