Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Dziewczyny,kochane jesteście:hug:wszystkie wasze cenne uwagi wzięłam sobie głęboko do serca i jeżeli tylko pogoda pozwoli ,to w sobotę zabieram się za koszenie...

aga, wybór kolorów jest tak spory ,że na pewno coś fajnego Ci wpadnie w oko.Ja zdecydowałam się właśnie na tę zieleń ,czas wprowadzić jakiś inny kolor do tej łazienki .Myślałam też o tej butelkowej zieleni ,ale stwierdziłam ,że była by zbyt agresywna:) więc nieodwołalnie i ostatecznie zamawiam zieleń,tę z dolnego lewego rogu....

Edytowane przez Beauty

Postaram się dzisiaj obejrzeć tą lampę (jak uda mi się wyjść wcześniej z pracy;) zieleń bardzo ładna

Dżoana jesteś wielka !!!!:wiggle:jak tylko ją dokładnie obejrzysz to daj znać....jakby była ok ,to w Lublinie wyślę rodzinkę do Ad by tę drugą obejrzeli .Potrzebuję takie dwie.

Uważam, że to jest bardzo dobry wybór:yes: Beatko, ja łóżko chcę w szarościach- wiem, że tam są dwa odcienie, ale cholerka nadal nie otrzymałam jeszcze próbek:bash:

Myślę ,że je najpóźniej jutro otrzymasz ....ja szarości w swych próbkach nie mam, to nie pomogę ..... zamówiłam wczoraj w nocy ten fotelik i wysłałam zapytanie co do łóżka podobnego do Mari.ciekawe co mi odpiszą....

Myślę ,że je najpóźniej jutro otrzymasz .

Mam nadzieję, że dzisiaj:mad:

zamówiłam wczoraj w nocy ten fotelik i wysłałam zapytanie co do łóżka podobnego do Mari.ciekawe co mi odpiszą....

Też jestem strasznie ciekawa, ale myślę, że są w stanie takie zrobić:) Ciekawe jaka cena...

A jaki kolor planujesz tego łoża Beatko?:rolleyes:

Dostałam próbki:wave: ale ja skromnie zmówiłam tylko 3 kolory - 2 szarości i fiolet.

Ciemna szarość odpada bo jest prawie czarna, jaśniejszy szary jest super, a fiolet też piękny i będzie chyba na fotel:cool:

Tak tylko chciałam się pochwalić...:lol2:

A widzisz aguś . Tak jak mówiłam pani się max spręża i wysyła szybko. Te fiolet tez mi się bardzo podoba ,gdyby nie to ,że uszatego ubrałam w kwiatki, to na 100% byłby ten kolor .Myśle ,że fiolet z jasną szarością pięknie Ci zagra. Ja jeżeli się zdecyduję na to łózko Marie,to chciałabym aby było szaro-beżowe ,takie jak ten materiał ,który wysłałam na zagłówek ( nota bene facet mi go nie odesłał)lub też w jasnej szarości:Dściany mam wkolorze ......,trudno określić jaki to jest kolor ,bo nie jest jednoznaczny ,taki turkuso -szary

zrobilas już pierwsze koszenie??

....ja sie zastanawiam po jakim czasie kosic pierwszy raz???

Przeca Beatka pisała, że w sobotę:lol2:

Pierwszy raz należy kosić najwcześniej po ok. 6 tyg, tak aby wszystkie nasionka zdążyły wzejść. W przeciwnym wypadku kosiarka je wciągnie i nici z gęstej trawki...:(

A widzisz aguś . Tak jak mówiłam pani się max spręża i wysyła szybko. Te fiolet tez mi się bardzo podoba ,gdyby nie to ,że uszatego ubrałam w kwiatki, to na 100% byłby ten kolor .Myśle ,że fiolet z jasną szarością pięknie Ci zagra. Ja jeżeli się zdecyduję na to łózko Marie,to chciałabym aby było szaro-beżowe ,takie jak ten materiał ,który wysłałam na zagłówek ( nota bene facet mi go nie odesłał)lub też w jasnej szarości:Dściany mam wkolorze ......,trudno określić jaki to jest kolor ,bo nie jest jednoznaczny ,taki turkuso -szary

Fakt, babka jest szybka:lol2: Beatko, Twój uszak jest cudny i te kwiatki są słodkie:yes:

Odnośnie faceta, to go naciskaj na zwrot materiału. To już jest szczyt bezczelności z jego strony:mad:

Daj znać, jak dostaniesz wycenę od babki. Jestem ciekawa jak Ci policzy to łóżko:)

Przeca Beatka pisała, że w sobotę:lol2:

Pierwszy raz należy kosić najwcześniej po ok. 6 tyg, tak aby wszystkie nasionka zdążyły wzejść. W przeciwnym wypadku kosiarka je wciągnie i nici z gęstej trawki...:(

no fakt:( ale guła ze mnie :( przeleciało mi to ....

czyli dziś sobota - dzis kosi :)

dzieki agawi za info......skoro najmniej 6 tygodni.....to sie jeszcze u siebie wstrzymac muszę z tym koszeniem....

a ja taka w goracej wodzie kapana jestem :):):)

aga jak tylko dostanę wycenę ,to dam znać .Myślę ,że na pewno będzie taniej niż w Farmie...a w ogóle babka pytała mnie skąd o nich wiem .no to ja oczyiście ,że z forum muratora ....lekko zdziwona była...pewnie ma wysyp zamówień na podobne fotele i łóżka:D:D

kaluś ,walczyłam dzisiaj z chłopem,,,,, o kosiarkę...on twierdził,że poniszczę trawkę ,ja na to ,że dziewczyny z forum mówiły ,ze już kosić można i zwyciężyło forum. :Dwidać jaki macie autorytet....

skosiłam tylko trawkę na środkowym klombie ,bo z lewej strony od bramy jeszcze trawka jest baaaaaaardzo mizerna....

Ooo, żeby tylko babka nie zaczęła podnosić cen z nadmiaru zamówień:lol2: My chyba po weekendzie zamawiamy:yes::D

Ja nikomu o tym łóżku nie mówiłam oprócz Ciebie... no jeszcze psosin na priv, bo pytała, ale ona na razie nic nie zamawia:)

Beatko, z trawką postąpiłaś dobrze- to ją wzmocni. A tą mizerną już zostaw do wiosny moim zdaniem, bo idą przymrozki i ona już i tak nie urośnie:(

Swoją drogą już sobie wyobraziłam Ciebie walczącą o kosiarkę:rotfl::rotfl:

Ja swojego lubego też jutro pogonię do koszenia, bo dzisiaj to były imieniny mojej mamy, więc o robocie można było zapomnieć:lol2:

My naszej nie zdążymy skosić, bo wciąż wschodzi i jest jeszcze malutka. Dzisiaj ciepło, to nieco podgoni wzrost.

Dobrze, że skosiłaś, bo nabierze sił i na wiosnę będziesz miała piękny, zielony dywan :)

Co do odkurzacza - bardzo polecam, tylko koniecznie spalinowy, żeby nie myśleć o kablach. My nasz odkurzacz wykorzystaliśmy nawet do porządków po ocieplaniu - świetnie odkurzył całą masę białych kulek, które ciężko w jakikolwiek sposb zebrać. Odkurzacz był tu niezastąpiony :) Niestety kupiliśmy na prąd i tego jedynie żałuję, ale wówczas wydawało mi się, że co to takiego rozłożyć przedłużacz. Następny koniecznie kupimy spalinowy.

Edytowane przez monia i marek

Ooo ale pięknie wyszła Wam ta podbitka http://forum.barcis.pl/images/smilies/oooo.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/brawo.gifWażne, ze jest lekka w przeciwieństwie do drewnianej i bezproblemowa:yes:

A trawka to istny DYWANhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/oooo.gif Cudo:D

W sprawie siedliska, to niewiele można zyskać- chyba, że się jest rolnikiem lub można przekształcić działkę z rolnej w budowlaną. Rzuć okiem na ten artykuł Beatko, może coś doczytasz:)

http://ladnydom.pl/budowa/1,106603,7794026,Siedlisko_w_swietle_prawa.html

Beauty piękny dywan, ale macie co kosić :yes: co do odkurzacza to go nie cierpię, wolę grabiami pomachać - to dobra gimnastyka - a odkurzać lekki nie jest i sprawdza się raczej w zakątkach i miejscach trudno dostępnych :lol2: tak jak Monia pisała

podbitka wyszła bardzo dobrze :)