Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Googulku,myślę ,że blat będzie w porzo ,tylko zastanawiam ,sie ,czy w okolicach zlewu nic się z nim nie będzie działo?Jak masz zamontowany kran ,na blacie ,czy na zlewie?kontaktu z wodą obawiam się najbardziej ,bo wgnioty i przerysowania mogą być .Firma się zadeklarowała ,że jak sie bardzo zniszczy ,to przyjadą ,wezmą go na warsztat ,przeszlifują i przywiozą odnowiony.

u nas faktycznie kran zamontowany na zlewie ale ja strasznie chlapie jak cos robie, normalnie jak kaczka i nic zlego sie nie dzieje. Plamy wody szybko wysychaja, tluszcz nie plami, jednym slowem jestem bardzo zadowolona i w chatce w Polsce zrobie identycznie

:wink:

ale tak do końca nie jestem pewna ,szukać zlewu ,żeby na nim zamontować kran ,czy to nie ma znaczenia?

naprawde mysle ze nie ma to znaczenia. Ja w tej okolicy mam czesto mokro, o blat dbalam bardziej na poczatku, teraz juz dlugo go nie olejowalam i naprawde, przecierajac gabka zeby woda nie stala nic nie gnije, sie nie niszczy itd...Tak jak pisalam, istnieje wieksze ryzyko ze go uszkodzisz mechanicznie niz ze woda go zniszczy. Zapytaj w tej firmie co ci bedzie robic kuchnie i moze stolarza od drzwi, niech ci doradza. Moze DZIOBAK nas czyta i cos wie na temat blatow drewnianych (a wie napewno :wink: )

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzien doberek ,przyszłam sie pożegnać bo znikam z forum na dłużej :cry: :cry: pojutrze juz lece do Polski :wink: :p zostawiam dużo słoneczka http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/390.gif

Jess,.życzę ci udanej podróży i jak najszybszych wieści z placu budowy .Załatwiaj szybko kompa i przekazuj relacje na bieżąco :wink: A słoneczka u nas jak nie było ,tak ni ma,leje od samego rana :evil:

a u nas sloneczka pelno, zazdraszczajcie kobitki 8) 8) 8)

po poludniu nie pracuje bo odbieram samochod z naprawy a potem bede gnila pelna para na moim tarasiku 8)

no to juz duzo wiesz :wink:

ja dopisze ze jak sie dowiadywalismy jakies trzy lata temu to koszt byl ok. 15000 netto, za basen chyba 8mX6m, czy jakos tak - musialabym odkopac wycene. Firma byla z Zar lub z Zagania, tez nie pamietam :oops: w zielonej gorze tez byly dwie firmy ale sie nie moglam dodzwonic. Teraz moze wieksza konkurencja, ale mysle ze ceny podobne. Natrafilismy tez kolo Swiebodzina na producenta tych wkladow do basenow, koszt wkladu podobnej wielkosci 8000 zl netto. W kazdym razie temat do drazenia :D

Najbliżej mnie znalazłam firmę w Kostrzyniu wlk.Mam zamiar we wtorek wybrać się do Poznania w poszukiwaniu płytek do górnej łazienki i armatury ,to wstąpie i wszystkiego sie wywiem.To ,że do 30m nie potrzeba projektu ,to pewnik ,tylko na miesiąc przed rozpoczęciem inwestycji trzeba powiadomić starostwo.Z tego ,co sie naczytałam jest parę technologii.Dzisiaj trochę poszperam w necie ,to mnie trochę oświeci. Poniżej adres firmy.

http://www.basenpool.pl/themes/default/zasoby/obrazy/head.jpg

za duzo sie nie wypoce a propos plytek bo od 8 godz. u nas uroczyste otwarcie letnich przecen :D cala noc nie spalam ukladajac plan dzialan tak aby obleciec jak najwiecej sklepow 8)

no coz, powracajac do plytek sa bardzo romantyczne, napewno pasujace do twojego dworku, polozone troche przypominaja tapete o ktorej chyba pisalas ze chcesz. Mi sie bardziej podobaja te biale ale cena troche ... :o Powiedz BEAUTY, cos jeszcze upatrzyla w tym Poznaniu a nam nie pokazalas?

za duzo sie nie wypoce a propos plytek bo od 8 godz. u nas uroczyste otwarcie letnich przecen :D cala noc nie spalam ukladajac plan dzialan tak aby obleciec jak najwiecej sklepow 8)

no coz, powracajac do plytek sa bardzo romantyczne, napewno pasujace do twojego dworku, polozone troche przypominaja tapete o ktorej chyba pisalas ze chcesz. Mi sie bardziej podobaja te biale ale cena troche ... :o Powiedz BEAUTY, cos jeszcze upatrzyla w tym Poznaniu a nam nie pokazalas?

Boże ,ale Ci zazdroszczę!Uwielbiam sklepy!,Był czas ,ze kupowałam nałogowo,ale na szczęście mi przeszło! :lol:U nas tez powoli rusza machina wyprzedaży w niektórych sklepach.Wczoraj na ciucholandię brakło mi niestety czasu.,Kupiłam tylko córce sandały na otarcie łez ,bo była ciężko niezadowolona ,że biegamy tylko po salonach z płytkami.Dzień okazał sie za krotki.

Byłam w tej firmie zajmującej się basenami ,ale mają ceeeeny ,to głowa mała.

:o :o Maja dwie technologię ,ale cena jest taka sama ,zarówno w jednej ,jak i w drugiej(35tys. z pompami ,filtrami ,oświetleniem i drabinką) .Oprócz tego dochodzą koszty wykopu ,stali ,bloczków i betonu.Od koleżanki forumowej dostałam namiary na firmę z łodzi ,wychodzi taniej .Prześlę Ci linka na priv. Pooglądałam sobie też baterie ,ale w necie można dostać za mniejsze pieniądze.A propos płytek- te właśnie mi sie spodobały ze względu na podobieństwo do tkaniny.Lazienkę te górną mam bardzo małą ,5,5 m więc płytek potrzeba niewiele ,nawet nie będą miały w niej wyglądu .Do tego jeszcze jest w niej wydzielone miejsce na ew.saunę ,oczywiście w przyszłości. :wink: Mnie sie tez te jasne podobają ,nie wiem ,czy zwrócilas uwagę ,sprawiają wrzażenie wypuklości,jakby tkanina była czyś poprzybijana !Dzieci z kolei sie pokwasiły ,bo stwierdziły ,że wiocha.i bądz tu mądry :cry:

Beatko, te płytki są super :o A ile kosztują te jakby tapeta??? Bo te białę cudne, ale cena :roll:

a co do basenu to ja bym wolała taki staw z dobranymi roślinami co się sam filtruje. Basen to duży koszt nie tylko budowy ale i utrzymania... a jak jest odkryty to się szybciej zanieczyszcza :-? Przemyśl to jeszcze :wink: