Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wariują z tymi cenami rzeczywiście;)trzeba się w końcu wybrać do Czacza,chociaż tam ceny ponoć też już poszły w górę.

Warszawskie Koło też już nie jest tanie...:(

Ale, ale ja mam takiego znajomego (od zuzanki), który przywozi fajne rzeczy i można coś u niego zamówić:yes::wiggle: Wybierzemy się tam po urlopie;)

Beatko, wynalazłam niebieskiego Bocha z 1910-1920 komplet na 13 osób!!! Polowałam na taki brązowy ale ktoś mi go podkupił... Bardzo mało ich jest, nawet niekompletnych :(

http://94.143.208.169/images/80/8029329224.jpg

http://94.143.208.169/images/80/8049847676.jpg

http://94.143.208.169/images/80/8024277719.jpg

:)

• 2 weeks później...
Beatko, gdzie Ty się podziewasz? Jak tam woda w stawie? Po tych opadach deszczu to już chyba zapełnione do połowy ;)

Jestem .Moniu ,jestem .Miałam ostatnio strasznie dużo pracy i taka jestem wieczorem padnięta ,że na pisanie w ogóle nie mam ochoty.Ale mając w perspektywie tylko jeszcze jeden dzień pracy ochota mi najwyraźniej wróciła.:)

Witam się pourlopowo:D Tzn urlop się jeszcze nie skończył, ale już wróciliśmy. Luby muruje grilla;)

Pogoda była cudna i bardzo wypoczęliśmy:D

Beatko widzę, że zabudowa w salonie przeszła lifting w postaci przetarć, tak? Wygląda pięknie:)

My też się przymierzamy do łóżka i sof. Widzę światełko w tunelu, bo wreszcie znalazłam podobne do tych które chciałam:)

Twoje nasadzenia ogrodowe są imponujące, ani się nie obejrzysz i urosną:lol2:

Potrzebna tylko woda i nawóz;)

Witaj Beauty:)

Właśnie z mężem przymierzamy się do budowy komina i wracam z kolejnym pytaniem tzn. jaki komin zastosowaliście w waszym domku zauważyłam na wcześniejszych zdjęciach, że na zewnątrz wykorzystana jest mała wypalana cegła, a co daliście do środka i jaki piec zastosowaliście do ogrzewania domu?

Dziękuję za poprzednie odpowiedzi i uprzedzam, że napewno jeszcze będę zwracać się o pomoc, każda wskazówka osoby która przeszła przez te wybory jest dla nas cenna nie mówiąc o tym, że mamy ten sam projekt:) Nie mogę doczekać się kiedy przebrniemy przez wybory typu jaka cegła czy rurki, a zacznie się urządzanie... niestety do tego jeszcze długa droga.

Pozatym czekam na kolejne zdjęcia.

Pozdrawiam

Witam się pourlopowo:D Tzn urlop się jeszcze nie skończył, ale już wróciliśmy. Luby muruje grilla;)

Pogoda była cudna i bardzo wypoczęliśmy:D

Beatko widzę, że zabudowa w salonie przeszła lifting w postaci przetarć, tak? Wygląda pięknie:)

My też się przymierzamy do łóżka i sof. Widzę światełko w tunelu, bo wreszcie znalazłam podobne do tych które chciałam:)

Twoje nasadzenia ogrodowe są imponujące, ani się nie obejrzysz i urosną:lol2:

Potrzebna tylko woda i nawóz;)

aga bardzo się cieszę ,ze urlop był udany i pogoda Wam dopisała.Mam nadziję ,że naładowałaś akumulatorki i pozwiedzałaś .Ja byłam dzisiaj ostatni dzień w pracy i teraz będę miał urlop do 5tego września ,ciesze się jak dziecko .We wtorek wyjeżdżamy.

Co do zabudowy ,to zyskała bardzo na wyglądzie...ma teraz inne zupełnie fronty ,szyby sa fazowane,inny sposób pomalowania a coza tym idzie kolorystyka jest inna .Może na zdjęciach tego nie widać ,ale jest i niebo lepiej .Dla przypomnienia ..pierwotnie wyglądała tak ...były przecierki na całych frontach ,teraz jest jednolita farba.

http://img405.imageshack.us/img405/1005/p1050539o.jpg

Wszystko szybko urośnie, zwłaszcza, że widzę tam sporo jałowców, a one szybkorosnące.

Zabudowa wygląda teraz lepiej :). A Ty jesteś zadowolona z ostatecznego efektu i poprawek?

mam nadzieje Moniu,że w przyszłym sezonie już będzie o niebo lepiej ...mam zamiar jeszcze podosadzać trochę kwiatków by zapełnić wolne miejsca. Na środkowym klombie wysieję trawę we wrześniu po środku będą tylko canny,które już pięknie kwitną ,ale w tym sezonie nie będę już wysadzać. Po lewej stronie planuję posadzić platana i trochę krzewów typu kaliny ,bzy...

Witaj Beauty:)

Właśnie z mężem przymierzamy się do budowy komina i wracam z kolejnym pytaniem tzn. jaki komin zastosowaliście w waszym domku zauważyłam na wcześniejszych zdjęciach, że na zewnątrz wykorzystana jest mała wypalana cegła, a co daliście do środka i jaki piec zastosowaliście do ogrzewania domu?

Dziękuję za poprzednie odpowiedzi i uprzedzam, że napewno jeszcze będę zwracać się o pomoc, każda wskazówka osoby która przeszła przez te wybory jest dla nas cenna nie mówiąc o tym, że mamy ten sam projekt:) Nie mogę doczekać się kiedy przebrniemy przez wybory typu jaka cegła czy rurki, a zacznie się urządzanie... niestety do tego jeszcze długa droga.

Pozatym czekam na kolejne zdjęcia.

Pozdrawiam

marino co do kominów ,to jutro wypytam m...z tego co pamiętam ,to nasz wydatek kominowy był zupełnie zbyteczny ,ponieważ nam kominy nie są potrzebne .Ogrzewamy pompa ciepła. Na zewnątrz jest na pewno cegła ręcznie formowana. Wyborów szczerze powiedziawszy ..nie zazdroszczę ,ale każdy etap budowy niesie ze sobą radość ,że coś idzie do przodu...pozdrawiam

beauty, fajnie ta zabudowa wygląda:yes: Mnie tylko kole w oczy to, że jest asymetrycznie ustawiona względem ściany... taka dosunięta do ściany z oknami, do prawej strony - czemu? Widzę, że wystarczyło by 10 cm przesunąć ją w lewo, dać jej od tej sciany trochę oddechu i byłoby symetrycznie i dużo ładniej:yes: Ale może się czepiam;) Może to jakiś zamysł jest... to sorry;)