Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beatko,b.ładny masz ten gres :) Przypomina naturalny kamień. Suknia moim zdaniem jest zupełnie w porządku,nawet bez różyczek.

Dzięki!podloga ta zdecydowanie jest najlepszym wyborem jeżeli chodzi o praktyczność ,w ogóle nie widac na niej brudu, w przeciwieństwie do tych białych kafli w kuchni... uspokoiłaś mnie jeżeli chodzi o sukienkę:hug:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie też ta Twoja podłoga niezmiennie zachwyca... że też ja wcześniej takiego gresu nie znalazłam :lol2:

Gosiu nie martw się ...nie jesteś odosobnionym przypadkiem ,bo ja jak teraz spoglądam na te nowe wnętrza na fm,to pluję sobie w brodę ,że tak wcześnie zaczęłam się wykańczać:lol2:

No więc po kolei :D

Gdzie są foty żyrandola:mad: Bardzo proszę o jakieś zdjątka, bo umrem z ciekawości:(

Fajnie, że zamówiłaś już tą taftę- problem z głowy. A ceny, no cóż ja już się dawno przekonałam, że ta sama firma niekoniecznie gwarantuje te same ceny.. Nie wiem, co to jest za polityka??

Piecyk jest super- jaka jest jego cena Beatko, jeżeli to nie sekret?

Tak dopytuje, po pisałaś, że niedrogi, a szukając wkładu dla nas- kupiliśmy Godina widziałam właśnie takie śliczne piece właśnie tej firmy.

Pozwolę sobie wkleić kilka modeli, są śliczne i jest nawet uwaga-różowy :lol2:

http://www.lawton-imports.co.uk/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/petit%20godin%203721-a%20-%20main_200x102.jpghttp://www.lawton-imports.co.uk/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=%2Fcomponents%2Fcom_virtuemart%2Fshop_image%2Fproduct%2Fpetit+godin+oil+3826+-+main.jpg&newxsize=200&newysize=200&fileout= http://www.lawton-imports.co.uk/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=%2Fcomponents%2Fcom_virtuemart%2Fshop_image%2Fproduct%2Fpetit+godin+3720-a+-+main.jpg&newxsize=200&newysize=200&fileout=http://www.lawton-imports.co.uk/components/com_virtuemart/show_image_in_imgtag.php?filename=%2Fcomponents%2Fcom_virtuemart%2Fshop_image%2Fproduct%2Fpetit+godin+gas+3430+-+main.jpg&newxsize=200&newysize=200&fileout=

Są różne wersje, wielkości- zobacz sobie:D

http://godin.pl/godin-kominki/piece-Petit%20Godin/

Bardzo ładny ten piecyk kominkowy, który pokazałaś w dzienniczku. Jeżeli niedrogi i potrzebny, to bierz, cudo ;)(

Aniu ,ten piecyk bardzo zawrócił mi w głowie.Jest faktycznie stosunkowo niedrogi , ale w tej chwili nie jest to sprawa priorytetowa ,więc trochę musi poczekać ..

Drzwi lamelowe postaram się sfotografować w przyszłym tygodniu. Wyszły bardzo fajnie, chociaż drogo jak diabli :(

Tak przepuszczałam ,że tanio nie będzie....:yes:ale jak ładne......

No więc po kolei :D

Gdzie są foty żyrandola:mad: Bardzo proszę o jakieś zdjątka, bo umrem z ciekawości:(

Aga ,na foty wiszącego żyrandola musisz jeszcze poczekać ,u nas wszystko musi swoje odleżeć....:Dmam kilka lamp do powieszenia ,szyny do zasłon ,parę obrazków ...m powtarza ,że jak juz wszystko skopletuję ,to on się wtedy weźmie za wiercenie:mad::mad:w końcu chyba wezmę sama wiertarę w rękę,w końcu na co dzień z takim sprzętem obcuję:lol2::lol2:

A jeżeli chodzi o taftę ,to powiem Ci ,że faktycznie różnice są ogromne w obrębie tej samej firmy ...już myślałam nawet ,że w miejscowości K rzuciły mi złośliwie takie ceny ....pomyślały sobie ,chodziła baba, wypytywała o wszystko ,a teraz chce szyć same lambrekiny...:lol2:też tak mogło być..

Teraz z kolei zastanawiam się ,czy ten kolor nie wyjdzie blado ,praktycznie będzie to kolor identyczny ze ścianą...niby tak chciałam,bo w salonie trochę tych kolorów będzie...a tam ,zobaczymy jak będzie

My też mamy Godina wkład i jestem bardzo z niego zadowolona,stronka ,którą wkleiłas super.... a ten piecyk to wpadł mi w oko zupełnie przypadkowo .Poszukiwałam żeliwnych kratek wentylacyjnych,może ktoś coś wie , o niedrogich i robionych na wymiar ,bo u mnie te otwory jakieś chyba nietypowe.

Ten piec do pokoju córki za 4000 PLN więc zupełnie przyzwoita cena.

Takiego Godina oglądam na żywo u znajomej - jest piękny zielony. Jak dla mnie ma jedyną wadę - zbyt mała szyba do podglądania ognia :o

Gosiu ,wydaje mi się ,że stosunkowo niedrogi te piecyk ,a jest taki stonowany ,prawda?

W godinie ,faktycznie cały ogień jest prawie zasłonięty ,ale wizualnie ładny..

Jeszcze się pochwalę wynikami córki na Mistrzostwach Polski .W 'solówce" miała 4 te miejsce ....była sama zła na siebie ,bo pomyliła jej się noga ,nie tę postawiła i rypnęło się jej wszystko dalej ,musiała trochę improwizować...a zespołowo zdobyły 1,i 2 miejsce w formacjach baletowych...A wczoraj to ja miałam przygody przez ten jej wyjazd ,,,z powodu tego ,że w tym roku odbywały się te mistrzostwa stosunkowo blisko ,to dzieciaki nie nocowały ,tylko codziennie dojeżdżały .W związku z tym wyjazd był o 5 30 .z miejscowości K ,do której mamy 30km.I wczoraj moje dziecko już tak było zmęczone tym wszystkim ,że zapomniało zabrać ze sobą stroju.Torbę wielgachną wrzuciła do samochodu,a strój na wieszaku zostawiła na klamce przy wyjściu,.Żałuję,że tego nie sprawdziłam,ale sama byłam jeszcze o tej porze nieprzytomna.Dojeżdżamy ,wszyscy już czekają przed autokarem ,a nam szczęka opadła ,bo stroju nie ma ,więc ja niewiele myśląc wsiadłam do samochodu ,włączyłam turbinę i dawaj z powrotem .Autokar nie mógł na mnie czekać ,bo jedna grupa miała występować jako pierwsza. Nie wiem ,jak to zrobiłam ,ale pokonałam tę odległość 30 km w niecałe 15 minut i z powrotem tak samo .Dognałam autokar 30km za miejscowością k .Teraz tylko będę czekać na ew.zdjęcia z radaru,obawiam się ,że te stroje będą mnie słono kosztować...:D

Edytowane przez Beauty

Ba ale my komin mamy na szczycie półokrągłej ściany i postawienie tak tak wysokiego pieca rozdzieli salon od jadalni i optycznie zmniejszy oba i tak nie ogromne pomieszczenia. Dlatego właśnie nie chcemy kominka, bo jego zabudowa jest dość masywna. Na razie i tak nie mamy kasy więc mamy jeszcze sporo czasu na podjecie decyzji

A jeżeli chodzi o taftę ,to powiem Ci ,że faktycznie różnice są ogromne w obrębie tej samej firmy ...już myślałam nawet ,że w miejscowości K rzuciły mi złośliwie takie ceny ....pomyślały sobie ,chodziła baba, wypytywała o wszystko ,a teraz chce szyć same lambrekiny...:lol2:też tak mogło być..

Ale się uśmiałam :rotfl:Już widzę te złośliwe babska jak Ci celowo inne stawki liczą :lol2::lol2:

Niech im lepiej da to do myślenia, dlaczego szyjesz same lambrekiny :yes:

Co do koloru zasłon to będzie dobrze-zobaczysz. Pomieszczenie lepiej wygląda jak ma kolory stonowane z podobnej palety barw niż na zasadzie kontrastów. Tak myślę.

Córci pogratuluj 4-go miejsca- to wielki wyczyn :D

Na foty żyrandola poczekam, ale nie wiem na ile mi starczy cierpliwości...:lol2:

.Poszukiwałam żeliwnych kratek wentylacyjnych,może ktoś coś wie , o niedrogich i robionych na wymiar ,bo u mnie te otwory jakieś chyba nietypowe.

A jakie masz te wymiary, że nietypowe? http://emoty.blox.pl/resource/659.gif

Jak na wymiar, to może u kowala od barierki?

Ja znalazłam w necie, tylko gotowe o konkretnych wymiarach :(

Beatko... gratuluję córci 4 miejsca, a Tobie... córy oczywiście... i rekordu na 60km;):lol2:

Ten żyrandol od Hrabiego???

Co do pieca... ładny, baaa... nawet bardzo ładny... ale sądzę, że będzie on jedynie meblem... bo pokój Zu to na górze chyba???... tak z drewienkiem po schodach:no:... a nazad z popiołem:rolleyes::no: