Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beatko mi sztukateria na Twoim domku bardzo się podoba...a jak jeszcze dojdzie kolor :rolleyes: ...też marzy mi się brudna biel :rolleyes:

A za samą strukturę powinniście zapłacić tak od 18 zł wzwyż...no ale to zależy od regionu ;)

Dzięki majeczko!!:hug:Ten biały zawsze chodził mi po głowie ,choć przez pewien czas myślałam o śmietance..ale rodzina zaprotestowała,

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aguś , kamień jest piękny ...że spokojnie coś dla siebie wybierzesz...najważniejsze ,że taką grubość mogą zrobić ..

Dzięki Beatko- masz rację co do grubości, więc nie będę wybrzydzać. :)

A mnie Pan od elewacji powiedział cenę 10zł ...ogólnie za samą strukturę bierze 12zł,ale dla mnie niby zrobił taki mały upuścik .To jest dobra cena ,tak myślę .

To super cena:eek: Wiesz u nas jak ktoś usłyszał, ze z Wawy, to stawkę podnosił o połowę:bash:A metrów pewnie i tak Ci się uzbiera, co?:(

Na pewno nie ma co porównywać do cen warszawskich ,chociaż cholera nie powinno tak być .Ceny za usługi powinny obowiązywać jednakowe w całym kraju ...w mojej branży też są takie straszne różnice ...rozumiem ,że wynika częściowo z wysokich cen wynajmu lokali ,ale przecie ceny materiałów są takie same w całym kraju.

Masz rację Beatko, jak dom nabierze koloru to będzie zupełnie inaczej wyglądał :) U siebie chciałabym mieć grubsze gzymsy, niż te co mam i może stąd mój pomysł... Ciężko jest coś dobrać zwłaszcza że z bliska zupełnie inaczej wygląda, to wszystko nabiera proporcji jak już jest przyklejone.

Nie są takie same...też potrafią być duże różnice

w tym wypadku miałam na myśli materiały stomatologiczne.:D

:bash:

No ale z tymi cenami za wykończeniówkę to faktycznie masakra...u nas niby do Wawy jeszcze kawałek...ale ceny...a jak...mamy Warszawskie :bash:

nawet mój kafelkarz mówił -dla pani po 35 ale w Warszawie takie same płytki kładłem po 90zł:yes::yes:to jest jakieś chore.:(natomiast cały dach sprowadzaliśmy z Warszawy ,,zaoszczędziliśmy na tej transakcji parę tysięcy złotych ,,,fajny był za te pieniąchy urlop w Egipcie.

Masz rację Beatko, jak dom nabierze koloru to będzie zupełnie inaczej wyglądał :) U siebie chciałabym mieć grubsze gzymsy, niż te co mam i może stąd mój pomysł... Ciężko jest coś dobrać zwłaszcza że z bliska zupełnie inaczej wygląda, to wszystko nabiera proporcji jak już jest przyklejone.

No tak Iwonko , myślę ,ze jak wszystko będzie już skończone, to dopiero nabierze smaku.Niektóre gzymsy muszą być jeszcze wygipsowane.Dzisiaj był Pan od elewacji ..okazało się ,że chodziliśmy razem do szkoły ,tylko on był trochę starszy...a moja mama była jego wychowawczynią tak,że od razu jakoś lepiej się rozmawiało.:Dprzesuwają inne prace i do mnie wchodzą 7 maja.:wiggle:

Hej Betko!:D Dawaj fotki lamp zawieszonych!:lol: Kolor biały - wybór pierwsza klasa!... i klasyka, stara dobra nieprzekombinowana:D. A nie myślałaś o okapniku z dachówki, tak jak to się kiedyś faktycznie robiło?

Buziaki zostawiam:).

aguś .będą fotki ,tylko na razie lampy jeszcze muszą swoje odleżeć w kartonach:Dmoże w weekend majowy się zmobilizujemy,choć chcąc powiesić dwie to jeszcze muszę mieć chętnego elektryka coby podkuł i przełożył kable.A z tym może być już gorzej.:(

Rasiu,cieszę się ,że podzielasz moje zdanie co do koloru.:yes:wszystko z majstrami obgadałam i wkrótce będę miała kolejny "brudny " etap za sobą .Jeszcze zostanie nam tylko taras tylny do zrobienia i na razie z domkiem koniec:wiggle:pozostanie wtedy najprzyjemniejsza rzecz-Urządzanie Ogrodu :Da co do dachówek to też taką opcję biorę pod uwagę .Zobaczymy co powie dekarz ,czy będzie potrafił mi powyginać blachę tak jak chcę :Djesli nie ,to wtedy położę dachówkę .

Moniu,fajnie ,że się podoba:yes:chciałabym w tym roku zakończyć wszystkie prace związane z wykończeniem zew.domu.A później będe tylko dopieszczać .:yes:

Hej Beatko, jak weekendzik?:rolleyes: My mamy jeszcze z lubym cały tydzień wolnego:wiggle::wiggle: Chcemy położyć geowłókninę pod korę, żeby zielsko nas nie zaatakowało:bash: Znajomi ciągną nas też na Mazury, ale sama nie wiem... pogoda pod koniec tygodnia ma się zepsuć, więc nie wiem czy warto. Musimy jeszcze pojeździć za tym kamieniem na schody:)

A Ty jak -pracujesz, czy masz wolny tydzień?:rolleyes:

Edytowane przez agawi74

aguś ,dzięki ...weekendzik spoko:)wczoraj odświeżałam donice a popołudniu przygotowywałyśmy z teściowa i córką dania na dzisiejsze odwiedziny rodziny.(związane jeszcze z imieninami mojego J) a poza tym szalałam z podlewaniem...już m coś tak dziwnie na mnie patrzy,bo jakoś nie mogę usiedzieć na miejscu tylko biegam z konewkami i wężem:Dale ja to po prostu lubię.A co do wolnego...to my tez praktycznie mamy wolne.Ja w środę tylko muszę iść do pracy (pooddawać babciom sztuczne uzębienie,by mogły podjeść na komuniach wnuków:D:D ) M z córka mieli jechac jak w ubiegłym roku do Skanynawii,ale odpuścili ,bo ponoć od środy mam przyjść ochłodzenie.A mnie się jakoś nigdzie nie chce ,chce nacieszyć się domem ,,,a poza tym mamy tez sporo spraw do załatwienia związanych z elewacja ..jutro przyjeżdża jeszcze raz pan ustalić kolory i ilości tynku,mamy tez obgadać sprawę okapnika z dekarzem ...no i jeszcze mają przywieźć nam cegłę rozbiórkową na słupy i murek.Trzeba to w końcu pozałatwiać .

pooddawać babciom sztuczne uzębienie,by mogły podjeść na komuniach wnuków:D:D

:rotfl::rotfl::rotfl:

Znowu się u-chachałam:lol2::lol2:

Beatko wszystko w porządku z Tobą - ja też uwielbiam biegać z wężem i podlewać.:wiggle: Z konewką mniej, bo trzeba dźwigać:lol: Aaa no tak- masz w domu solenizanta -najlepszego dla męża:)

Czyli masz wolne i 1000 spraw na głowie- to tak jak ja:lol2: ale w sumie to o niebo lepiej niż nuda:yes:

Jeździliśmy dwa dni na rowerze i trochę boli mnie pewna tylna część:D Sezon rozpoczęty:)

Widziałam, ze pytałaś o floks- jest super- ja już mam drugi rok. Pięknie kwitnie, bardzo szybko się rozrasta i wypełnia puste miejsca. Występuje w kilku kolorach, choć w przewadze są odcienie różu. Polecam:wiggle:

Bardzo jestem ciekawa jaki kolor tynku będziecie mieli :)

A ja wiem, a ja wiem:lol2: Prawie bielutki:wiggle:

Beatko dzwonił p. Robert i zapowiedział się w sobotę ze stołem- tralalala:D:D Podobno wyszedł bardzo ładny. Boję się tylko koloru po zmieszaniu 2 odcieni... Mam nadzieję, że będzie ok.:rolleyes:

aga,w imieniu M dziękuję:yes:

ogarnęło mnie jakies szaleństwo ogrodowe ...będćc na zakupach spożywczych pierwsze kroki skierowałam do casto,,po przyjężdzie do domu ,,ldewo coś zjadłam do rzuciłam się do konewek i węża.:)Ciesze się bardzo ,bo na rabatkach warzywnych ,które powstały naprawdę w pocie czoła,pokazują się już pierwsze zielone łebki...selery i pory stoją już na bacznosc .Nie ma tego dużo ,ale radość wielka!!!

Dorotko ,tak jak Aga mówi ,będzie bielutki:)dzisiaj tylko zastanawiałam się czym pokryć ten najgrubszy gzyms.Tego na zdjęciu nie widać ,ale on ma 15cm szerokości.Po rozmowie z dekarzem już prawie zdecydowałam się na okapnik z blachy,ale kołacze mi się jeszcze myśl ,by wykorzystać dachówki ,które nam zostały.Na jedną rundę by starczyło ,ale muszą być zakładane "w koronkę ,jak dach,i w związku z tym powstaje pytanie czy my w tym tygodniu gdzieś te dachówki dostaniemy.Wiele firm zrobiło sobie wolne.No ewentualnie elewacja może zacząć się od budynku gosp.to może zyskamy dwa dni.Oglądałam album z dworami polskimi i tam jest większość gzymsów pokrytych dachówką właśnie.

A ja wiem, a ja wiem:lol2: Prawie bielutki:wiggle:

Beatko dzwonił p. Robert i zapowiedział się w sobotę ze stołem- tralalala:D:D Podobno wyszedł bardzo ładny. Boję się tylko koloru po zmieszaniu 2 odcieni... Mam nadzieję, że będzie ok.:rolleyes:

Aguś ,intuicja mi mówi ,że będzie dobrze...nie martw się .Czekam na ten stół tak samo jak Ty

Aguś ,intuicja mi mówi ,że będzie dobrze...nie martw się .Czekam na ten stół tak samo jak Ty

Też jestem dobrej myśli Beatko:wiggle: Fajnie ze czekasz ze mną:hug:

A co do ogródka, to szybko Ci wyrosły te warzywka. Takie samodzielnie wyhodowane, to super satysfakcja.:D

Z tą dachówką to dobry pomysł i jak mówisz, ze większość dworków tak ma, to tak zróbcie. Może znajdziecie otwarty jakiś skład? Karpiówka jest dosc popularna, może gdzieś będzie od ręki:rolleyes:

Mam nadzieję, że mi tez nie pozamykają tych składów z kamieniem- wybieramy się w piątek...