Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beatko padłam:jawdrop::jawdrop:Jak to jest możliwe, żeby od prasowania materiał się zbiegł?:o:sick:

Niestety jest to możliwe i dzieje się tak z niektórymi tkaninami (szczególnie len w tym przoduje). Dlatego każdą tkaninę przed skrojeniem powinno się zdekatyzować, żeby potem takie rzeczy nie wyszły.

Zdekatyzować, czyli wyprać i wyprasować. Zresztą ja już chyba kiedyś o tym pisałam? Odnośnie lnianych zasłon o ile mnie pamięć nie myli.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Beatko

przyczłapałam pochwalić kredens http://forum.barcis.pl/images/smilies/brawo.gifpiękny idealnie pasuję do waszych wnętrz

Tkaninę widziałam na żywo na prawdę ładnie sie prezentuję a z tym skurczeniem się to niezłe jaja :mad:

Stoliczek ostatnio widziałam cena coś ok 1300 zł

Gratki dla córy

Buziole zostawiam

Niestety jest to możliwe i dzieje się tak z niektórymi tkaninami (szczególnie len w tym przoduje). Dlatego każdą tkaninę przed skrojeniem powinno się zdekatyzować, żeby potem takie rzeczy nie wyszły.

Zdekatyzować, czyli wyprać i wyprasować. Zresztą ja już chyba kiedyś o tym pisałam? Odnośnie lnianych zasłon o ile mnie pamięć nie myli.

Dorfi, tak wiem, ale tkanina Beatki nie ma nic wspólnego z lnem, a poza tym myślałam, że Eurofirany sprzedają materiał już zdekatyzowany. Dla przykładu swoje zasłony też z Euro prasowałam i kompletnie nic się z nimi nie stało:)

Hej Beatko, jak tam weekendzik?:wiggle::rolleyes:

Hej Beatko, to super, że jednak mogłaś pospać:D U nas też pada od wczoraj wieczorem:yes:

Deszcze mają szybko minąć i w przyszłym tygodniu wracają upały, więc się nie smutaj:no:

Wczoraj przyjechał kamień- jesteśmy zadowoleni. teraz czekamy tylko na kamieniarz, kóry ma zakończyć u kogoś roboty i przyjść do nas:wiggle:

Rady doktora:rotfl::rotfl:

Fajnie aguś ,że perspektywa zaczęcia prac jest coraz bliżej..Kamień wybrałaś piękny i będzie pasował do kostki idealnie.U nas wczoraj padało i w nocy chyba tez ,ale ma razie nie jest źle i panowie skończyli wreszcie robić obrzeża i zabrali się za wypełnianie.W sobotę wylany został tez fundamencik pod murek i jutro mają zacząć go murować :wiggle:

Dorotko ,z tego co wiem materiał był dekatyzowany.Nie wiem ...może zbyt duża ilością pary Pani go potraktowała,najprawdopodobniej tak było

Cześć Beatko

przyczłapałam pochwalić kredens http://forum.barcis.pl/images/smilies/brawo.gifpiękny idealnie pasuję do waszych wnętrz

Tkaninę widziałam na żywo na prawdę ładnie sie prezentuję a z tym skurczeniem się to niezłe jaja :mad:

Stoliczek ostatnio widziałam cena coś ok 1300 zł

Gratki dla córy

Buziole zostawiam

Dzięki Karolku za pochwały. W kredensie jestem wprost zakochana...teraz wygląda tak jak powinien. kredens i zasłony tylko potwierdziły regułę ,że u mnie wszystko musi być robione po dwa razy ,a w niektórych przypadkach nawet po trzy:lol2:

Dorfi, tak wiem, ale tkanina Beatki nie ma nic wspólnego z lnem, a poza tym myślałam, że Eurofirany sprzedają materiał już zdekatyzowany. Dla przykładu swoje zasłony też z Euro prasowałam i kompletnie nic się z nimi nie stało:)

rozmawiałam o tym z P.Kasią i wyobraź sobie ,że ta złota kobieta kazała mi te roletki przysłać ..zobaczy co się da zrobić .Swoją drogą to dziwne jest to ,że zasłony tez tak samo Iwonka prasowała i kompletnie nic się z nimi na szczęście nie stało.

Hej Beatko, jak tam weekendzik?:wiggle::rolleyes:

A dziękuję ,weekendzik był bardzo emocjonujący i miły .Przyjechały do mnie koleżanki ze studiów i jedna z liceum ,której nie widziałam chyba 10 lat,a ściągnęłam ją myślami.:Djak ,możesz się domyśleć było wesoło i baaardzo sympatycznie.A dzisiaj z kolei trochę mi pikawa wali ,bo syn będzie zdawał praktyczny z anatomii .Proszę o wsparcie !!

oprócz tego mam sporo 'kwiotków" do wsadzenia ,ale tylko dzisiaj idę do pracy i do końca tyg.zrobiłam sobie wolne,to kiedyś je wsadzę .A co u Ciebie?

Pytasz co u mnie słychać, Hmmm,, no zmiany są , choć jestem starszy od Ciebie o 49dni:P to już przeszedłem w stan spoczynku( emerytura) ale broni nie składam ( (zawsze gotowy do strzału:P) :lol2: A budowa:rolleyes: , okna , prad i wytynkowane , obecnie grodzę , a o resztę, to chyba juz będą się martwić Ci, którzy tam zamieszkają :)noo chyba że mnie zacznie cuś znowu nosić

Pytasz co u mnie słychać, Hmmm,, no zmiany są , choć jestem starszy od Ciebie o 49dni:P to już przeszedłem w stan spoczynku( emerytura) ale broni nie składam ( (zawsze gotowy do strzału:P) :lol2: A budowa:rolleyes: , okna , prad i wytynkowane , obecnie grodzę , a o resztę, to chyba juz będą się martwić Ci, którzy tam zamieszkają :)noo chyba że mnie zacznie cuś znowu nosić

No coś Ty ,tylko o 49dni i już na emeryturze,.,,,wiedziałam ,no wiedziałam ,że Ty z mundurowych się wywodzisz:D

co do budowy to masz rację, o resztę niech się inni martwią ,,,,na emeryturce to już trzeba tylko łódkę kupić ,kapelusz przeciwsłoneczny i drinka z parasolką w rękę ...taki jest mój obraz emeryta...:D

oki - jutro tez trzymam :D

cieszę się, że dobrze idzie - gratulki dla s.

najgorsza z tego wszystkiego jest anatomia...połowicznie już zdana ..jeszcze tylko . a może aż TYLKO teoria i sesyja zaliczona...chciałabym już być po tym wszystkim ,,,niby swoje studia mam dawno za sobą ,ale teraz jakoś bardziej przeżywam.Ty tez tak masz?