Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

M się z rana wybiera na posterunek ....zobaczymy co z tego wyniknie...

I bardzo dobrze, choć teraz myślę, że powinniście zostać poinformowani przez policję o samym zajściu, skoro Wasz dom i teren brał w tym udział... Przecież nie musicie być ubezpieczeni, więc całą szkodę powinien pokryć sprawca wypadku.

Wiadomo jak to u nas jest niestety:(

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojej ale sytuacja. Mi się zdaje, że to policja powinna się do Was odezwać, bo przecież skąd macie wiedzieć, że tam się coś stało jak tam nie mieszkacie? Faktycznie jakby mąż codziennie tamtędy nie przejeżdżał to moglibyście się dowiedzieć o wiele później i co wtedy? Gdzie szukać sprawcy? Ahhh te nasze realia :rolleyes:

Lecę do dziennika oglądać fotki :)

Ale nr z tymi uszkodzeniami domu. Ja jednak myślę, że powinniście zostać powiadomieni o tym zdarzeniu. A gdyby nikt nie widział tego zdarzenia, bo miałoby miejsce w środku nocy, to gdzie szukać świadków? W ogóle uważam, że w tej sytuacji nie powinniście się bawić w szukanie świadków, tylko automatycznie w protokole zdarzenia spisanym przez policję powinno być zapisane o uszkodzeniu również Waszego budynku. Wtedy sprawa jest prosta i masz podstawę do ubiegania się o zapłatę odszkodowania od sprawcy wypadku. A w przeciwnym razie może być kłopot. Za chwilę Wam wmówią, że mieliście to uszkodzone już dawno.

Beauty melduję, że fotki obejrzałam :) Żyrandol prezentuje się świetnie :yes:

Wieszaczków w łazience zazdroszczę, ale pozytywnie ;) I mam nadzieję, że uda mi się je dorwać jeszcze :) Lustro faktycznie większe by się chyba przydało? I chyba jak Aga sugerowałabym coś białego :)

Galeria wygląda super - jest nie do końca symetryczna i nie do końca asymetryczna. Udało Wam się osiągnąć kompromis :yes:

Czajniczek fajna ozdoba :)

Hej Beatko,

ja na chwilkę jeszcze w sprawie materaca. Rozmawiałam dzisiaj z lubym i powiedział mi, żebyś w stelażu łóżka zmierzyła odległości między listwami. Podobno do materacy kieszonkowych odległość listewek nie powinna przekraczać 3,5 cm (a u nas jest od 5-6cm) bo sprężyny zwykle mają 5 cm śr i mogą Ci niestety wpadać i uszkodzić materiał materaca.

Wiem, że już zamówiłaś, ale się upewnij pewnie jeszcze możesz coś zmienić.:)

Hej Beatko,

ja na chwilkę jeszcze w sprawie materaca. Rozmawiałam dzisiaj z lubym i powiedział mi, żebyś w stelażu łóżka zmierzyła odległości między listwami. Podobno do materacy kieszonkowych odległość listewek nie powinna przekraczać 3,5 cm (a u nas jest od 5-6cm) bo sprężyny zwykle mają 5 cm śr i mogą Ci niestety wpadać i uszkodzić materiał materaca.

Wiem, że już zamówiłaś, ale się upewnij pewnie jeszcze możesz coś zmienić.:)

Aguś ,dziękuję Ci bardzo za te informację,uściskaj ode mnie M .Rozmawiałam ze sprzedającym i przyznał rację .Okazuje się ,że ja w ramach promocji dostaję równiez stelaż nadający się do tego materaca,który z powodzeniem mogę nałożyć na już istniejący w łóżku i jakiś super pokrowiec.Dzięki temu ździebko podniesie mi się wysokość łóżka ..będzie tak jak chciałam ,bo ramę zrobili mi w łóżku nie na 45cm wys tylko z nóżkami razem na 35;)u mnie zawsze musi być coś nie tak ,pomimo tysiąca telefonów i ustaleń;)

aga ,Moniu ,Madziu ,pysiaczku- Też mi się wydaje ,że policja powinna nam dać znać ,że coś się stało z naszą posesją,ale teoria teorią a rzeczywistość jest zupełnie inna., taka polska właśnie.M dzisiaj z samego rańca poszedł na posterunek ,okazało się ,że starszy aspirant ,który spisywał protokół będzie dopiero wieczorem;).ale w końcu ze względu chyba tylko na to ,,że nas wszyscy znają łaskawie się zlitowali i podali w końcu namiary sprawcy i to ,gdzie jest ubezpieczony .Dzwoniliśmy do pZu i rzeczoznawca przyjedzie w przyszlym tygodniu.:)Ale nicto..życie jest piękne ...słucham sobie włoskich starych piosenek przez słuchawki bezprzewodowe ,które dostałam pod choinkę i co chwilę mnie uspakajają ,bo drę się niemiłosiernie...:lol2::lol2:

Aguś ,dziękuję Ci bardzo za te informację,uściskaj ode mnie M .Rozmawiałam ze sprzedającym i przyznał rację .Okazuje się ,że ja w ramach promocji dostaję równiez stelaż nadający się do tego materaca,który z powodzeniem mogę nałożyć na już istniejący w łóżku i jakiś super pokrowiec.Dzięki temu ździebko podniesie mi się wysokość łóżka ..będzie tak jak chciałam ,bo ramę zrobili mi w łóżku nie na 45cm wys tylko z nóżkami razem na 35;)u mnie zawsze musi być coś nie tak ,pomimo tysiąca telefonów i ustaleń;)

Nie ma za co Beatko- lubego wyściskałam:D:lol2: dobrze, że się wyjaśniło:wiggle: Luby, jak to chłop i inżynier myśli technicznie, a ja blondynka tylko o kolorach i tkaninach :rotfl: Widzisz, a ja chciałam łóżko ciut niższe, a mam standard, czyli ok. 40 cm z nóżkami:rolleyes:

Dobrze, że z policją się wyjaśniło, ale to skandal, żebyście musieli upominać się o swoje. W jakim kraju my żyjemy:mad:

Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku z marzeniami o które warto walczyć,

z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być i z nadzieją bez której nie da się żyć!

http://img580.imageshack.us/img580/9720/20121l.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kochana ,musiałam wytrzeźwieć ,bo dzisiaj już musiałam stawić się w pracy .Nie powiem żeby mi było lekko....;) A żyrandol fajny ...cieszę się ,że i Tobie się podoba:wiggle: tak sobie pomyślałam ,że też nie byłby głupi nad stół taki też kuty ...on jest tylko w jednej płaszczyźnie ..myślę ,że nie gryzły by się wzajemnie .Byłaś dzisiaj? są jakieś wyprzedaże bombek?ja sie wybieram w sobotę