Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojej chciałam napisać Beauty, że ma śliczne te chesterki, a to kanapy Agi :lol2:

[ :)

pysiaczku , chciałabym ,aby były moje:lol2:przynajmniej byłby problem z głowy,,a tak ..muszę zasuwać jutro do Poznania i znając siebie to przyjadę z niczym, za to z głowa pełną nowych pomysłów:DZu dziękuje bardzo już jest o wiele lepiej ...

Dopiero dzisiaj dojrzałam wakacyjne foty...super okolica, bajeczne widoki...i ta przestrzeń...ech- można sobie powzdychć.

Dla mnie to już odległa przeszłość ..przez te 3 ostatnie dni się tyle wydarzyło , niekoniecznie przyjemnych rzeczy ,że już chciałabym pojechać znowu

A dla Zu dużo zdrówka. Tak nagle ją złapało?

Kaszel i katar miała od dłuższego czasu ...myślałam ,że po tych górach jej przejdzie ...wydawało mi się ,że trwa to zbyt długo i kontrolnie ją zbadałam ,a tu taaaaka historia:(

Dziękuję aguś :hug:,dzisiaj jest zdecydowanie lepiej ,już ją tak nie boli jak wczoraj na całe szczęście ,bo naprawdę spanikowałam.Mojej siostrtry młodsza córeczka też ma bardzo wysoką temperaturę już czwarty dzień i tam leczą tylko parkamedem ( przeciwgorączkowym),właściwie nie wiadomo co jej jest.Miała wymazy z gardła ,badania laboratoryjne,w oskrzelach i gardle nic nie ma,a dziecko się męczy.:yes:ot,życie...

Oj, to dobrze Beatko, że lepiej:D Ja nie wiem co się dzieje z tymi chorobami... Coraz trudniej je rozpoznać i trudniej wyleczyć:mad: Jakieś zmutowane te bakterie czy co?:spam: No i jak jutro szykuje Ci się wycieczka? Coś postanowiliście w sprawie sofek?:)

Ojej chciałam napisać Beauty, że ma śliczne te chesterki, a to kanapy Agi :lol2:

:rotfl::rotfl:

,,,a tak na marginesie ,podliczając ten wypad to byłaby już niezła sofka ,nawet dwie i fotel do tego:lol2::lol2:ale co ja zrobię ,że taki ze mnie niespokojny duch ,bez podróży chyba bym już dawno nie żyła:D:yes:

Sofka może by i była - ale wspomnienia i przeżycia BEZCENNE!!!!

Beatko mam nadzieję ze Zu juz lepiej się czuje :hug:

A kiedy do tego Poznania jedziecie? :popcorn:

O mały wlos bym przegapił dodane zdjęcia z wczasów - baaaaaaaaaaaajka poprostu :lol:

Beatko mam mały problem z tapeta w buźki - pamiętasz może jak ona wyglądała na rolce? Czy buźki były całe czy przecięte?

Spojrzałabyś u mnie jak to ma wyglądać bo nie wiem czy starczy mi jedna rolka a chcę już jutro zamawiać bo tapetę wycofali i są to już ostatnie rolki. A gdzie Ty kupowałaś swoją? Może udało by mi się znaleźć gdzieś taniej niż za 1000zł za rolkę :jawdrop:

Pozdrawiam

Oj, to dobrze Beatko, że lepiej:D Ja nie wiem co się dzieje z tymi chorobami... Coraz trudniej je rozpoznać i trudniej wyleczyć:mad: Jakieś zmutowane te bakterie czy co?:spam: No i jak jutro szykuje Ci się wycieczka? Coś postanowiliście w sprawie sofek?:)

:rotfl::rotfl:

Dzięki aguś ,,zu już jest o niebo lepiej ,po odstawieniu leku wykrztuśnego przestał ją brzuch boleć ,,,a my o mały włos gnalibyśmy już do szpitala z wizją operacji na wyrostek!!

Przyjechałam właśnie z Poznania :wiggle:efekt wyjazdu był taki - mamy zamówione sofki:wave:oj namieszałam trochę ,,później się pochwalę ...będziedzie zaskoczone ,,bo ja sama jestem!!!:lol2:

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał admete http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

Sofka może by i była - ale wspomnienia i przeżycia BEZCENNE!!!!

Beatko mam nadzieję ze Zu juz lepiej się czuje :hug:

A kiedy do tego Poznania jedziecie? :popcorn:

Aga ,właśnie wróciliśmy ,,,dzięki temu ,ze pojechałam z moim J to decyzja była szybko podjęta i przyjechaliśmy z sofami.(tzn,musimy na nie oczywiście czekać ...powiedziano nam ,że do Świąt będą )

http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał admete http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png

o mały wlos bym przegapił dodane zdjęcia z wczasów - baaaaaaaaaaaajka poprostu :lol:

Dzięki ,było baaaaardzo energetycznie ,naładowałam akumulatory i teraz mnie nosi...:lol2::lol2:

aga tysiaka za rolkę ,wściekli się czy co?:jawdrop::jawdrop:ja płaxiłam ok.500zł .O ile sobie dobrze przypominam to rzeczywiście buźki chyba były tak jakby przecięte...później odnajdę ten sklep ,gdzie kupowałam tę tapetę, muszę przejrzeć faktury..a chcesz tę na szarym tle ,czy tę w odcieniu zieleni?Bo jeżeli tę w szarości i kupiłabyś za dużo, to ja mogę od Ciebie odkupić ...potrzebuje dokładnie dwie wysokości(2x2,65)

Dzięki aguś ,,zu już jest o niebo lepiej ,po odstawieniu leku wykrztuśnego przestał ją brzuch boleć ,,,a my o mały włos gnalibyśmy już do szpitala z wizją operacji na wyrostek!!

Oj, to całe szczęście:wiggle: Dobrze, ze Zu wychodzi na prostą:wiggle:

Przyjechałam właśnie z Poznania :wiggle:efekt wyjazdu był taki - mamy zamówione sofki:wave:oj namieszałam trochę ,,później się pochwalę ...będziedzie zaskoczone ,,bo ja sama jestem!!!:lol2:

Beatko, mów mi zaraz jakie, gdzie za ile:lol2::lol2: bo nie wytrzymam ani chwili dłużej:no: Jestem w szoku, że tak szybko podjęliście decyzję:o:o

Beatko, mów mi zaraz jakie, gdzie za ile:lol2::lol2: bo nie wytrzymam ani chwili dłużej:no: Jestem w szoku, że tak szybko podjęliście decyzję:o:o

:lol2::lol2:kochana ,bo to właśnie CALI MY:lol2::lol2:rozważania ,dylematy w domu ,a w sklepie ? tzw,'szybka piłka"...decyzja podjeta szybko i to niekoniecznie zbieżna z wcześniejszymi rozważaniami:lol2:Ostatecznie zadecydowała wygoda... no i kształt sofy również spodobał się nam obojgu jednocześnie ,co jest rzadkością :lol2:Kupiliśmy ją ,a właściwie je ,bo dwie, praktycznie w pierwszym sklepie ,który napotkaliśmy na szlaku naszej wycieczki.

To jest ta sofa ...i jak?

http://www.arismebel.pl/www/thumb.php?img=/upload/pictures/airone_sofa02_prosto_poduszki_2.jpg&whw=517&h=361

Tylko aguś ,musisz uruchomić wyobraźnię ,bo zadecydowałam ,że będzie tak

sofka będzie w kolorze ciemnego grafitu ,tak jak na zdjęciu. Uznałam ,że w fiolecie jednak ten model nie będzie wyglądał dobrze ,a jednocześnie będzie nawiązywała do zabudowy ,zegara i w przyszłości stolika.Lamówka za to bedzie w fiolecie ,bo lamówka w tym modelu musi być ,inaczej była by taka sobie zwykła sofą.Dwie duże poduchy będą z żakardu ,którym obity jest uszak i tapicerka na krzesłach..dwie z takiego samego pluszu jak kanapa ,a trzy malutkie z fioletu ,z którego bedzie lamówka.Sofka jest o tyle elastyczna ,ze w momencie gdyby znudziły mi się poduchy w kązdej chwili ich kolor mogę zmienić .Po zdjęciu poduch spokojnie jedna osoba się wyśpi....No i tak oto sobie dzisiaj wymyśliłam....trochę boję się ,jak to będzie wyglądać w realu ,czy nie za dużo koloru?

Beatko uruchomiłam wyobraźnię i będzie super:wiggle: Bardzo mi się poodba ten model:rolleyes: Lamóweczka to jest to- dodaje smaczku:) kolory poduch hmm na zdjęciu też są 3 rodzaje i jest dobrze. Na pewno super, że zamówiłaś z materiału nawiązującego do uszaka i krzeseł- strzał w dziesiątkę. Jedynie może obawiała bym się tych malutkich fioletowych, czy nie będzie za pstrokato, ale najwyżej je zmienisz... Poz tym sofki są śliczne:rolleyes: Dobrze, że wybrałaś ciemny grafit:yes:

Zamówiliście 2 takie same?

Tak ,to aris...zamówiliśmy dwie trójki,ale mieliśmy sie jeszcze zastanowić .Po przyjedzie stwierdziliśmy ,ze jednak nie będziemy tego zmieniać ...mamy wielki salon , spokojnie się zmieszczą ,a będzie wygodnie i do leżenia:lol2: i do posiedzenia...a te fiuletowe poduszeczki to w razie nadmiaru wyrzucę ...są w cenie to brałam

To fajnie- oni mają takie trochę inne wielkości sof, bo pamiętam, że model, który mi się poodbał był albo 3,5 albo 2-osobowy. Nasz salon - fakt, że bez jadalni, ale nie jest jakiś wielki bo ma 30m. My chcieliśmy sofy na środku i jak stanęły te 2szt 2,5 osobowych chesterów to jest w sam raz:wiggle: Ja fioleciki kocham, także mam nadzieję, ze będzie pięknie tym bardziej, ze ten materiał na uszaku i krzesłach ma coś z fiolecikiem, prawda?:rolleyes:

Nam się podobał model Carlotta, ale sama zobacz rozmiary- albo 3,5 albo 2 os(tylko 168cm):mad:

http://www.katalog.arismebel.pl/meble/82,carlotta

Braliśmy tę pod uwagę ,,,uśmiejesz się ,ale do kOnina jeszcze zastanawiałam się ,czy nie zmienić zamówienia,ale ostatecznie zadecydowała wygoda ...uwierz mi aguś ,ta byłaby świetna do posiedzenia sobie przy kawie ,ale do poleżenia to już nie koniecznie ,,,taka trochę usztywniona ,,,no i cena tez oczywiście nie była obojętna...