Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Beauty - gres rewelacja i te płytki z allegro super. Gdybym jeszcze raz miala dom wykańczać to zdecydowanie znalazłabym miejsce na takie cuda. Z tym kuciem w łazience, tak juz jest ze niestety nie wszystko da się przewidziec - z tego co wiem na kazdej budowie tak jest - nie daj sie :) :) :) No i piękne masz córcie. Zazdrosze udanego urlopu (zdjęcie piękne) ja jeszcze jakos sie na zagraniczne wczasy nie zdążyłam w tym roku wybrać...a tu sie wakacje konczą :o :o :o

Coffe ,alem Cie dawno u mnie nie widziała,tym bardziej się cieszę :D Powiem ci że z tymi budowami to tak już jest ,że jeszcze się człowiek nie wprowadził na dobre ,a już chciałoby się coś zmieniać .Nawet dzisiaj z koleżanką o tym rozmawiałam :lol: Powiem ci szczerze ,że tyle dworków i tych pseudodworkow sie pojawia w okolicy ,ze na pewno teraz wybrałabym chyba inny projekt.Pomimo tego ,ze trzeba tez brać pod uwagę też usytuowanie domu ,sąsiadującą zabudowę ,lub jej brak,to coraz bardziej podobaja mi sie domy podobne do domu forumowego Kamyka.Może dzieciom taki wybuduję? :lol: :lol: :lol: :lol: Jutro zamieszczę zdjęcia podlogi w kuchni ,bo zgodnie z obietnicą została już położona.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Natrzaskalam dzisiaj sporo kilometrów i padająca na twarz wpadłam na chwilę na budowę ocenić postępy prac . Niestety nie wzięłam ze sobą aparatu :cry: Podłoga prezentuje się ciekawie,ale stwierdziliśmy z M ,że jednak zrobimy drzwi między holem i kuchnią .Trochę nas drażni połączenie płytek holu z kuchennymi :cry: Pomyśllałm tez sobie ,ze drzwi od spiżarni i listwy przypodłogowe w kuchni mogły by być białe,ale to się jeszcze może zmienić

Natrzaskalam dzisiaj sporo kilometrów i padająca na twarz wpadłam na chwilę na budowę ocenić postępy prac . Niestety nie wzięłam ze sobą aparatu :cry: Podłoga prezentuje się ciekawie,ale stwierdziliśmy z M ,że jednak zrobimy drzwi między holem i kuchnią .Trochę nas drażni połączenie płytek holu z kuchennymi :cry: Pomyśllałm tez sobie ,ze drzwi od spiżarni i listwy przypodłogowe w kuchni mogły by być białe,ale to się jeszcze może zmienić

teraz już się tym nie martw - raczej trzeba pomysleć jak złagodzić to połączenie :roll: wrzuć fotki, to pomyslimy :wink: Nie wiem czy drzwi miedzy holem a kuchnią to dobre rozwiązanie - jak znam życie będą cały czas otwarte :roll:

Beatko, jaką masz wys. drzwi wejściowych, samych skrzydeł??? Widzę, że są sporo niższe od wys. okien i zastanawiam się czy u mnie mogło by tak być? Tylko u góry nie łuk, tylko ćwierć łuku? Mąż ciągle mnie namawia na dwuskrzydłowe,a mnie te szybki w skrzydłach jakoś się nie widzą... a chciałabym choć odrobinę światła :D

teraz już się tym nie martw - raczej trzeba pomysleć jak złagodzić to połączenie :roll: wrzuć fotki, to pomyslimy :wink: Nie wiem czy drzwi miedzy holem a kuchnią to dobre rozwiązanie - jak znam życie będą cały czas otwarte :roll:

zdjęcia w dzienniku już som .Same popatrzcie ,chyba bez drzwi się nie da,co?

Beatko, jaką masz wys. drzwi wejściowych, samych skrzydeł??? Widzę, że są sporo niższe od wys. okien i zastanawiam się czy u mnie mogło by tak być? Tylko u góry nie łuk, tylko ćwierć łuku? Mąż ciągle mnie namawia na dwuskrzydłowe,a mnie te szybki w skrzydłach jakoś się nie widzą... a chciałabym choć odrobinę światła :D

Moje drzwi Iwonko maja 205+45cm wys.łuku.A Twoje ?Masz tam już nadproże ,chyba jakoś tak to się nazywa i podkuwać chyba już nie bardzo można.Ale jak masz wysokie te drzwi,można łuczek delikatny zrobić pod spodem ,albo M podpowiada ,wypierdzielić nadproże.. :wink:

faktycznie drzwi raczej nieodzowne są. Podłoga w kuchni piękna, ale w salonie jeszcze piękniejsza :wink: a razem raczej im nie po drodze 8)

Ponawiam pytanie, jeśli możesz sprawdź jaki gres masz w salonie, bo chyba identyczny kupiłam na balkony ale nie miałam aparatu i zdjęć nie porobiłam :-?

zdjęcia w dzienniku już som .Same popatrzcie ,chyba bez drzwi się nie da,co?

szczerze?

Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, ale wg mnie zupełnie nie grają ze sobą :-? Drzwi załatwiłyby sprawę, ale gdyby były zamykane, a tak, jak pisałam wcześniej - przypuszczalnie będą wciąż otwarte :roll: Nie mam pomysłu co doradzić :roll:

Tak tez myślałam :cry: :cry: Może lepiej takimi kolorowymi plastikowymi paskami te pomieszczenia oddzielić ,przynajmniej nie będzie kłopotu z zamykaniem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A tak na poważnie nie da się ukryć ,że nie bardzo mnie to cieszy.Na razie kuchnia wygląda jakby z innej bajki była,ale może meble i cała stolarka jakoś ten dysonans zatuszują.

Nie za bardzo - ja miałam baaardzo podobną podłogę w swojej kuchni jeszcze jakieś 10 lat temu i zmieniłam ją przy najblizszej nadarzającej się okazji. Nie dlatego, że brzydka - pięknie wyglądały te płytki, ale niestety gryzły się z drewnem w starych meblach i drewnianą podłogą w wiatrołapie (nie mam drzwi). Taka podłoga wygląda elegancko, ale bardzo surowo i zimno. Ale ... tymi paskami podsunęłaś mi pomysł na małe zamaskowanie tych różnic :wink: Nie wiem tylko, czy Ci się spodoba, bo chyba nie urządzasz się w pełni stylowo :roll:

A taaak, do jasnych mebli z pewnością będą pasowały :D Ja mam ciemne z naturalnego drewna - kredens, stół i krzesła i niestety nie wyglądało to najlepiej. Do jasnych mebli jak najbardziej. Miałam na mysli zamiast drzwi takie rozwiązanie jakie stosowano niegdyś w dworach:

http://img514.imageshack.us/img514/5781/ciechan1.jpg