Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beauty mam prośbę zrobiłabyś mi zdjęcie swoich tralek ? :lol: Przebiegłam dziennik ale trafiłam tylko na zdjęcia z różnych perspektyw albo z daleka. Chodzi mi o ozdobniczki na nich.Sama nie umiem się zdecydować czy chcę okrągłe czy kwadratowe - a mam się spotkać na dniach ze stolarzem od schodów i mam mu już jakieś moje wizje konkretne przedstawić ;). Jak sama wybierałaś swoje tralki to miałaś różne wzory do wyboru czy sama je wymyślałaś?

I jeszcze mam pytanko o kolorową kostkę - co to za firma?

Z góry dziękuję :hug:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

te meble w ogóle to ie s atakie tanie ,ale ceny krzeseł są wyjątkowo atrakcyjne....zadzwoń tam jutro aguś i popytaj...

Dzięki Beatko raz jeszcze:hug:Pisałaś 3,8 za stół ale ciekawe za jaką wielkość? ja muszę mieć na stałe 220cm, a po rozłożeniu 320cm:rolleyes: Nie miałam dzisiaj czasu tam zadzwonić:mad: może lepiej wyślę maila, bo czas to ja mam dopiero teraz- jutro może być podobnie:sick:

Edytowane przez agawi74

Beauty mam prośbę zrobiłabyś mi zdjęcie swoich tralek ? :lol: Przebiegłam dziennik ale trafiłam tylko na zdjęcia z różnych perspektyw albo z daleka. Chodzi mi o ozdobniczki na nich.Sama nie umiem się zdecydować czy chcę okrągłe czy kwadratowe - a mam się spotkać na dniach ze stolarzem od schodów i mam mu już jakieś moje wizje konkretne przedstawić ;). Jak sama wybierałaś swoje tralki to miałaś różne wzory do wyboru czy sama je wymyślałaś?

I jeszcze mam pytanko o kolorową kostkę - co to za firma?

Z góry dziękuję :hug:

Pozdrawiam

Zdjęcia już cyknęłam...sama się sobie dziwię ,że znalazłam jeszcze energię ,aby to po nocy robić :lol2:wyślę Ci na priv wraz z namiarem na kostkarza. Jeżeli chodzi wybieranie wzoru ,to pamiętam ,że była to jedna Wielka improwizacja.Kowal podsuwał mi poszczególne elementy ,a ja składałam i odejmowałam,aż w koncu wyszło mi coś ,co wydawało sie być już ostateczne ..Pojechałam do domu ..przespałam się i nastepnego dnia znowu gnałam do kowala ,bo coś mi nie grało. No i jakoś w końcu się udało.Zadowolona jestem z wygladu tych tralek ...ozdobniczki na zdjęciach wyszły może za bardzo jarzące ,ale w realu są są mocno spatynowane i w ogóle się nie świecą .:)

Dzięki Beatko raz jeszcze:hug:Pisałaś 3,8 za stół ale ciekawe za jaką wielkość? ja muszę mieć na stałe 220cm, a po rozłożeniu 320cm:rolleyes: Nie miałam dzisiaj czasu tam zadzwonić:mad: może lepiej wyślę maila, bo czas to ja mam dopiero teraz- jutro może być podobnie:sick:

aguś to jest stół o dość pokaźnych rozmiarach...nie wiem ,czy Ci się spodoba ,bo ma intarsje na blacie,,,ale jak tylko tam będę do cyknę zdjęcie.

Ja dzisiaj dzwoniłam do silana ,ale już mi kategorycznie odmówił .Mówi ,że nie takich komponentów do tej latarenki . To po co pisze ,że zrobi wszystko według wzoru klienta:bash:ten drugi facet wciska mi ,że nie otrzymał ode mnie meila...wysyłałam dwa razy na dwa różne adresy podane przez niego ...nie wiem co o tym myśleć..

aguś to jest stół o dość pokaźnych rozmiarach...nie wiem ,czy Ci się spodoba ,bo ma intarsje na blacie,,,ale jak tylko tam będę do cyknę zdjęcie.

Dzięki Beatko, wolałabym gładki, ale jak zobaczysz coś ciekawego to poproszę o fotki:D Ja wysłałam im wczoraj wieczorek prośbę o wycenę- widziałam, ze przeczytali, ale odpowiedzi jeszcze nie dostałam. Mam nadzieję, że cena mnie nie zabije. :lol2: Póki co najtaniej wychodzi to Radomsko- meble mają porządne, modele prawie identyczne, zobaczymy. Dobrze, że jest jakaś alternatywa:rolleyes:

Ja dzisiaj dzwoniłam do Silana ,ale już mi kategorycznie odmówił .Mówi ,że nie takich komponentów do tej latarenki . To po co pisze ,że zrobi wszystko według wzoru klienta:bash:ten drugi facet wciska mi ,że nie otrzymał ode mnie meila...wysyłałam dwa razy na dwa różne adresy podane przez niego ...nie wiem co o tym myśleć..

No wiesz co, ale numer:eek: Silen rozczarował mnie:confused: Wiesz co, może wszyscy boją się odpowiedzialności, że jest przy tym sporo pracy, a nie wyjdzie jak trzeba;) Ale mimo wszystko nikt nie powinien mieć tak olewczego podejścia:P

Mam nadzieję, że gdzieś uda Ci się zrobić te latarenki... A próbowałaś w JBT?

Tutaj jest jedna z ich latarenek

http://www.stylowelampy.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=1&Itemid=53

http://www.stylowelampy.pl/images/phocagallery/ample_mos/thumbs/phoca_thumb_l_708A.jpg

Beauty dziękuję bardzo za zdjęcia - szczególnie że robiłaś je po nocy :jawdrop: i namiary na kosteczkę :).

Nie ma sprawy ,,,jestem do usług...:

Miałam nadzieje że napiszesz - tak wybierałam wzór tralki z przepastnego wzornika :lol2:. Teraz wiem że sama muszę złapać za ołówek i coś wymodzić. :hug:

Kochana ,a kto powiedział ,że będzie łatwo? ten mj "wzornik " mieścił się w co najmniej 10-u ogromnych pojemnikach ,z wydawać by się mogło ,samymi śrubkami i nakrętkami i weź tu skomponuj ozdobniczek...:lol2:

Dzięki Beatko, wolałabym gładki, ale jak zobaczysz coś ciekawego to poproszę o fotki:D Ja wysłałam im wczoraj wieczorek prośbę o wycenę- widziałam, ze przeczytali, ale odpowiedzi jeszcze nie dostałam. Mam nadzieję, że cena mnie nie zabije. :lol2: Póki co najtaniej wychodzi to Radomsko- meble mają porządne, modele prawie identyczne, zobaczymy. Dobrze, że jest jakaś alternatywa:rolleyes:

Aguś dzisiaj byłam ,ale niestety było już za póżno,ale jak tylko będę następnym razem ,to zrobię Ci fotki na pewno .Ma nadzieję ,że wycena będzie zadowalająca , bo krzesła bardzo porządne są

No wiesz co, ale numer:eek: Silen rozczarował mnie:confused: Wiesz co, może wszyscy boją się odpowiedzialności, że jest przy tym sporo pracy, a nie wyjdzie jak trzeba;) Ale mimo wszystko nikt nie powinien mieć tak olewczego podejścia:P

Mam nadzieję, że gdzieś uda Ci się zrobić te latarenki... A próbowałaś w JBT?

Tutaj jest jedna z ich latarenek

http://www.stylowelampy.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=1&Itemid=53

http://www.stylowelampy.pl/images/phocagallery/ample_mos/thumbs/phoca_thumb_l_708A.jpg

Silan stwierdził ,że nie mają komponentów by wykonać taką lapę ...oni mają pewne elementy i je tylko je składają ...Od tej drugiej firmy tez dostałam negatywną odpowiedz ,,,aż ze złości wylałam cały kieliszek wina na mój piękny kartongips .:mad: Kochana Moja ,te latarenki właśnie są z JBt :)tylko nie podoba mi się ten drążek ,który mi zaproponowali...a może lepsze były by lampy ,które zaproponowała u siebie Magda zet , z takimi prostymi abażurami .To mi się podoba i latarenki tez ...zgłupiałam już ;)

Aguś dzisiaj byłam ,ale niestety było już za póżno,ale jak tylko będę następnym razem ,to zrobię Ci fotki na pewno .Ma nadzieję ,że wycena będzie zadowalająca , bo krzesła bardzo porządne są

Beatko, nie stresuj się i nie zawracaj sobie mną głowy:no: Nie wiadomo na ile wycenią taki duży stół. Może walną cenę jak w Almi i szybko się pożegnam z tą firmą;)

:mad: Kochana Moja ,te latarenki właśnie są z JBt :)tylko nie podoba mi się ten drążek ,który mi zaproponowali...a może lepsze były by lampy ,które zaproponowała u siebie Magda zet , z takimi prostymi abażurami .To mi się podoba i latarenki tez ...zgłupiałam już ;)

Aaa z JBT, właśnie takie znajome mi się wydawały:rolleyes: Takie lampy z abażurami zawsze wyglądają dobrze w jadalni, ale z drugiej strony są trochę oklepane;) Beatko, Magda ma zupełnie inny styl i u niej takie latarenki wyglądałyby tak sobie, a u Ciebie będzie super:wiggle: Decyzja należy do Ciebie:D Moja siostra ma w jadalni ma 3 spore abażury z AD- nie wygląda to źle, ale ... trochę pospolicie;)

Zdjęcia od Amtli piękne- śliczny stół:eek: Zaczynam się zastanawiać, czy nie zrobić jasnych nóg i krzeseł, a blat ciemny...

już nie wierze ,że ja kiedykolwiek zdejmę len lampion z Jyska

Bidulka:hug: Zdejmiesz zdejmiesz i wymienisz na takie, że nam gały powyłażąhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif

Ja znam jeszcze jedną firmę podobną do JBT- jest w Otwocku k. Warszawy

http://www.oswietlenie.zyrandol.pl/

To jest producent, zapytaj o latarenki, bo na stronie nie ma, ale mogą zrobić ;)

I jeszcze takiego ramiaka znalazłam

http://st.houzz.com/simages/120916_0_8-3311-traditional-kitchen.jpg

Na tym ostatnim zdjęciu odległości miedzy lampami są regulowane ...i fajny drążek ,a ten zaproponowany przez jtb mi się nie podoba .jakieś dziurki od spodu zauwazyłam...już nie wierze ,że ja kiedykolwiek zdejmę len lampion z Jyska

O, ja Ci pokazywałam tę samą, tyle że podwójną, a nie potrójną:

A może umieścić je na takiej szynie, jak w załączonej fotce? Wtedy mogłabyś regulować odległość w zależności od tego, czy stół złożony, czy rozłożony. Tylko nie wiem, jak w takim czymś rozwiązana jest kwestia kabelka - przecież on nie jest z gumy i musi gdzieś dyndać albo się chować?

http://ab.pbimgs.com/pbimgs/ab/images/dp/wcm/201139/0169/img60o.jpg

Ale i tak nadal będę Cię namawiała na dwie oddzielne latarenki (bez drążka) ;) Jak się okazuje, mniej z tym zachodu i więcej kasy w kieszeni. I chyba wygląda bardziej stylowo...

Edytowane przez barbe-cue