Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny zostawiłam szerokość lambrekinów:yes: stwierdziłam ,że ostatecznie jak mi nie będzie pasowało ,to je wtedy skrócę .Jednak wiele daje takie porównanie zdjęć ,(dzięki yokasta za podsunięcie pomysłu).Zawiozłam dzisiaj z powrotem do salonu celem podszycia rzepu na krawędzi lambrekina.Okazało się po rozmowie z panią ,że na etapie montazu one szyn robią to nieco inaczej.Do szyny przysufitowej doczepiają jeszcze listwę maskującą ,która ma m.w.5 cm, do niej dopiero przyklejają rzep o centymetr niżej .Wtedy ,w przypadku nierówności sufitu lambrekin leży lepiej .Ale kto to wiedział....;),a pani szefowa krawcowej łaskawie nie przekazała ,po prostu zapomniała ,że u mnie jest inaczej .;)tylko czemu mnie musi się to zawsze przytrafiać:bash::bash:no i kolejny "DRUGI RAZ" .Córka ma w piątek bal szóstoklasistów >kupilam jej w Zarze sukienkę na dziale damskim ,bo to już przecie kobitka jest...Okazało się,że trzeba wszyć ją trochę na bokach,bo w biuscie była za szeroka.Zawiozałam ją o wszycia i dzisiaj miał być odbiór .Zajeżdżamy ,pani ma już sukienkę zaparkowaną .Ja ,nauczona doświadczeniem, kazałam córce przymierzyć na miejscu co by za chwilę nie jechać z powrotem .I co? okazało się ,że kuśwa wszyła za mało:bash:dobrze ,ze bal dopiero w piątek.

Beatko, może to wynika z tego że w tym drugim przykładzie jest tylko cienki materiał, ale teraz wolałabym dłuższą wersję. Bardziej pasuje do ogromniastych zasłon, krótszy lambrekin wyglądałby słabo... Przypomniało mi się że takie same okna i lambrekiny ma Rafran w swoim dworku, może odszukasz jego galerii?

Takie trochę za bardzo podkasane te krótsze..nieproporcjonalne....tak też sobie pomyślałam ,choć nie powiem ,myślałam dość długo ...:Dbardzo mi pomogło powieszenie tego krótszego lambrekina i zrobienie dla porównania zdjęcia .... łatwiej jednak oceniać coś na monitorze niż w realu:)

Beauty, często do Ciebie wpadam ale nie zawsze mam czas napisać, bardzo mi się podoba Twój domek, ogrodzenie no i oczywiście kostka granitowa. Gratuluję również wspaniałej córki, cenię ludzi którzy mają swoje pasje. A to bardzo piękna pasja.

Ja założyłam już jakiś czas temu swój wątek oto link , zapraszam..

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171263-Dom-w-s%C5%82onecznikach-na-%C5%BBywiecczy%C5%BAnie

Pozdrawiam.

Beatko, Ty to masz prawdziwy OGRÓD! :jawdrop:Nie szkodzi, że w starym domu, ale oczy cieszy, prawda? Śliczny:yes:

Czekam na foty lambrekinów i cieszę się, że spodobały Ci się te kinkieciki. Jakość jest ok, cena tym bardziej i ja też ze swoich jestem bardzo zadowolona:D

Beata nie skracaj :no: szerokie są o wiele bardziej dostojne..... i jak najbardziej na swoim miejscu :yes:

Córcia rozciągnięta jak guma ;)

Ramki to strzał w dziesiątkę, bardzo będą pasować do klimatu domu :)

Nie skróciłam:)już wiszą i nie żaluję tej decyzji, jednak nie mogły by być krótsze.Dzięki:)

Ramki tez już doszły .Poszukiwałam czarnych ,owalnych.Dokupię jeszcze prostokątne i już jest gotowa galeryjka:)

Wpadłam do Ciebie powzdychać nad pięknem, które wokół siebie tworzysz i pozdrawiam

Ania

Ani ,dziękuję Ci:)i vice versa,przecież wiesz....:) Mnie się śnia po nocach te Twoje cudne meble...cholera ,że też ich nie kupiłam....;)ale cały czas myślę o wyskoku do Wrocka.Myślę ,że w wakacje w końcu znajdę na to czas....

Beauty, często do Ciebie wpadam ale nie zawsze mam czas napisać, bardzo mi się podoba Twój domek, ogrodzenie no i oczywiście kostka granitowa. Gratuluję również wspaniałej córki, cenię ludzi którzy mają swoje pasje. A to bardzo piękna pasja.

Ja założyłam już jakiś czas temu swój wątek oto link , zapraszam..

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171263-Dom-w-s%C5%82onecznikach-na-%C5%BBywiecczy%C5%BAnie

Pozdrawiam.

EEEE ,no kochana ,nie gadaj....u Ciebie też jest ślicznie :)Kostkę to przecie mamy taką samą:DDzieciaczki masz obłędne ,zdjęci córki z wężem mnie powaliło:)no i te widoki ...echchch

Beatko, Ty to masz prawdziwy OGRÓD! :jawdrop:Nie szkodzi, że w starym domu, ale oczy cieszy, prawda? Śliczny:yes:D

Faktycznie ,chętnie bym te rośliny wszystkie przeniosła do nowego .Rośliny już są takie dorodne.Jedyne co ,to trawnik mamy nieudany ...krety poniszczyły wszystko i już teraz to nawet nie chce nam się z nimi walczyć.Wszelkie próby niestety nie powiodły się .

BeatkoCzekam na foty lambrekinów i cieszę się, że spodobały Ci się te kinkieciki. Jakość jest ok, cena tym bardziej i ja też ze swoich jestem bardzo zadowolona:D

Kinkiety bardzo fajne .,mam nadzieję ,że z czasem będą bardziej spatynowane,Zależało mi na tym ,by bardzo odstawały od ściany i zmieściły się nad gzymsem szafy ...pasują doskonale.Myślę ,że jeszcze kilka zamówię.W ogóle to mam strasznie dużo punktów świetlnych ,oświetliłby chyba całą ulicę...:Dchyba część z nich polikwiduję ....A zdjęcie okien za chwilę zamieszczę.Chyba wyszło ok?.No i jeszcze te nieszczęsne haczyki muszę umieścić ,chociaż tak puszczone luzem zasłony też mi się podobają.:D

My mamy Partnera - jest b.dobra. Moc 3,5KM. Ma możliwość cięcia żyłką i również tarczą. Używamy jej niewiele, więcej jednak kosimy kosiarką jezdną. Kosa przydaje się do wykoszenia trawy dookoła ogrodzenia (poza naszym ogrodzeniem) na cudzych działkach, niestety, ponieważ rosną tam trawy 1,5metrowe i włażą do nas, a właściciele tych łąk nie pokazują się tutaj od lat.