Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Beatko, to kiedy zaczynacie kłaść kolorek?:wiggle::wiggle:Już nie mogę się doczekać:lol2:

Oj aguś u nas zawsze musi iść pod górę .jak nie upał, to znowu leje...Dzisiaj mieli już zacząć ale lało więc jest znowu obsuw...słyszałam ,że teraz deszczowo trochę będzie ...

mponująco dużo wsadziłaś roślinek:eek::eek: Ja nadal poluję na kalinę roseum i nigdzie jej nie ma:bash: Może w tym tygodniu się uda, bo wysyłkowo to się trochę boję;)

roseum załatwił mi pacjent ,który handluje roślinami gdzieś na giełdzie ....rzeczywiście w okolicznych szkółkach ciężko ją było dostać ... Mam dwie roseum i dwie jeszcze jakieś inne...ale chyba dwie wsadziłam za blisko siebie ok.1m ,a Beatka- bogumił pokazywała mi jak one bardzo się rozrastają...najwyżej będzie jeden wielki krzak ...kupiłam też perukowce ..ciekawa jestem tej rośliny...

Kochana z a te dzieścia lat mój będzie pewnie do sprzedania i już będzie starym dworem,nie sądzę ,aby dzieci go sobie zatrzymały...:)biorąc pod uwagę różnice wieku między nami, to jeszcze w nim byś sobie pomieszkała...

No coś Ty ... Beatko przecież my ciągle mamy po 18 lat ... więc o czym Ty mówisz ;) :D

Oj aguś u nas zawsze musi iść pod górę .jak nie upał, to znowu leje...Dzisiaj mieli już zacząć ale lało więc jest znowu obsuw...słyszałam ,że teraz deszczowo trochę będzie ...

U nas nie padało, ale zrobiło się strasznie zimno:bash: Pogoda ma się poprawić Beatko, więc mam nadzieję, ze ruszycie z tym tynkiem:rolleyes:

roseum załatwił mi pacjent ,który handluje roślinami gdzieś na giełdzie ....rzeczywiście w okolicznych szkółkach ciężko ją było dostać ... Mam dwie roseum i dwie jeszcze jakieś inne...ale chyba dwie wsadziłam za blisko siebie ok.1m ,a Beatka- bogumił pokazywała mi jak one bardzo się rozrastają...najwyżej będzie jeden wielki krzak ...kupiłam też perukowce ..ciekawa jestem tej rośliny...

Ano widzisz, czyli ciężko ją dostać:mad: Jutro obdzwonię okoliczne ogrodowe raz jeszcze- mieli coś po weekendzie dowieźć:)

Jak za gęsto posadziłaś, to może przesadź? Ona rozrasta się do ponad 2 metrów:eek:

Perukowce są bardzo fajne szczególnie ta odmiana purpurowa, ale nie sadzę- za mała działka. Tak myślę, że może na zewnątrz?:rolleyes::rolleyes:

Fajne zakupy, Beatko ;)

Kaliny roseum to moje ulubione krzewy. Posadziłam ich aż 5 i to nie koniec :lol2:

Pamiętaj, że o tej porze lubia je czarne mszyce. Jak tylko w przyszłym roku zauwazysz, to zaraz pryskaj sprayem na mszyce.

Monia ,no wreszcie się pokazałaś ...brakuje Ciebie na fm.Rady Twoje są bezcenne,dzięki .kaliny kupiłam jeszcze takie..

http://www.1000rad.pl/wp-content/uploads/2011/01/kalina-hordowina.jpg

Rozszyfrowałam ją ,że to Hordowina

U nas nie padało, ale zrobiło się strasznie zimno:bash: Pogoda ma się poprawić Beatko, więc mam nadzieję, ze ruszycie z tym tynkiem:rolleyes:

Właśnie dzisiaj ruszyliśmy...na razie budek gospodarczy wiec już będe miała pogląd jaki biały wybrałam...

Ano widzisz, czyli ciężko ją dostać:mad: Jutro obdzwonię okoliczne ogrodowe raz jeszcze- mieli coś po weekendzie dowieźć:)

Jak za gęsto posadziłaś, to może przesadź? Ona rozrasta się do ponad 2 metrów:eek:

może faktycznie ją jeszcze przesadzę .choć teraz są to małe ździebełka

Perukowce są bardzo fajne szczególnie ta odmiana purpurowa, ale nie sadzę- za mała działka. Tak myślę, że może na zewnątrz?:rolleyes::rolleyes:

Perukowce posadziłam na trawniku...muszą mieć sporo miejsca i żeby miały peruczki miejsce musi być nasłonecznione....zobaczymy mam purpurowego i zielonego.A dzisiaj zaraz jadę do Poznania ,,może coś mi w oko wpadnie..:yes:trochę pobiegam po sklepach ,,muszę Zu kupić prezent ,jutro ma urodzinki

Właśnie dzisiaj ruszyliśmy...na razie budek gospodarczy wiec już będe miała pogląd jaki biały wybrałam...

No jak i jak? Widać już coś?:cool::lol2:

może faktycznie ją jeszcze przesadzę .choć teraz są to małe ździebełka.

Chyba warto, bo obie mogą kiepsko rosnąc, jak będą miały ciasno:(

A dzisiaj zaraz jadę do Poznania ,,może coś mi w oko wpadnie..:yes:trochę pobiegam po sklepach ,,muszę Zu kupić prezent ,jutro ma urodzinki

No i co znalazłaś coś fajnego Beatko? Pewnie dla córy tak!:D:D

Hej!wpadłam tylko na chwilę .bo po hasaniu po sklepach to nóg nie czuję ,,,,nie wiedzieć czemu -rąk też nie:DASguś elewacja na bud.gospo.jezst ukonczina ,co do koloru to się nie wypowiem ,bo wróciłam jak już było ciemno.M mówi ,że ładnie ...z firmy też jest zadowolony(póki co) ,bo pookładali pięknie kosteczkę folią ,coby się nie zabrudziła.Oby tylko pogoda dopisała to do piątku skończą .Domek też już jest zafoliowany i zagruntowany ,glify dotarte.W świetle samochodowych reflektorów prezentował się niczego sobie.:yes:Mam tylko zagwozdkę ,z tym barankiem z przodu.Nie wiem czy zrobić na gładko tę część ,która jet tuż nad kolumnami czy jednak baranek?.Jak mi radzisz .Musze koniecznie dzisiaj podjąć decyzję ,bo od rana już zaczynają robić .:(

A zakupów trochę porobiłam ,jestem zadowolona .bo nie było tłumów jak zwykle.Najpierw poszła na taśmę Ikea,(pościele prześcieradła ,fajne różowe talerzyki ,szklaneczki,czerwone obicie na fotel ,stojaczek na kwiaty,materiał na zasłony do Zuzinego pokoju i poduchy...)trochę tego było ..wszystkiego chyba mnie wyliczę :lol2:potem Tikej.oczywiście:Di znowu podobnie :Dno i na koniec okupiłam Zu w Bennetonie i w sportowym (kupiłam oprzyrządowanie do siatkówki) ,,sukienkę i parę pierdółek sobie tez sprawiłam ,żeby sobie humorek poprawić .I tyle ,relacja zdana Prezesko ,mogę iść spać .:lol2:

Prezesko ,mogę iść spać .:lol2:

Żadne spać, a z nami pogadać?:lol2::lol2:

No to czytam, ze dzień udany, zakupów co nie miara:D:D Zu oszaleje z radości:yes:

Beatko, sama nie jestem pewna co nad kolumnami... Teoretycznie powinien być baranek, bo to jest część elewacji... Sama gładź może się wyróżniać... Stawiam na baranek:yes:

A stoliczki wszystkie cudne:jawdrop: Ten Twojej mamy jest szalenie oryginalny:yes: choć reszta też niczego sobie. A stolarz podoła temu pierwszemu?

aguś ,sama nie wiem.Dla [przypomnienia

http://img407.imageshack.us/img407/8444/p1080245.jpg

Myślałam ,żeby zrobić na gładko ,może będzie to stanowiło taką jedną całość z kolumnami i gzymsami ???...wtedy tylko ten trójkącik potraktowany byłby barankiem.Taka pierdoła ,a ile daje do myślenia.

A Zuzia myślę ,że będzie zadowolona ...ona zawsze kwiczy z radości choćby tylko drobiazg dostała .a co do stolika to też jeszcze nie wiem ,,,to s takie luźne dywagacje ,,ze stolarzem jeszcze nie rozmawiałam

Ufff i ja dotarłam :D Beatko według mnie powinien tam być baranek:yes:

qrczę ,.ale się uwzięłyście na ten baranek.:lol2:może faktycznie odciąć kolumny od trójkąta tym nieszczęsnym barankiem ,no zgłupiałam normalnie:DTam jest jeszcze taki jeden dość wąski gzyms to wtedy wszystko na szorstko?

Ale Ty dzisiaj poszalałaś ... córcia będzie wniebowzięta :yes:

już żałowałam ,że nie pojechałam, większym samochodem:D

A ze stoliczków ... no cóż najbardziej podoba mi się ten Twojej mamy ... cudny jest :eek:

najprościej będzie powiedzieć Mamie ,by mi go sprezentowała:D

Myślałam ,żeby zrobić na gładko ,może będzie to stanowiło taką jedną całość z kolumnami i gzymsami ???...wtedy tylko ten trójkącik potraktowany byłby barankiem.Taka pierdoła ,a ile daje do myślenia.

Beatko, tak też możesz zrobić- nie będzie to błędem:no: Może rzeczywiście będzie to stanowić jedną całość z kolumnami:yes: To zostańmy przy tej wersji, żebyś mogła spokojnie pójść spać:D I tak będzie ślicznie:yes:

Beatko bardzo chciałam pomóc ale nie mam pojęcia co i jak z tym trójkątem i barankiem - co wybrać - jak będzie lepiej - dziewczyny bardziej rzeczowe są :yes: :rolleyes:

Stoliczek mamy bardzo mi się podoba - i jest najładniejszy z tych pokazanych przez Ciebie (według mnie :rolleyes:)

Zakupy widze że udane :wiggle:

Zostawiam życzenia

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ DLA TWOJEJ CÓRY

http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/flowers/smileys-flowers-177753.gif