Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

aguś,ten termostat to jest na jedno pomieszczenie ? ja mam już wyjścia porobione ,tylko pozostaje kwestia zakupu samych termostatów.

Beatko, przed chwilką kazałam lubemu dyktować co mam Ci napisać:lol2::lol2::D

Mamy tylko jeden sterownik pokojowy (jest w holu na dole), z wbudowanym termometrem - pracuje jako termostat. A na zewnątrz mamy czujnik pogodowy. Przy pompie ciepła jest oczywiście sterownik główny. To wszystko co mamy i to w zupełności wystarcza pompie:rolleyes:

Gratulacje dla synka http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/school/smileys-school-516125.gifa nie mówiłam?:p:wiggle:

Ostatnia latarenka boska, ale tamta pierwsza tez nie jest brzydka:) Dziewczynki, nie mąćcie już Beatce w głowie bo nic nie zamówi:rotfl:

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratulacje dla syna :) ostatnia lampa i mnie się najbardziej podoba, ale to raczej z sieci http://www.houzz.com/photos/traditional/chandeliers/p/300

chora jestem oglądając setki lamp... podoba mi się wiele, jedna z nich bardzo y nam się podobała ale kosztuje jedynie 816 $ :p ale to dobrze chyba, bo juz sie leczę ;)...albo inna, Silk Scheherazade 2 tiers Green... za jedyne $3,519.69

Witam przejrzałam właśnie Twój dziennik, tworzysz piękny i klimatyczny dom :)

Schody cudowne, stolarka :jawdrop: łazienka ... wszystko dograne na maxa.

Bardzo podoba mi się galeria zdjęć w łazience nad WC, mogę zapytać co masz tan na ścianie ? To boazeria? pięknie to wygląda... córka baletnica urocza :)

aaaaaa i zapomniałabym ... kuchnia ... no cóż ... mogę tylko zazdrościć ! :)

Ta jest dla mnie wręcz idealna

http://st.houzz.com/simages/439143_0_8-2361-modern-chandeliers.jpg

:bash::bash::bash:

Amtla to jest zdjęcie z jakiegoś konkretnego sklepu ,czy z cyberprzestrzeni? jeżeli ze sklepu to zapłacę prawie każde pieniądze by je mieć:lol2::lol2:rzeknij słowko

Znalazłam sklep z tą latarenką. Link przesłałam Ci na priva. Cena ok. 600zł + porto, cło, VAT. Plus oczywiście konieczność przerobienia do naszego napięcia. Przy okazji - wie ktoś, czy to jest trudne? Sama zamierzam zamówić lampę z USA i zastanawiam się, czy gra jest warta świeczki (nomen omen).

Edytowane przez barbe-cue

Beatko, przed chwilką kazałam lubemu dyktować co mam Ci napisać:lol2::lol2::D

Mamy tylko jeden sterownik pokojowy (jest w holu na dole), z wbudowanym termometrem - pracuje jako termostat. A na zewnątrz mamy czujnik pogodowy. Przy pompie ciepła jest oczywiście sterownik główny. To wszystko co mamy i to w zupełności wystarcza pompie:rolleyes:

Aguś ,tzn ,że ustawiacie temperaturę stałą dla całego domu? U nas tych termostatów naciepielili praktycznie w każdym pomieszczeniu,oprócz łazienek,spiżarni ,kotłowni. To jak za każdy musiałabym zapłacic 560zł ,to może to 3 tys .nie jest tak dużo?chyba na razie dam sobie z tym spokój.

Widziałam kiedyś u Ciebie taki żyrandol i zastanawiałaś się czy podłączenie okrągłe czy prostokąt... znalazłam taki http://allegro.pl/lampa-wiszaca-mosiadz-2-dwa-klosze-nad-stol-i2092812295.html zerknij...

Arniczko ,lampa jest bardzo ładna ,ale jednak muszą być latarenki ...nie odpuszczę

Rasiu ,gosiu,barbe-cue,proszę nie dobijajcie mnie już ...te lampy są obłędne...napaliłam się strasznie .Syn wszczął już procedurę zamawiania , a tu zonk ,w ostatecznym podliczeniu wyszło ,że musiałabym zapłacić za dwie 3,3tys zł:bash::bash:nie wiem ,czy to moje "napalenie " ma wziąć górę nad zdrowym rozsądkiem?:confused::confused:

Rasiu ,gosiu,barbe-cue,proszę nie dobijajcie mnie już ...te lampy są obłędne...napaliłam się strasznie .Syn wszczął już procedurę zamawiania , a tu zonk ,w ostatecznym podliczeniu wyszło ,że musiałabym zapłacić za dwie 3,3tys zł:bash::bash:nie wiem ,czy to moje "napalenie " ma wziąć górę nad zdrowym rozsądkiem?:confused::confused:

Poczekaj Kochana, chcesz je? Wyślę linka mojej przyjaciółce w US, może jak ona kupi i prześle będzie taniej? Albo da się je komuś do bagażu?;)

Beauty,

niestety to są zdjęcia z sieci :(. Wstawiłam, JAKO PRZYKŁADY LATARENEK DO ZROBIENIA...

Pamiętam, że były przy nich ceny, ale to z tych zawrotnych...jeśli bardzo Tobie zależy mogę jutro spróbowac odszukać...bo niestety nie pamiętam skąd to wytrzasnęłam ze strony houzz....

Dzień dobry,

Już chyba coś pisałam dawno temu,trochę podglądam i podczytuje z ukrycia.Bardzo ładna łazienka,fotel super wygląda.Odnośnie fotelu mam pytanie-gdzie był zamawiany?Chciałam taki do przedpokoju,brudzący materiał ten beżowy aksamit?Zastanawiałam sie nad jasnym,szarobeżowym,tylko czy będzie praktyczny?

Gratuluje spójności wnętrz.Magda

Aguś ,tzn ,że ustawiacie temperaturę stałą dla całego domu? U nas tych termostatów naciepielili praktycznie w każdym pomieszczeniu,oprócz łazienek,spiżarni ,kotłowni. To jak za każdy musiałabym zapłacic 560zł ,to może to 3 tys .nie jest tak dużo?chyba na razie dam sobie z tym spokój.

Beatko do ogrzewania podłogowego nie ma sensu dawać termostatów w każdym pomieszczeniu ponieważ bezwładność podłogówki nie daje możliwości precyzyjnego sterowania temperatura w poszczególnych pomieszczeniach;) Można pobawic sie sterowaniem kondygnacji o ile to ma dla kogos wiekszy sens -dla nas nie miało.

Nie ma co liczyć na precyzuje sterowanie w perspektywie 6-8 godzin bo tyle mniej-więcej "trwa" owa bezwładność podłogówki. Taka ilość betonu nie nagrzeje eis od razu jak i nie schłodzi tak szybko. Musicie podjąć decyzję, czy potrzebne są Wam niepotrzebne koszty:)

Poczekaj Kochana, chcesz je? Wyślę linka mojej przyjaciółce w US, może jak ona kupi i prześle będzie taniej? Albo da się je komuś do bagażu?;)

Rasiu.:hug:to jest zbyt piękne ,aby było prawdziwe!!!!! ,kochana ,oczywiście ,że chcę:yes::yes:jeżeli mogłabyś mi pomóc i zapytać koleżankę byłabym Ci dozgonnie wdzięczna. Te dodatkowe opłaty są niesamowicie wysokie,sama przesyłka to koszt bodajże 1,4tys zł.:jawdrop:wiesz mi nie zależy ,,że by one były u mnie po 5 dniach ,cierpliwie poczekam ,byleby tylko udało się je trochę taniej przewieźć .