Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Karolku,bardzo dziękuje za życzenia:hug:

A co do dylematów schodowych...to nie zazdroszczę ,przypominam sobie ,że łatwo nie było.:yes: Jeżeli chcesz białe schody ,to ładnie wyglądają stopnie w brązie i poręcz,słupy takie trochę wiktoriańskie.Ja akurat takie bardzo lubię .:)Masz podobny układ schodów do forumowego kasiorka ,może tam co nie co

podpatrzysz.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?130292-w-stylu-retro/page3&highlight=kasiorek

lub też u googulka.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?112458-Chatka-Puchatka-czyli-nasze-budowanie-na-odleglosc..../page3

Edytowane przez Beauty

Beauty bardzo dziękuję za pomoc. Tyle że ja mam schody podwieszane nie wylewane mam też mało miejsca więc muszą być zabiegowe. Zaliczka wpłacona a ja ciągle mam dylemat bo te z wizualizacji podobają mi się ale takie typowe angielskie również .No i masz babo placek ! Twoje schody są piękne takie potężne widać że porządne ale ja mam całkiem inny układ więc nawet nie mam co zgapić (

Oooo to powiedziałaś prawdę.... kilka domów... Bo ja lubię i starocie i ciut nowoczesnawe, ale nie z przesadą ( betonowi bym powiedziała stanowcze nie)....

Ja szkło i chrom lubię oglądać u kogoś ,ale u siebie jakoś nie bardzo.Właściwie to nie wiem jak określić to co lubię,bo takich prowansalskich typowo wnetrz .przesłodkich też niekoniecznie,tylko i wyłącznie staroci -też nie

Wszystkiego najlepszego na dalsze 100lat :)

Dzięki:hug:

OOOO,to to tak:)ja stale dodrukowuję i ciągle mało i mało:D

Ja nie mam takiego ksera i drukarki... wpadnę pomogę Ci w drukowaniu to i sobie bym jakiś pliczek wymłodziła...;)

.....ojjj jakby się taka maszyna przydała....

Ja szkło i chrom lubię oglądać u kogoś ,ale u siebie jakoś nie bardzo.Właściwie to nie wiem jak określić to co lubię,bo takich prowansalskich typowo wnetrz .przesłodkich też niekoniecznie,tylko i wyłącznie staroci -też nie

Noooo właśnie...ja też... Lubię oglądać, podoba mi się, ale u siebie bym się źle czuła... ot choćby moje kafelki... pomysłów 150, a wybrane te najbardziej odradzane.... i wyszło super.... mnie się podoba w każdym bądź razie.... A starocie lubię ale też nie do przesady, a moje chłopaki krzyczą na mnie co ja bym to kupiła/zrobiła... i nie chcą muzeum z domu... nooo ja też nie.... ale.... podoba mi się....

Asekuruj go ,żeby sobie czegoś nie złamał:Dczekam na zdjęcia ,wszak to dzisiaj sobota.:yes:

No widzisz Beatko i d*pa blada, bo luby w sobotę po południu wspaniałomyślnie oświadczył, że nie ma odpowiedniego haczyka do powieszenia tego ciężaru:mad::mad: chyba tylko po to, żeby mnie wkurzyć. W tygodniu to już na pewno tego nie powiesi, bo zamyka projekt i ma full pracy:bash: Pewnie dopiero w sobotę. A poza tym był dzisiaj marudny, bo coś go bierze. A jak facet chory, to gorzej jak z dzieckiem:lol2:

Jedyny plus z dzisiejszego dnia, to dobiłam targu z babką w sprawie zasłoń i narzuty do sypialni- mają być na święta:yes:

A w sprawie tych lamp Kutka- dobrze, ze na stronie nie ma cen bo padłabyś na miejscu. Mają salon wystawowy w Domotece, oglądaliśmy jak szukałam żyrandola do salonu. Ceny... Żyrandole po 2,3, 4 tys!:sick:

No widzisz Beatko i d*pa blada, bo luby w sobotę po południu wspaniałomyślnie oświadczył, że nie ma odpowiedniego haczyka do powieszenia tego ciężaru:mad::mad:

Ożeszzzzzz,a nie zadbałaś i to żeby mu ten haczyk na tacy podać?:mad::D:Dta teraz będziemy cierpieć jeszcze tydzień.:(

. A poza tym był dzisiaj marudny, bo coś go bierze. :lol2:

No to tylko to go tłumaczy:)

Jedyny plus z dzisiejszego dnia, to dobiłam targu z babką w sprawie zasłoń i narzuty do sypialni- mają być na święta:yes:

::

Suuuupeeeeerrrr!!będziesz jednak narzutę szyć?ciekawa jestem efektu:wiggle:

Ożeszzzzzz,a nie zadbałaś i to żeby mu ten haczyk na tacy podać?:mad::D:D

:rotfl:Ano mnie zadbałam- nie przyszło mi to do głowy:lol2: luby poszedł do garażu, grzebał tam z pół godziny po czym stwierdził, że haczyka nie ma:mad: Już ja go w sobotę przypilnuję:spam: Póki co lampa nadal leży w kartonie i kwiczy...:(

Suuuupeeeeerrrr!!będziesz jednak narzutę szyć?ciekawa jestem efektu:wiggle:

No będę:yes: Stwierdziłam, że nie ma co wprowadzać nowego koloru, będzie trochę spójności. W tej sypialni już się sporo dzieje - mam i kosmiczne szafki:lol2: i łóżko jest pikowane:) A tak narzuta i zasłony będą w jednym kolorze:D

Ustalam z tą babką szczegóły już ze 2 tyg, bo a to materiał a to wzór... luby stwierdził, ze jakby wszystkie klientki były takie marudne jak ja, to babka by nic nie zarobiła:rotfl:

Beauty, mam pytanie odnośnie zasłon. Pytałam już u Zuzy, ale jeszcze Ciebie zapytam. Kupiłam taftę na zasłony, ale nie wiem, czy podszywać je podszewką? Jak uszyte są Twoje? Zuzanka pisze o dwustronnym wykończeniu taftą. Jak ogólnie sprawdza się ta tafta na zasłonach?

Beauty, mam pytanie odnośnie zasłon. Pytałam już u Zuzy, ale jeszcze Ciebie zapytam. Kupiłam taftę na zasłony, ale nie wiem, czy podszywać je podszewką? Jak uszyte są Twoje? Zuzanka pisze o dwustronnym wykończeniu taftą. Jak ogólnie sprawdza się ta tafta na zasłonach?

Moniu z tego co Beatka kiedyś pisała, to ma właśnie zasłony z podszewką:yes:

Ja właśnie szyję zasłony do sypialni, ale nie z tafty, tylko jest to tkanina Softy Blackout. Materiał jest dość mięsisty, nie tak wiotki jak tafta, więc podszewki nie daję. Uważam, że taftę, to trzeba czymś podszyć:)

Beauty wstawiłaś zdjęcie balustrady, którą my się inspirowaliśmy.:)

Kowal klął, ale zrobił i ładnie wyszło (a przynajmniej nam się podoba).

Balustrada jest bardzo piękna i pracochłonna ,Widocznie to ,że klął to balustradzie tylko na dobre wyszło:D a pokażesz choć jej rąbek u Ciebie?

:rotfl:Ano mnie zadbałam- nie przyszło mi to do głowy:lol2: luby poszedł do garażu, grzebał tam z pół godziny po czym stwierdził, że haczyka nie ma:mad: Już ja go w sobotę przypilnuję:spam: Póki co lampa nadal leży w kartonie i kwiczy...:(

Poczekamy ...nie będziemy ryzykować ,żeby lampa komuś na głowę spadła:D

No będę:yes: Stwierdziłam, że nie ma co wprowadzać nowego koloru, będzie trochę spójności. W tej sypialni już się sporo dzieje - mam i kosmiczne szafki:lol2: i łóżko jest pikowane:) A tak narzuta i zasłony będą w jednym kolorze:D

Ustalam z tą babką szczegóły już ze 2 tyg, bo a to materiał a to wzór... luby stwierdził, ze jakby wszystkie klientki były takie marudne jak ja, to babka by nic nie zarobiła:rotfl:

Masz rację ,zasłony z narzutą niech będą jednakowe.To jest gładki ,"mięsisty" materiał ,będzie bardzo elegancko:yes:a M uświadom , że nie jesteś marudna,tylko dokładna i konkretna.:yes:

Moniko ,ja swoją taftę podszywałam materiałem zblizonym kolorystycznie i uważam ,że musi być podszyta ,by się ładnie układała.Ostatecznie może być też od drugiej strony ta sama tafta ,już będzie o niebo lepiej.Zresztą powiem tak, to jest uzależnione od samej tafty ,bo te "prawdziwe(czyt.po150zł za m) nie trzeba podszywać ,one się inaczej układają .Nie są takie lejące jak te tanie materiały.Nie umiem tego wyrazić słowach pisanych:Dsa bardziej nastroszone:DO ja dawałam po 2m szer.na jedną stronę.