Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beatko, lampy będą super!!!!!!!

Dziękuję Ci za ten link bo znalazłam tam mnóstwo zdjęć wnętrz, które będą u mnie :) Teraz mi łatwiej podjąć decyzję ;) :*

Dzięki Iwonko!! Teraz znowu się zastanawiam w jakiej odległości one muszą być od siebie.Stół ma w tej chwili bez rozłożenia 2m...myślę ,że jakieś metr ?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojej Beauty byłoby super, gdybyś mogła kupić mi te wieszaczki przy okazji wizyty w AD :D Bo oczywiście specjalnie dla mnie masz nigdzie nie jeździć :no:

Pieniążki mogę przelać choćby zaraz - daj znać :)

Aha i oczywiście poroszę komplecik tzn. i his i hers :)

Powiesz mi jeszcze kochana jak one są mocnowane do ściany? Bo Ty masz do deseczki, ale czy z ich tyłu jest jakiś haczyk, czy przewierca się przez nie śrubkami może?

Pysiaczku ,nie ma sprawy ...oczywiście ,że Ci kupię ,pod warunkiem ,że jeszcze będą .Wybieram się do Łodzi w sobotę .Jeśli chodzi o mocowanie.. to one mają z tyłu takie wypustki metalu coby powiesić na haczyku .Jak już je bedę miała w garści to prześlesz mi tylko adres.:D

Muszę teraz podjąć decyzję ,bo nie chciałabym już kuć sufitu( mam w tym miejscu jedno źródło światła) , w związku z czym firma zrobi mi taki drążek przy suficie i na nim dopiero będą wisieć lampy.Boszsze jakie to wszystko trudne ,nawet taka głupotka się wydaje ,a ja nie wiem co odpowiedzieć.;)

Beauty a ja na odwrót bo nie zajrzałam do dziennika tylko do samych komentów i się zastanawiam o jakich lampach znów piszecie, ale doszłam do wniosku, że pewnie coś było, ale skasowałaś to już się nawet nie wychylam :D

Moim zdaniem dobrze jakby te latarenki wisiały jakieś 50-60cm od siebie.

zrobię próbę generalną wykorzystując do tego doniczki w rozmiarze zbliżonym do latarenek.

Ty to masz pomysły Beatko:rotfl:

Moim zdaniem 50-60 cm to stanowczo za mało. Powinnaś je powiesić prawie na krańcach 2 metrowego stolu, żeby po jego rozłożeniu też wyglądało to sensownie;)

Szkoda, ze nie możesz się dodzwonić do tego sklepu z sofkami- próbuj jeszcze:yes::D

No właśnie załóż galerię ,bo dozujesz nam te doznania i przy okazji gdzieś tam się trafi na kawałek Twoich wnętrz,a tak wszystko będzie skumulowane. Ciekawa jestem szafy w sypialni,bo ja też teraz muszę coś w końcu zamówić i szukam ciekawego wzoru.Mój M ma już dosyć tego zamawania u stolarzy ,bo czas oczekiwania na realizację jest długi ,a on ma rzeczy porozkładane w różnych miejscach i biega po całym domu. Szukaliśmy czegoś odpowiedniego w sklepach ,ale to co mi się podoba ,to niestety nie moja półka cenowa ..u stolarza zawsze wyjdzie trochę mniej.

No, z galerią to jeszcze dłuższa chwilka, poza tym nie ma na razie czego oglądać (poza stałą zabudową nie ma żadnych mebli), ale jeśli chcesz, to mogę Ci podrzucić kukułcze jajo w postaci fotki mojej szafy ;) Tylko uprzedzam - to jest wersja mocno low budget ;)

Dzięki Iwonko!! Teraz znowu się zastanawiam w jakiej odległości one muszą być od siebie.Stół ma w tej chwili bez rozłożenia 2m...myślę ,że jakieś metr ?

A może umieścić je na takiej szynie, jak w załączonej fotce? Wtedy mogłabyś regulować odległość w zależności od tego, czy stół złożony, czy rozłożony. Tylko nie wiem, jak w takim czymś rozwiązana jest kwestia kabelka - przecież on nie jest z gumy i musi gdzieś dyndać albo się chować?

lampa-szyna.jpg

No wiadomo, że jak stół rozłożony będzie to taki rozstaw 50-60cm może być za mały, ale z drugiej strony chyba najlepiej tą odległość dopasować do takiego stołu jaki będzie stał na co dzień czyli jeśli dobrze zrozumiałam 2m?

Ale zrób Beauty tą wizualizację z doniczkami - to na pewno pomoże w podjęciu decyzji :yes:

Ty to masz pomysły Beatko:rotfl:

Moim zdaniem 50-60 cm to stanowczo za mało. Powinnaś je powiesić prawie na krańcach 2 metrowego stolu, żeby po jego rozłożeniu też wyglądało to sensownie;)

Szkoda, ze nie możesz się dodzwonić do tego sklepu z sofkami- próbuj jeszcze:yes::D

Na krańcach stołu aguś nie może być .Myślę ,że jak pręt będzie miał metr ,to chyba wystarczy.

No, z galerią to jeszcze dłuższa chwilka, poza tym nie ma na razie czego oglądać (poza stałą zabudową nie ma żadnych mebli), ale jeśli chcesz, to mogę Ci podrzucić kukułcze jajo w postaci fotki mojej szafy ;) Tylko uprzedzam - to jest wersja mocno low budget ;)

A aaa tam .rzuć to ,co masz...wszystkie jaja przygarniam:lol2:

A może umieścić je na takiej szynie, jak w załączonej fotce? Wtedy mogłabyś regulować odległość w zależności od tego, czy stół złożony, czy rozłożony. Tylko nie wiem, jak w takim czymś rozwiązana jest kwestia kabelka - przecież on nie jest z gumy i musi gdzieś dyndać albo się chować?

Z tą regulacja to jest bardzo dobry pomysł,ale faktycznie jest jeszcze kabelek.Zdecydowałam ,ze pręt będzie miał około metra ,nawet gdy stół będzie rozłożony to dojdzie raptem 80cm ,to chyba az tak wielkiej różnicy w doświetleniu nie robi .A zresztą na imprezach wolę światło przytłumione ..... w razie czego mam jeszcze kinkiety boczne no i świeczniki przecież trzeba kiedyś wykorzystać.:wiggle::D

No wiadomo, że jak stół rozłożony będzie to taki rozstaw 50-60cm może być za mały, ale z drugiej strony chyba najlepiej tą odległość dopasować do takiego stołu jaki będzie stał na co dzień czyli jeśli dobrze zrozumiałam 2m?

:yes:

Masz rację ,w końcu stołu nie rozkłada się zbyt często ,a na lampy będę patrzeć codziennie .;)Wizualizacja wypadła na korzyść pręta 1m-.W pewnej odległości od koncówk będą zawieszone latarenki ,tak ,ze summa summarum wyjdzie na to ,że między nimi odległość będzie 50cm.

Na krańcach stołu aguś nie może być .Myślę ,że jak pręt będzie miał metr ,to chyba wystarczy.

Troszkę mało Beatko, tzn te 50 cm między nimi może być mało- one są dość masywne.

Ale jak zrobiłaś próbę doniczkową, to na pewno wiesz, co mówisz:wiggle::wiggle:

Ne ,nie ,chodzi mi właśnie efekt taki jak na tym zdjęciu...tylko musisz sobie wyobrazić,że ten pręt,ta poprzeczna belka ,będzie u mnie przy samym suficie .Odległość miedzy moimi lampami będzie trochę większa jak na tym zdjęciu powyżej ,przez co będzie się wydawać jakby to były dwa oddzielne źródła światła.Ale sobie wymyśliłam ,co?:lol2: