Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj, Piękna ;)! Przejrzałam całą galerię i komentarze z ostatnich dwóch miesięcy (wszystkich 300 stron nie dałam rady ;)) Wspaniały, spójny dom stworzyłaś. Z ostatnich Twoich nabytków: turkusowe meble w łazience są świetne! Bardzo mi się podobają takie plamy żywego koloru w klasycznych wnętrzach. Czy mogłabyś napisać, gdzie kupiłaś ten metalowy kinkiet (lub przynajmniej jaki to model), który wisi przy lustrze? Właśnie czegoś takiego bezskutecznie szukam od paru ładnych miesięcy...

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aguś wazon już kupiony .W realu wygląda jeszcze piękniej...Bardzo się cieszę z tego zakupu.Udałam się wczoraj na mały rekonesans po sklepach meblowych ,z azymutem obranym na sofy.Chesterfield podobał mi się tylko w AD,, tam był taki subtelny i lekki,w living roomie M spodobały się dwie ,ale mnie jakoś nie urzekły ,pomimo tego ,że obsługa była przemiła i tak naprawdę to tyko tkaniny mi się podobały. M wybrał model Queen w wersji półokrągłej i nero.Zdziwił mnie trochę ,bo on nie lubi poduszek.Będę się starała wybrać jeszcze w najbliższych dniach do Poznania ,do Arismebli. Z ich oferty wybrałabym kilka modeli ,tylko słyszałam ,że ceny mają niemożebne.

barbe-cue witaj w moich progach.Cieszę się ,że poświeciłaś trochę czasu mojemu dziennikowi ,chociaż przez ostanie dwa miesiące nic spektakularnego się nie zdarzyło:yes:ale za wszystkie pochwały i ciepłe słowa bardzo serdecznie dziękuję,:hug:Na kinkiecik trochę się naczekałam ,ale było warto .Kupiłam go w Innych meblach

http://www.innemeble.pl/id,7267/prod,miami

Ciekawa jestem Twoich wnętrz ,na pewno są niepowtarzalna ,bo zachwycałam się już ich namiastką -kuchnią z pięknymi płytkami.:yes:

amtluś jestem Ci wdzięczna za zdjęcia ...tylko kochana gdybyś jeszcze je mogła trochę powiększyć ,bo ja jakoś nie mogę ...:(widzę co prawda zarysy lamp ,ale jakby zdjęcie było większe to dało by mi większy pogląd i chociaż utwierdziło by mnie w przekonaniu ,że wybór jest słuszny.Ale jestem soraz bardziej pewna ,że te latarenki zawisną nad stołem .Czekam tylko na ich wycenę ...mam nadzieję ,że cena znajdzie się w granicach zdrowego rozsądku

Edytowane przez Beauty

aguś wazon już kupiony .W realu wygląda jeszcze piękniej...Bardzo się cieszę z tego zakupu.Udałam się wczoraj na mały rekonesans po sklepach meblowych ,z azymutem obranym na sofy.Chesterfield podobał mi się tylko w AD,, tam był taki subtelny i lekki,w living roomie M spodobały się dwie ,ale mnie jakoś nie urzekły ,pomimo tego ,że obsługa była przemiła i tak naprawdę to tyko tkaniny mi się podobały. M wybrał model Queen w wersji półokrągłej i nero.Zdziwił mnie trochę ,bo on nie lubi poduszek.Będę się starała wybrać jeszcze w najbliższych dniach do Poznania ,do Arismebli. Z ich oferty wybrałabym kilka modeli ,tylko słyszałam ,że ceny mają niemożebne.

Bardzo się cieszę Beatko z Twoich zakupów:wiggle: My też byliśmy na rekonesansie, ale widziałam dno i wodorosty:( Boże, NIC mi się nie podoba- co się ze mną dzieje?:mad: A jak już to cena zabija:sick: W Aris mebe miałam kiedyś swój typ, ale cena z 1 sofkę to ok. 10 000:cry::cry: Jak chcecie sofkę z poduszkami, to jest wielki wybór w Farmie Kolonialnej:yes:

Wiesz co ,ja mam to samo .. też mi się nic nie podoba i w ogóle to już sama nie wiem ,co bym chciała.:(może to wszystko przez forum ?na co dzień naoglądamy się tych pięknych inspiracji i scukrzałybyśmy przenieść to do naszych domów ,a w sklepach lipa.:DW arismeble teraz ponoć sa dość znaczne przeceny,ale zanim ja się wybiorę to już pewnie będzie po nich:(Najbliższą Farmę to ja mam w Warszawie ,

Wiesz co ,ja mam to samo .. też mi się nic nie podoba i w ogóle to już sama nie wiem ,co bym chciała.:(może to wszystko przez forum ?

Tak, to wina forum :(:(:( Mam mętlik w głowie, chociaż nie ulegam wpływom i staram się być wierna swojemu stylowi. problem polega na tym, ze nic fajnego w sklepach nie ma:no::mad:

Farma w Wawie czeka:lol2: Chociaż tak szczerze mówiąc, to te sofy z Farmy nie są zbyt eleganckie:no: Takie bardziej codzienne. Ładnego chestera widziałam też w Almi, cena przystepna:D

Chyba tego właśnie najbardziej bym się bała po wizycie u wróżki - że mi się zacznie sprawdzać :)

Beauty byłam w dwóch AD u siebie i niestety tych wieszaczków nie ma :evil:

Mam nadzieję, że jak będę w Warszawie to znajdę czas i na ten sklep i uda mi się je nabyć :wiggle:

Chyba tego właśnie najbardziej bym się bała po wizycie u wróżki - że mi się zacznie sprawdzać :)

Beauty byłam w dwóch AD u siebie i niestety tych wieszaczków nie ma :evil:

Mam nadzieję, że jak będę w Warszawie to znajdę czas i na ten sklep i uda mi się je nabyć :wiggle:

Pysiaczku ,ja w sobotę będąc w Almi myślałam o Tobie i sprawdzałam ,czy one są i były. Nawet już chciałam kupić ,ale do końca nie byłam pewna czy jej jeszcze chcesz.. Mogę je kupiś w sobotę to Ci je kupię ,bo znowu się wybieram. Jeden kosztuje 29zł.

Tak, to wina forum :(:(:( Mam mętlik w głowie, chociaż nie ulegam wpływom i staram się być wierna swojemu stylowi. problem polega na tym, ze nic fajnego w sklepach nie ma:no::mad:

Farma w Wawie czeka:lol2: Chociaż tak szczerze mówiąc, to te sofy z Farmy nie są zbyt eleganckie:no: Takie bardziej codzienne. Ładnego chestera widziałam też w Almi, cena przystepna:D

Wiele jest takich typowych gnieciuchów ,ale do mojego salonu chyba nie bardzo pasują.W Ad najbardziej mi ten chester leży ale cena 5,4 lekko odstrasza.

Ojej Beauty byłoby super, gdybyś mogła kupić mi te wieszaczki przy okazji wizyty w AD :D Bo oczywiście specjalnie dla mnie masz nigdzie nie jeździć :no:

Pieniążki mogę przelać choćby zaraz - daj znać :)

Aha i oczywiście poroszę komplecik tzn. i his i hers :)

Powiesz mi jeszcze kochana jak one są mocnowane do ściany? Bo Ty masz do deseczki, ale czy z ich tyłu jest jakiś haczyk, czy przewierca się przez nie śrubkami może?

Na kinkiecik trochę się naczekałam ,ale było warto .Kupiłam go w Innych meblach

http://www.innemeble.pl/id,7267/prod,miami

Beauty, wielkie dzięki za link! Kinkiecik piękny, chociaż cena zaporowa :( Chyba taniej wyjdzie mi zamówić z Pottery Barn, nawet przy uwzględnieniu cła i wysyłki. Ale i tak bardzo dziękuję za linka, bo przy okazji znalazłam tam wieszak do przedpokoju z Restoration Hardware, który upatrzyłam sobie jakiś czas temu. Nawet jest w dobrej cenie; mam nadzieję, że ceny są aktualne... A czas oczekiwania taki długi, bo pewnie zamawiają zbiorczo z USA lub GB i czekają, aż im się uzbiera...

Ciekawa jestem Twoich wnętrz ,na pewno są niepowtarzalna ,bo zachwycałam się już ich namiastką -kuchnią z pięknymi płytkami.:yes

Oj, żebyś się nie rozczarowała... Wiele rzeczy - z powodu ograniczonych finansów - robimy "kombinowanych", więc nawet nie mam co marzyć choćby o takich porządnych (co widać na pierwszy rzut oka) i pięknych meblach na miarę, jakie widzę u Ciebie. Mieszkanie jest już wyremontowane plus zrobiona stała zabudowa (kuchnia, szafa w sypialni i biblioteka), ale pewnie jeszcze minie sporo czasu, zanim skompletujemy wyposażenie. Może w niedługim czasie założę swoją galerię, bo korci mnie strasznie. A póki co, podrzucam kukułcze jaja (w postaci zdjęć) tu i ówdzie ;)

Karolku, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że wrzuciłaś ten link! :) :) :) Znalazłam tam sofę, którą od pół roku mam zapisaną w swoich inspiracjach i bezskutecznie przewaliłam cały internet w poszukiwaniu źródła. Wprawdzie do źródła, czyli Częstochowy, mam ponad 200km, ale jeśli cena będzie do przełknięcia, to trudno, wybiorę się po MOJĄ sofę!

Wiele jest takich typowych gnieciuchów ,ale do mojego salonu chyba nie bardzo pasują.W Ad najbardziej mi ten chester leży ale cena 5,4 lekko odstrasza.

Tak, taka cena jest znacznie zawyżona. Tym bardziej, że ta, którą widziałam w AD miała taki sobie materiał:sick:

Beatko, do Waszego salonu pasuje coś klasycznego z nutą elegancji:wiggle:

Tak, taka cena jest znacznie zawyżona. Tym bardziej, że ta, którą widziałam w AD miała taki sobie materiał:sick:

Beatko, do Waszego salonu pasuje coś klasycznego z nutą elegancji:wiggle:

Ciężko mi się naprawdę zdecydować.Ze strony podanej od karolka podoba mi się też bardzo ostatnia sofa.Próbowałam się z tą firmą skontaktować ,ale w kontaktach podany jest tylko telefon, którego nikt nie odbiera.;)

http://www.sofastyl.pl/galeria.html

Edytowane przez Beauty

Beauty, wielkie dzięki za link! Kinkiecik piękny, chociaż cena zaporowa :( Chyba taniej wyjdzie mi zamówić z Pottery Barn, nawet przy uwzględnieniu cła i wysyłki. Ale i tak bardzo dziękuję za linka, bo przy okazji znalazłam tam wieszak do przedpokoju z Restoration Hardware, który upatrzyłam sobie jakiś czas temu. Nawet jest w dobrej cenie; mam nadzieję, że ceny są aktualne... A czas oczekiwania taki długi, bo pewnie zamawiają zbiorczo z USA lub GB i czekają, aż im się uzbiera...

Tak właśnie robią ,bo pamiętam ,że zapisywałam się na listę oczekujących .Umówiłam się z nimi ,że jak już będą mieli ten kinkiet ,to mi przyślą... i tak było .Warto się jednak wybrać do tego sklepu ,bo mają tan cuuuuda.

Oj, żebyś się nie rozczarowała... Wiele rzeczy - z powodu ograniczonych finansów - robimy "kombinowanych", więc nawet nie mam co marzyć choćby o takich porządnych (co widać na pierwszy rzut oka) i pięknych meblach na miarę, jakie widzę u Ciebie. Mieszkanie jest już wyremontowane plus zrobiona stała zabudowa (kuchnia, szafa w sypialni i biblioteka), ale pewnie jeszcze minie sporo czasu, zanim skompletujemy wyposażenie. Może w niedługim czasie założę swoją galerię, bo korci mnie strasznie. A póki co, podrzucam kukułcze jaja (w postaci zdjęć) tu i ówdzie ;)

No właśnie załóż galerię ,bo dozujesz nam te doznania i przy okazji gdzieś tam się trafi na kawałek Twoich wnętrz,a tak wszystko będzie skumulowane.Ciekawa jestem szafy w sypialni,bo ja też teraz muszę coś w końcu zamówić i szukam ciekawego wzoru.Mój M ma już dosyć tego zamawania u stolarzy ,bo czas oczekiwania na realizację jest długi ,a on ma rzeczy porozkładane w różnych miejscach i biega po całym domu. Szukaliśmy czegoś odpowiedniego w sklepach ,ale to co mi się podoba ,to niestety nie moja półka cenowa ..u stolarza zawsze wyjdzie trochę mniej.