Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

musisz się dowiedzieć w swojej gminie gdyż każda ma inne traktowanie siedliska i co za tym idzie opłat z tym związanych - zostań rolnikiem i podatek będziesz płacić mniejszy ;) ale tylko w wypadku powyżej 1h przeliczeniowego ;)

Zu ,zaraz po świętach maszeruję do gminy i wywiem się wszystkiego ....a może już nie będę musiała niczego dokupować?kryzys idzie ,trza oszczędności szukać;) .Teraz płace 1,2 tys podatku od nieruchomości

Beatko

A co z łóżeczkiem?:p

aga ,nie byłabym sobą jakbym nie dała jeszcze dwóch łóżek do wyceny.;)kobitka ma do mnie anielską cierpliwość...:)

kolor fotela niestety zmieniłam ,na ciut ciemniejszy od koloru ścian .Ta zieleń była piękna ,ale musiałbym znowu zmieniać zasłonki ,

aga ,nie byłabym sobą jakbym nie dała jeszcze dwóch łóżek do wyceny.;)kobitka ma do mnie anielską cierpliwość...:)

:rotfl::rotfl:

Dobrze, że wyceniasz u tej samej, a nie w trzech innych firmach:lol2:

Beatko jeżeli czułaś, że ten fotel ma być jednak w beżu to dobrze zrobiłaś. :) Potem musiałabyś patrzeć na coś, co Ci nie leży;)

googulku podskakuję z radości,że jesteś ....:wave:brakowało mi Cię przeogromnie:yes:

a ja tak się wypindrzyłam na zjazd( zdjęcia będą do jutra tzn,do dzisiaj)...tuż przed wyjściem na spotkanie po...latach .Muszę przyznać ,że letka trema była...

a ja widziałam na NK i nawet skomentowac musialam.....bo mi kopara opadla z wrażenia :)

poprostu nieziemska laska i tyle!!!

Dobrze, że wyceniasz u tej samej, a nie w trzech innych firmach:lol2:

Beatko jeżeli czułaś, że ten fotel ma być jednak w beżu to dobrze zrobiłaś. :) Potem musiałabyś patrzeć na coś, co Ci nie leży;)

Tak cały czas sobie dumam ,czy dobrze zrobiłam wybierając ten beż ,właściwie "kawę z mlekiem".Ale chyba dobrze , bo jednak fotel mający w tle zasłony o innym odcieniu zieleni, wyglądałby takse. Na wycenę łóżek jeszcze czekam ,ponoć ma być jeszcze dzisiaj.Cały czas rozchodzi się o tę drewniana ramę zagłówka.Chcę już podjąć decyzję ,bo bardzo chciałabym mieć na święta to łóżko.

Tak cały czas sobie dumam ,czy dobrze zrobiłam wybierając ten beż ,właściwie "kawę z mlekiem".Ale chyba dobrze , bo jednak fotel mający w tle zasłony o innym odcieniu zieleni, wyglądałby takse.

Beatko, jaki Ty jesteś znak zodiaku? Czy przypadkiem nie waga?:lol2::lol2: Jakbym mojego ojca słyszała w jego rozważaniach podczas budowy domu... typowa waga właśnie...;) Najszybciej decyzję podejmuje mój mąż- chwilka i już:o On z kolei to typowy skorpion.

Na wycenę łóżek jeszcze czekam ,ponoć ma być jeszcze dzisiaj.Cały czas rozchodzi się o tę drewniana ramę zagłówka.Chcę już podjąć decyzję ,bo bardzo chciałabym mieć na święta to łóżko.

Czekam z niecierpliwością:popcorn: Nasze może już będzie za 2 tyg:rolleyes::rolleyes: Mam nadzieję, że zdążysz do Świąt, bo to jeszcze kawał czasu:) Musimy jeszcze zamówić dobry materac. Okazuje się, że to wydatek 1500-2000:bash::bash:

Beatko, jaki Ty jesteś znak zodiaku? Czy przypadkiem nie waga?:lol2::lol2: Jakbym mojego ojca słyszała w jego rozważaniach podczas budowy domu... typowa waga właśnie...;) Najszybciej decyzję podejmuje mój mąż- chwilka i już:o On z kolei to typowy skorpion.

Aguś jestem strzelec ,dość przebojowy ale w miarę upływu lat zauważam u siebie oznaki niezdecydowania.:Dw tym smutnym miesiącu obchodzę urodzinki

Czekam z niecierpliwością:popcorn: Nasze może już będzie za 2 tyg:rolleyes::rolleyes: Mam nadzieję, że zdążysz do Świąt, bo to jeszcze kawał czasu:) Musimy jeszcze zamówić dobry materac. Okazuje się, że to wydatek 1500-2000:bash::bash:

ale macie fajnie ,już niedługo pożegnacie się ze spaniem na materacu:Da mija wycena jeszcze nie doszła ...może jutro

Przyznaję się - zdjęcia dla mnie. Wielkie dzięki, Beauty (również za to, że mimo durnego pytania nazwałaś mnie "miłą" ;). Ty masz drzwi dwuskrzydłowe, co faktycznie znacznie ułatwia sprawę ( ja teraz też takie mam, tyle że węższe i przez to te dwa skrzydła u nas były trochę głupkowate, więc przy okazji wymiany zdecydowaliśmy się na jednoskrzydłowe, większe). Będę musiała wymyślić jakiś patent na przyczepienie wianka, do Świąt jeszcze trochę czasu, potrzeba matką wynalazków :). A te Twoje drzwi - piękne są, nieustannie wprawiają mnie w zachwyt jak na nie patrzę. Jeszcze raz dzięki za wiankowe objaśnienia :).

Albo wykorzystam Twój sposób, zamknę drzwi na amen i powiem mężowi, że w okresie świątecznym wejście do domu przez garaż :).

Edytowane przez ewaki

w tym smutnym miesiącu obchodzę urodzinki

To powiedz kiedy Beatko:wiggle:

mija wycena jeszcze nie doszła ...może jutro

Mam nadzieje, że też zamówisz wkrótce łóżeczko. Ja dzisiaj zamówiłam kryształowy żyrandol do sypialni:wiggle: Kryształów u nas nie ma póki co, więc jedna niech będzie:yes: O taki

http://img195.imageshack.us/img195/1868/rosendal.th.jpg

Rozglądam się za zasłoną do sypialni, z gotowych to totalna porażka, więc wyczaiłam jedną babkę na Allegro, która ma ładną taftę i szyje. Pytanie tylko czy ten kolor będzie mi odpowiadał... czekam na próbki;)

Beatko zapomniałam Cię o coś zapytać... chodzi o zasłony, a raczej ich długość. Jaka jest Twoja długość tych salonowych zasłon w stosunku do wysokości okna? Moje ma 230 cm i nie wiem jak długa powinna być ta tafta, żeby leciutko leżała na ziemi i była podpięta chwostami po bokach... Chciałam zrobić 300cm, ale nie wiem czy to nie za dużo... może 280?

Zupełnie się nie znam na tych dekoracjach okiennych...:bash:

Będę musiała wymyślić jakiś patent na przyczepienie wianka, do Świąt jeszcze trochę czasu, potrzeba matką wynalazków :).

.

Może spróbuj powiesić na uchwycie z taśmą samoprzylepną ,chyba będzie to najmniej inwazyjne rozwiązanie

Albo wykorzystam Twój sposób, zamknę drzwi na amen i powiem mężowi, że w okresie świątecznym wejście do domu przez garaż :).

:lol2::lol2: a nawet będzie mu łatwiej ,z samochodzika prosto do domku...chyba się ucieszy...

aga idziesz jak burza z tymi zakupami.Żyrandol będzie doskonale pasował do Twojej sypialni ,takiej troszkę glamour..a jeżeli chodzi o tkaniny to patrzyłaś może u tej babki .u której ja kupowałam ? chyba kiedyś Ci linka podsuwałam.Mają tam spory wybór taft i chyba tez szyją.Długość moich zasłon jest o 30cm większa od wysokośći okien i uważam że to w zupełności wystarczy.

A łóżeczko dzisiaj zamówiłam ,mam nadzieję ,że będę z niego zadowolona.Koszt 2,1tys ,a Twoje na ile wyceniła? Już wszystko z Panią omówiłam ,będzie ostatecznie z zagłówkiem w dębowej ramie,takie ,jakie pierwotnie chciałam.Jeszcze waham się co do tkaniny ,kusi mnie jakiś len...

Coś Ty Beatko, nie szaleję:no: Mieszkamy ponad rok i chałupka nadal niewykończone...

Czekałam na zamówienie łóżka, żebym mogła dobrać dodatki;) Dzięki za info o długości zasłon- zrobię tak jak Ty. :wiggle:

Ja od Ciebie nie dostałam namiaru na tafty:no: sprawdziłam pocztę i nic nie mam:confused: Ta moja nazywa się "dekoratorka".

Aaa przypominam coś sobie w sprawie tej tafty- Anjazzielonego coś dawała, jeśli masz tą samą co ona to wiem o kogo chodzi, ale teraz nie ma już jej w swojej ofercie:no:

Beatko nasze łóżko wycenili na 2400zł. Podobno pikowania podnoszą ceną no i nasz wymiar:lol2: Bardzo się cieszę, że już zamówiłaś:wiggle: Lnu to chyba on nie mają w swojej ofercie, ale widziałam takie fajne materiały przypominające trochę len- coś takiego jak na tej aukcji;)

http://allegro.pl/krzeslo-krzesla-luna-ii-nowosc-i1905964942.html

Jeżeli chodzi o taftę ,to kupowałam ją tam ,gdzie Ania.Dziwi mnie ,że już wycofali ją ze swojej oferty ,bo mieli dość spory wybór kolorów .;)na pewno Twoje łóżko będzie wymagać trochę więcej pracy,więc stąd ta cena.Babka dzisaj chyba sobie zdała sprawę ,że ma z upierdliwcem do czynienia i dzwoniła już do mnie o 8mej , by jeszcze dopytać o szczegóły.Szczerze mówiąc mnie jednym pytaniem zaskoczyła i nawet nie wiedziałam co mam odpowiedzieć .Pytała o to ,czy rama ,ta zagłówkowa ma wychodzić poza ramę łóżka ,czy ma być z nią zlicowana i ja zgłupiałam.Równie dobrze może wystawać jak być zlicowana.Na tej mojej inspiracji wygląda jakby trochę wystawała.

O jesteś Beatko:wiggle:

JBabka dzisaj chyba sobie zdała sprawę ,że ma z upierdliwcem do czynienia i dzwoniła już do mnie o 8mej , by jeszcze dopytać o szczegóły.

Lepiej niech dopyta 100 razy niż o raz za mało;)

Słuchaj, ja bym zrobiła lekko wystający ten materiałowy zagłówek. Na tym drugim zdjęciu też wystaje:yes:

Edytowane przez agawi74