Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beatko,

Tak, tak dziękuję:hug:Tylko nadal nie dostałam tych próbek tafty:bash: Jak tak dalej pójdzie, to przed Świętami nie zdążę:(

W sobotę jadę z lubym i rodzicami do Jupitera - tam jest sporo fajnych mebli i wielki dział z zasłonami, może coś znajdę:rolleyes:

Wierzę ,że na pewno coś fajnego upolujesz...no i czekam na jutrzejszy dzień ...z emocjów to chyba nie zasnę:D

Aaa i kiedy to wybierasz się w gościnę do stolycy?:D

Na pewno to będzie któryś wtorek,bo chciałabym jechać w tygodniu,a tylko wtorki mam wolne.Po niedzieli to na pewno nic z tego nie będzie ze względu na to ,że jeżdżę na masaże do Kalisza,ale w listopadzie będę chciała się wybrać.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Angie ,Moniu póki co, to jeszcze nie mogę nic na ten temat powiedzieć ,bo dopiero ją kupiłam w sklepie internetowym.Przymierzałam się już od jakiegoś czasu do kupna suszarki ,ponieważwnerwia mnie ciągłe rozkładanie suszarek .Moje pom .gosp.,gdzie mam pralkę ,zamieniło się częściowo w wiatrołap .Mamy tam wyjście boczne ,z którego ,okazało się ,często korzystamy i nie bardzo gdzie jest to pranie rozwieszać .Mam wielki strych ,ale komu by się chciało tam włazić.Przez okres letni nie było z praniem kłopotu ,ale obiecałam sobie ,że na zimę suszarka będzie . Kolejnym powodem dla którego jest mi niezbędna ,to jest ilość prania ,które muszę szybko wysuszyć,gdy syn przyjeżdża w piątek ze studiów.Czy to był dobry zakup to się okaże "w praniu"

Kiedyś pytałaś co Ci daje siedlisko... Kiedyś tak było, ale trzeba by było sprawdzić czy te przepisy nadal obowiązują.... , że jak miałaś ponad hektar ( ~1,2ha)to byłaś już rolnikiem ;)

Ale mając na swojej działce dom i budynek gospodarczy to za budynek gosp płacisz wysokie stawki... A jak masz siedlisko to ten budynek jest potrzebny do produkcji rolnej, a już nie płacisz wysokich podatków za bud gosp. Tak było jeszcze z 6 lat temu. Jak jest teraz to trzeba by było się w gminie dopytać....

Może ktoś to już wytłumaczył... ale ja już nie dam rady nadrabiać komentów....

Bardzo dziękuję Arniko za info .Właśnie o to mi chodzi by płacić mniejszy podatek ,ale wierzysz jeszcze nie poszłam na zwiad do Gminy . Widocznie mam za daleko ...całe 50m,wstyd:D:mad:

z emocjów to chyba nie zasnę:D

Ja też:hug::lol2:

Na pewno to będzie któryś wtorek,bo chciałabym jechać w tygodniu,a tylko wtorki mam wolne.

Ojj, to szkoda:( bo myślałam, że to będzie np. sobota i też Cię chciałam Beatko zaciągnąć na swoje włości na kawkę:D:D

U mnie z kolei w tygodniu to totalna klapa czasowa:bash:

Zazdraszczam suszarki, może też się kiedyś dorobię, choć mój luby twierdzi, że jest zbędna:(

Kinkiecik jest absolutnie CUDNY- warto było czekać:yes:

Beatko-nie gniewaj się, ale przyznaję rację Twojej córce- dla mnie lampy czarne:D Będą bardziej wyraziste;)

Na pewno nadarzy się kiedyś jakaś okazja ,by się spotkać.... nie chcę jechać w sobotę ,bo wtedy jest wszędzie pełno ludzi,,co mnie wkurza ,i od razu mi się odechciewa chodzenie po sklepach. Co do lamp to chyba macie rację ...tym bardziej ,że żyrandol jest czarny ,a abażurki też czarne wtedy?

Masz rację- w sobotę są tłumy;) A co do spotkania, to co się odwlecze...:D

Rozumiem, że masz obawy co do czarnego koloru lampek, skoro w żyrandolu są też czarne... ale... po pierwsze nie będzie to przecież komplet, a po drugie ta tapeta wymaga czarnych moim zdaniem. Jest jeszcze opcja, żeby wymienić abażurki w żyrandolu na białe, ale w lampkach stawiam na czarne:yes:

Beatko, mam pytanie - jaki masz okap w zabudowie kuchni (model, wymiar)? Już chyba kiedyś pytałam, ale obawiam się, że się nie dokopię do tej informacji.

Co do fotek... Bardzo ładne, ale chyba nie dawałabym ich w takim miejscu. Jeśli już muszą tam być, to również obstawiam symetryczne rozłożenie.

Beatko, ramki mają fajne ułożenie:yes: Ja ogólnie też lubię symetrię, ale zestawienie takich ramek wolę w luźnym ułożeniu. Jeżeli tylko masz miejsce na ich ilość w łazience, to je zostaw:) Jeśli mogę, to mam kilka niesymetrycznych przykładów dla Ciebie:D

http://www.decoratorium.pl/wp-content/uploads/2011/09/kolonialne-wnetrza-5-300x400.jpg

http://www.decoratorium.pl/wp-content/uploads/2011/07/celerie-kemble-ed0711-03.jpg

http://www.decoratorium.pl/wp-content/uploads/2011/06/tapeta_pasy-21-300x300.jpg

Aaa i w sprawie łózka to moja relacja jest krótka- jakość bardzo dobra, mile jesteśmy zaskoczeni masywnością bukowego stelaża, całość wykonana bardzo dokładnie :D:D To był dobry wybór:yes:

amtla ,zuza,aga-decyzja zapadła lampki będą czarne.

A co do galeryjki,ja raczej też jestem maniaczką symetrii,ale jeżeli chodzi o zdjęcia to wolę ,jak Agawi,artystyczny nieład...Jeszcze nie rozmieściłam ostatecznie ,Przypuszczam ,że koncepcja jeszcze nie raz się zmieni.

Moniu,ja mam okap Faber inca chyba maxi...sprawdzę w papierkach

aga.dzięki za zdjęcia:)

Edytowane przez Beauty

A co do galeryjki,ja raczej też jestem maniaczką symetrii,ale jeżeli chodzi o zdjęcia to wolę ,jak Agawi,artystyczny nieład...Jeszcze nie rozmieściłam ostatecznie ,Przypuszczam ,że koncepcja jeszcze nie raz się zmieni.

http://www.tychy.zhp.pl/images/news/brawo_139_146.gif

Czy to jest szer.60cm? Jaka jest cała szerokość okapu z obudową? Mogłabyś zmierzyć? Ułatwiłoby mi to decyzję co do wymiarów. Podoba mi się taki okap - może co nieco podpatrzę.

Czy to jest szer.60cm? Jaka jest cała szerokość okapu z obudową? Mogłabyś zmierzyć? Ułatwiłoby mi to decyzję co do wymiarów. Podoba mi się taki okap - może co nieco podpatrzę.

Moniu okap ma wymiary105cm?50,mówię o samej zabudowie. Wcale sie nie dziwię ,że Ci się podoba ,bo powiem ,nie chwaląc się ,że jest piękny:lol2::lol2:

Tak właśnie myślałam, że to pokój głównie gościnny:D

Brawo za czarne abażurki:wiggle:

Aga ,no powiedz ,czy ten mój pech się kiedyś skończy? Zamówiłam abażurki i lampy w RH i jak myslisz jaką uzyskałam odpowiedz? oczywiście czarne lampki są ,ale tylko podstawy 31cm ,a ja chciałam wyższe 51.Na nie musiałabym czekać 7miesiecy ,czujesz? to po jaką cholerę zamieszczają te produkty w ofercie skoro nie są dostępne???No i teraz się waham ,czy zamówić te niższe ,razem za abażurem miałyby 47cm wysokości.Dobrze to będzie wyglądało?