Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam nadzieję ,że córcia się ucieszy..dzisiaj polowałam na kolejny obraz dworku zimą .Niestety ,aukcję przerżnęłam...może Monia mnie przebiła?:Djayu mam skrupuły ,kupować nie kupować ,a mój m pojechał naprawić samochód ,stwierdził ,że naprawa wyniesie zbyt dużo iiii...kupił nowy,samochód ma się rozumieć. .Ma się ten gest ,w szczególności ,kiedy śpi się na materacu .. :):)

Monia pisze, że to nie ona :lol2:

A co do samochodu to Twój M ma rację, że kupił nowy- auto powinno się wymieniać co 3 lata. Mój ostatnio też zapłacił prawie 2 ty za jakieś drobne naprawy i już mu zapowiedziałam, żeby rozglądał się za nowym;)

Beatko, ja też śpię na materacu i bardzo mi na nim wygodnie...:lol2:

A co dylematów łazienkowych, to zdecydowanie kinkiety w kolorze górnego oświetlenia.

Wieszaki mogą być już w chromie;) Takie jest moje zdanie, ale może masz inną wizję?

juszczakówka ,Monia ,agawi-jeżeli chodzi o dodatki ,to raczej będę trzymać się pierwszej myśli ,kinkiety dopasuję do górnego oświetlenia ,a reszta będzie w chromie .Myślę ,e jedno z drugim gryzło się nie będzie.

agawi, jeżeli chodzi o auto tez jestem podobnego zdania ,ze powinno się je zmieniać co trzy lata ,ale w przypadku kiedy jeszcze tylu rzeczy brakuje ,to rozsądek nakazał by co innego .Ale stało się ...teraz,gdy to do mnie tak naprawdę dotarło ,to nawet bardzo się cieszę .W sumie to i tak pod koniec roku planowaliśmy zmianę ,a m to tylko trochę przyśpieszył.:cool:

arctico na naoczne wymyślanie zapraszam :)może coś razem uradzimy

Anjazzielonego zasłon to i ja się nie mogę doczekać...dzisiaj częściowo je odebrałam .Dlatego częściowo ,bo nie byłabym sobą jakby obyło się bez poprawek.Do zasłon łazienkowych pani źle doszyła mi sznur wykańczający ,nie na krawędzi materiału;)Faktem jest ze ten sznur był bez wypustki i trzeba go było doszywać ręcznie ,ale miał być mimo wszystko na krawędzi :bash:poza tym zakończenia opsek pomyliła >chciałam ,aby były zakończone tylko takimi pętelkami by móc swobodnie odpinać i zapinać (zawieszając na haku wbitym ścianę},zakończyła je haftkami ,które miały iść do zasłon salonowych.Nie wiem jak ona to zrobi ,żeby to mi uszyć zważywszy ,że o 4 tej rano ma jechać do Niemiec.;)

Salonowezasłony będą jeszcze bez lambrekinów ,bo te zamówię w firmie profesjonalnej.Jeżeli chodzi o taftę ..no cóż ładna jest ,ale nie piękna .Ta piękna to kosztuje niestety 130zł za metr.Może kiedyś....I po podszewkowaniu ważą chyba z tonę ,mam nadziejeę ,że te plastikowe listwy to utrzymają...

Beauty ja nie wiem jak moglam tak pozno natrafc na Twoj watek, padlam na widok Twojego domu, do kuchni mam ochote sie przykuc od dzis i spedzic tam reszte zywota a material w pasy z Ikei to moje najprzyjemniejsze dzisiejsze odkrycie. Powiedz mi kto Ci szyl rolety... jakas firma? Jakas Pani Zosia lub Stasia?

Beauty ja nie wiem jak moglam tak pozno natrafc na Twoj watek, ?

:):wiggle:lepiej późno niż wcale ...:)zatem witaj kacha w moich progach i możesz przykuć się na stałe:Da propos roletek ,to szyłam je w Eurofiranach,chodziło mi o dobry jakościowo mechanizm ,ponieważ codziennie są zasłaniane .Mechanizm rzeczywiście świetny ,ale skasowali mnie tam jak za zboże .Popytaj w Ikei ,tam też szyją.

W takim razie poczekam na te zasłony do wtorku...:wiggle: Jestem pewna, że będzie pięknie:)

Strasznie jestem ciekawa jak wyjdzie obszycie tych krawędzi sznurem.;)

Ja już sama nie wiem ,czy będzie ładnie .Niby szycie jest staranne ,ale jednak widać ,że nie jest profesjonalne.Pocieszam się ,że fałd materiału będzie tak dużo ,że wszystkie niedociągnięcia w nich zginą....Krawcowa jednak zdążyła ,ponoć w ogole nie kladła się spać ...jej synowa doniosła mi resztę.Odpowiedni wygląd będzie jak dojdzie lambrekin ,tylko teraz znowu pojawia się pytanie "gładki" czy w kontrafałdy?

Po powrocie z pracy zastałam salon zmieniony nie do poznania.P .Iwonka nie wytrzymała i sama powiesiła firankę i zasłony w salonie...Muszę przyznać ,że efekt mnie bardzo zadowala ...i niezmiernie się cieszę ,że te wyczekane zasłony w końcu zawisły.Muszę kupić jeszcze haczyki do podtrzymania opasek ,bo tam ,gdzie jest materiału więcej(ptzry tarasowym oknie) to trzymają się same ,a przy pozostałych oknach -opadają.Ale jest już pięknie...:wiggle: