Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sztukaterie już jutro?:jawdrop: Super!:wiggle:Dobrze, ze pogoda się poprawiła- u nas dzisiaj świeciło słonko przez cały dzień.:)

A ja muszę obmyślać sobotnie menu, bo mamy z lubym te wspólne imieniny- zwykle lubię te przygotowania, ale nie tydzień po świętach jak wypada w tym roku:bash::bash:

No właśnie mam nadzieję ,że pogoda dopisze ... mają montować dwa dni ,więc zamawiam super pogodę .:)

Szkoda Aguś ,że nie zrobiliście imienin w święta i tak stałaś przy kuchni....:yes:no a teraz musisz znowu się wykazać ,ale Ty gotować lubisz przecież i na pewno wymyślisz coś oryginalnego.Sporo będziesz miała gościów?

No właśnie mam nadzieję ,że pogoda dopisze ... mają montować dwa dni ,więc zamawiam super pogodę .:)

Będzie, będzie super:wiggle: tylko nam tu machnij Beatko dużo fotek, bom ciekawa:rolleyes:

Szkoda Aguś ,że nie zrobiliście imienin w święta i tak stałaś przy kuchni....:yes:no a teraz musisz znowu się wykazać ,ale Ty gotować lubisz przecież i na pewno wymyślisz coś oryginalnego.Sporo będziesz miała gościów?

A tak jakoś wyszło- zostaliśmy bez tego nowego stołu i dlatego w Święta nic wielkiego nie robiłam...

Teraz będzie parę osób w sobotę, parę w niedzielę- w sumie się uzbiera po 10-12osób, także będzie wesoło. W sobotę rodzina, a w niedzielę znajomi. Na sobotę chcę upiec kaczkę, a na niedzielę coś lżejszego- jeszcze nie wiem co:popcorn:

Ja też czekam niecierpliwie na zdjęcia sztukaterii :wiggle:

Zastanawiam się czy do naszego " kolosa" też by takowa pasowała :confused: Pewnie w odpowiednim czasie przyjdę po poradę :)

Maju ,jakiś wielkich ozdób się nie spodziewaj ,bo ja podeszłam do tego bardzo oszczędnie i nie chodzi mi tu o stronę finasowa ,tylko o ilość gzymsów.U nas murarze trochę spierdzielili portyk i teraz staramy się go jakoś uratować ,by choć optycznie przypominał ideał.

aguś,powoli się robi...:wiggle:jak wyjeżdżałam do pracy to były zamontowane podparapetniki,....fajne.Reszty niestety nie widziałam bo wróciłam do domu jak było już ciemno.Jutro ciąg dalszy.

O to super:) Pewnie do soboty będzie już coś tam widać i nam je obfocisz Beatko:wiggle:

A rolety już ostatecznie zamówiłaś?:rolleyes:

P .Kasia już zamówiła materiał ,,obiecała ,że w przeciągu 3 dni dojdzie,,a zasłony i rolety u mnie mają być za dwa tygodnie:)

Myślę ,że z gzymsami chłopaki się do piątku uporają .Mają jeszcze zrobić formę do podstaw kolumien.Zdecydowałam ,że jednak podstawy takie proste i niewysokie będą ,żeby choć wyglądało ,że kolumny na czymś stoją .Portyk nabierze wyglądu jak zrobimy jeszcze opierzenie z blachy miedzianej na poziomym gzymsie,,,może jakoś to będzie...

To szybko te roletki:wiggle:

Piszesz, że jakoś to będzie:eek: Beatko jak zwykle będzie cudownie- ja to wiem. Blacha miedziana jest śliczna, tylko trochę wkurza mnie, ze tak zielenieje z czasem...

Tak mi obiecała ,a czy tak będzie ,to się okaże.Tylko jeszcze się zastanawiam ,czy zasłony podszewkować ,ja mam chyba hopla na tym punkcie;)

aguś mnie mnie przeszkadza 6to zielenienie ,..My mamy zrobione opierzenie balkonów i portyku na górze i jak do tej pory to jest taka fajna patyna...ale ja to w ogóle jakaś dziwna jestem ,nie mogę się doczekać ,kiedy mi mech na tarasie wejściowym wyrośnie;)

Tak mi obiecała ,a czy tak będzie ,to się okaże.

Ja samą usługę miałam błyskawiczną, ale długo czekałam na materiał:bash:

Tylko jeszcze się zastanawiam ,czy zasłony podszewkować ,ja mam chyba hopla na tym punkcie;)

Beatko ja nie wiem jaki to jest materiał... Jak wymaga podszewkowania, to tak zrób. Ja w sypialni nie podszywałam, bo materiał z obu stron był taki sam, więc bez sensu. Ale na dole się zastanowię:) Ty już masz doświadczenie:lol2:

aguś mnie mnie przeszkadza 6to zielenienie ,..My mamy zrobione opierzenie balkonów i portyku na górze i jak do tej pory to jest taka fajna patyna...ale ja to w ogóle jakaś dziwna jestem ,nie mogę się doczekać ,kiedy mi mech na tarasie wejściowym wyrośnie;)

Nie kochana, ja lekką patynę też uwielbiam i mech na kostce:rolleyes: Ale gdzieś widziałam w okolicy miedziany dach zieloniutki jak szczypiorek na wiosnę i nie wyglądało to dobrze:sick: U Was są niewielkie fragmenty tej blachy, więc w ogóle nie ma o czym mówić:)