Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, jeśli mam być szczera, to kolor mebli, który pokazałaś zdecydowanie lepiej by pasował, moim zdaniem. A tkanina zasłonowa jest śliczna po prostu :) Nie mówiąc o łazieneczce, która wygląda zza zasłonki :) Kolor do sypialni jak najbardziej super, no i te mebelki, na których jest kolor b.ładne. Czyżby to Ikeowska kuchnia?

Beauty,

nie było mnie kawał czasu, ale jestem, przyleciałam widząc taftę:)

Czy to ten szary-beż z allegro, czy coś innego, w sensie inny odcień?

Anja, to nie jest tafta na 100% tylko ciężki aksamit, który mi tak zawrócił w głowie, że....:rolleyes:

Beatko mów mi zaraz, gdzie dorwałaś ten materiał, jakie są jeszcze kolory i how much?

Ten kolor, który pokazałaś jest przepiękny- bardzo go widzę w Twojej łazience i mojej sypialni :lol2:

Co do zabudowy- zrób jeszcze z jedno zdjęcie w jasny, słoneczny dzień.

Ja bym ją na razie zostawiła- zawsze zdążysz przymalować. Brązowy kolor byłby bardziej spójny, ale ten z kolei fajnie przełamuje te brązy. Wiesz, że są dwie szkoły falenicka i otwocka ;):)

Edytowane przez agawi74

Beatko link się nie otwiera

.

Chodzi mi o wykończenie zasłony takim sznurem

http://ladybo.pl/produkty/46/produkty_n/525.jpg

Tylko teraz się zastanawiam ,czy obszyć nim tylko krawędzie wewnętrzne zasłony ,czy też cały dół ? ale to chyba nie będzie dobrze?..nawet mam dylemat co do długości,bo ze względu na zachodzenie wanny na okno nie mogą być długie ,nad czym ubolewam,chyba zrobię do krawędzi blatu.

Beatko, jeśli mam być szczera, to kolor mebli, który pokazałaś zdecydowanie lepiej by pasował, moim zdaniem. A tkanina zasłonowa jest śliczna po prostu :) Nie mówiąc o łazieneczce, która wygląda zza zasłonki :) Kolor do sypialni jak najbardziej super, no i te mebelki, na których jest kolor b.ładne. Czyżby to Ikeowska kuchnia?

Monia ,chyba dam sobie już spokój z przemalowywaniem ,chociaż po cichu powiem ,że trochę decyzji żałuję ,jednak jak to mówią "pierwsza myśl najlepsza." i tzreba się było tego trzymać. Wszystkie fotki mebli pochodzą z Almi Decor. Ten kolorek mebli do sypialni fantastycznie komponuje z tym moim niebieskim na ścianach..tylko kiedy te meble będą?????

Chodzi mi o wykończenie zasłony takim sznurem

Tylko teraz się zastanawiam ,czy obszyć nim tylko krawędzie wewnętrzne zasłony ,czy też cały dół ? ale to chyba nie będzie dobrze?..nawet mam dylemat co do długości,bo ze względu na zachodzenie wanny na okno nie mogą być długie ,nad czym ubolewam,chyba zrobię do krawędzi blatu.

Ja bym obszyła tylko stronę wewnętrzną. Dół może się źle układać, jak go obszyjesz takim sznurem.

Długość sama Ci się narzuca, więc raczej do krawędzi blatu.:)

Znalazłam takie zdjęcie z wewnętrznym obszyciem, ale dół jest gładki. Pasmanteria trochę inna, ale o to chodzi?

http://www.martfirany.com.pl/foto/nasze-prace/zaslony/foto13.jpg

Beauty przepięknie się robi, choć myślałam, że już lepiej nie może być... a jednak :)

Natomiast zdecydowanie nie podoba mi się jeden mebel (u siebie wywaliłam go skutecznie ;) ) ten telewizor zupełnie nie pasuje do dworku by Sajdak :lol2:

Dzięki za miłe słowa...:hug:a co do telewizora ...tez chętnie bym go wywaliła ,ale z moimi chłopami to nie przejdzie..;)niestety.Miałam juz na jego ukrycie różne pomysły ,chciałam go zamknąc w szafce ,ale ryzykowałabym wiecznie otwartymi wrotami, no i w końcu się poddałam

Aga ,oto chodzi,...,kochana jesteś ,utwierdziłaś mnie w przekonaniu ,żeby obszyć tylko wewnętrzne krawędzie .Dół by się za bardzo usztywnił:)

Nie ma sprawy Beatko ;) cieszę się, że pomogłam:)

Sama myślę nad takim rozwiązaniem... Jestem pewna, że u Ciebie będzie ślicznie.

A co do tego zdjęcia tafty, to myślałam, że Anji chodzi o aksamit- zamotałam się już w tych materiałach :lol2:

. Wiesz, że są dwie szkoły falenicka i otwocka ;):)

Tylko Ty mi powiedz ,która jest lepsza?:lol2:

zabudowa coraz bardziej nam sie podoba ,a M powtarza ,no powiedz mi ,kto ma taką zabudowę jak mY?:lol2:Jeszcze dzisiaj zamówię uchwyty ....będzie dobrze

A ten materiał kupiłam w ikei,maja napradę duży wybór ,jeszcze jest jaśniutki beż,fiolet ,róż,zieleń,szarość za całe 29,90 zam ,jedynym mankamentem tego materiału jest jego szerokosć ,90cm ,aby zasłony jakoś wyglądały musiałam kupić 16m(na dwa okna)

Aga tafta będzie do salonu ,a aksamit do łazienki:wiggle:

Superrrr :wave:

Powiedz mi jeszcze Beatko, gdzie kupiłaś ten piękny aksamit?

Szukałam dzisiaj orientacyjnie za Allegro i znalazłam coś takiego, tyle, że nie wiem czy nie jest za tani...

http://allegro.pl/zaslony-narzuty-kotary-aksamit-sztruks-i1497641047.html