Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja wstawiłam kilka fotek z tej rabaty, której byłaś kiedyś ciekawa, ale coś kiedyś nakombinowałam z dziennikiem i nie wiem, czy się wyświetlą. Ogólnie zniechęciłam się do wstawiania zdjeć w dzienniku, gdy pewnego dnia zagadneła mnie matka jednej z moich pracownic i powiedziała "Ale domek, to Pani ma ładnie wyposażony". Byłam w szoku. Ten fakt, że pewnie takich osób jest więcej, które znalazły mój dziennik, spowodował, że już nie wstawiam fotek wnętrz.

Szkoda stawiku. Dobrze byłoby faktycznie dokopać się do wody, żeby staw się zapełnił - szkoda wydanycn pieniędzy na kopanie i wywóz ziemi. Zasypywać też szkoda - jak już jest dziura, to lepiej dać jej wodę.

Dużo ścieżek planujesz w ogrodzie? Z czego?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wstawiłam kilka fotek z tej rabaty, której byłaś kiedyś ciekawa, ale coś kiedyś nakombinowałam z dziennikiem i nie wiem, czy się wyświetlą. Ogólnie zniechęciłam się do wstawiania zdjeć w dzienniku, gdy pewnego dnia zagadneła mnie matka jednej z moich pracownic i powiedziała "Ale domek, to Pani ma ładnie wyposażony". Byłam w szoku. Ten fakt, że pewnie takich osób jest więcej, które znalazły mój dziennik, spowodował, że już nie wstawiam fotek wnętrz.

Szkoda stawiku. Dobrze byłoby faktycznie dokopać się do wody, żeby staw się zapełnił - szkoda wydanycn pieniędzy na kopanie i wywóz ziemi. Zasypywać też szkoda - jak już jest dziura, to lepiej dać jej wodę.

Dużo ścieżek planujesz w ogrodzie? Z czego?

Moniu ,rabatkę oglądałam...piekna jest ..myślę ,że coś od Ciebie odgapię ...:Dte bukszpany to kupowałaś już kuliste ,czy je tak sama uformowałaś?

ja cały czas ise zastanawiam co wsadzić wzdłuż alei klonowej ,,czy może jakieś świerki...na razie nie mam sąsiadów ,ale w przyszłości kto wie...zawsze to byłby jakiś sposób na wnikliwe oko z sąsiedztwa:Da propos zdjęć w dzienniku ..ja już się wielokrotnie przymierzałam do zaprzestania zamieszczania zdjęć ... nie wszystkie zamieszczam ... "dzięki " dziennikowi niecałe 2 km ode mnie powstał bliźniak mojego domu..:mad::mad:.ale stwierdziłam ,że mam to w nosie...:p

Ze stawem to tak jak Ci pisałam..na razie się jeszcze wstrzymamy ze studnią do przyszłego roku ,,,zobaczymy jak będzie po zimie.. teraz to naprawdę byłaby szkoda...o zasypaniu mowy nie ma ,ale koszt studni jest bardzo wysoki(Ok 15tys-więc sama rozumiesz)

Ścieżek w ogrodzie na razie planuję ok 60m2,,Może jutro zamieszczę jakieś zdjęcie poglądowe ,bo bez tego to jakoś ciężko wytłumaczyć :yes:w zagajniku brzozowym chciałam zrobić jeszcze taki tarasik 16m2 w kształcie okręgu ,ale dzisiaj m starał się to mi wybić z głowy ,bo jak twierdzi brzozy mają płytki system korzeniowy i może to mieć zły wpływ na kostkę .:mad:zawsze zasieje mi ziarenko niepokoju a ja później główkuję ...A z czego? z tego bruku klinkierowego z którego mam tarasik

O masz babo placek - i to od kości ? :hug:

Gosiu ,przypuszczam ,że nałykał się tych kości w obawie przed suką (bał się ,że ona mu je zje:D ),nie zostały z tego pospiechu strawione i utkwiły w jelitach .Wyglądało to koszmarnie,,nie mógł się wypróżnić ,słabł w oczach.Brat mu zaaplikował różnego typu mikstury ,tablety i wlewy i dzisiaj dopiero jest wyraźna poprawa.Już nie powiem ,że w znieczuleniu wyciągał mu całe kawały kości z....nie powiem skąd:D zrobił mu się tam normalnie beton:Dale już humorek mu powoli wraca ,,,szczerze mówiąc byłam przerażona...

Bukszpany kuliste częściowo kupiłam, a częściowo formowałam. Podobnie stożki. Gotowe wychodzą ciut drożej ( u nas ok.60zł za szt.), formowane nieco taniej, ale trzeba mieć dobry materiał tj, gęste i wyższe krzewiki, żeby ładnie uformować w kulę. Na kulkę wychodzi 3-4 takie większe krzaczki. W sumie na jednej kulce można zaoszczędzić jakieś 10zł. Niby niewiele, ale jak ja mam tych kul ponad 20 w całym ogrodzie, to się opłaci. W tym jakaś 1/3 kupiona już gotowa.

Jeśli widziałaś, to znaczy, że zdjęcia się wyświetlają.

Co do dziennika - u mnie jestem zaskoczona, że ktoś rozszyfrował i to z tak bliskiego otoczenia. Nie zamieszczam swoich zdjęć, nie piszę bliskich szczegółów dotyczących pracy itp, więc mnie to trochę wkurzyło. Nie chcę, żeby wszyscy w moim miejscu pracy wiedzieli jak mieszkam. W zasadzie to fajna dziewczyna, Jej mamę również bardzo lubię, ale ... chcę mieć swój kąt dla siebie. W któryś dzień zrobię fotki, wrzucę na kilka godz.,a później skasuję. Raczej już nie będę sukcesywnie zamieszczać.

Jeśli chodzi o brzozę - mąż ma rację, że brzoza ma płytki, wiązkowy system korzeniowy. Po latach wybrzuszy kostkę. W ogrodzie szkolnym mamy masę 50-letnich brzóz i nie wyobrażam sobie jak wyglądałaby kostka pod nimi w tej chwili, gdyby miała tam być ;) Zawsze jednak można kostkę zdjąć po 20 latach i zmienić jej miejsce :lol2:

Monia ,w ogóle nie pokażę tego posta M ,bo już w ogóle mi nie pozwoli zrobić placyku:DJutro zamieszczę zdjęcie tego ugoru może coś doradzisz...:yes:

Ja też sądziłam ,że jestem na Muratorze anonimowa ,ale okazało się ,że nie...:(najbardziej wkurza mnie to ,że ktoś sobie podprowadził mój projekt i to w takim bliskim otoczeniu...niby nic wielkiego ,al;e trochę za blisko...:mad:

Beauty mam nadzieję, że to duży piesek :o - opowieść szokująca

Piszesz, że ,,bliźniaka" wybudowali obok - tak im się Wasz dom spodobał, że tylko ten i żaden inny :lol2: kopiuje się dobrych

Moniu to faktycznie niezbyt przyjemne gdy ktoś, kogo znasz, a go nie zapraszałaś ,,wchodzi" Ci do domu :( Może daj dostęp do dziennika tylko dla wybranych i załóż nowy wątek ogrodowy. Pozwoliłam sobie skopiować zdjęcia żórawek i hortensji z trawami by pokazać mojemu m - niech zobaczy jak pięknie można skomponować rośliny :yes:

Beauty mam nadzieję, że to duży piesek :o - opowieść szokująca

Gosiu ,,duży i bardzo niesforny ,jak to husky.Dlatego cięzko mu było zrobić lewatywę ,,miotał sie biedny i tzreba było to zrobić w narkozie...a;e na szczęście jest już lepiej ,, jeszcze jest słaby ,ale dostał kroplówy ...wyliże się ...musi...

kopiuje się dobrych

jakoś nie czuję sie tymi słowami pocieszona:lol2:

Niezła jazda była, z tak silnym psem to nie przelewki takie wlewki :lo2: Ale to dużo lepsze niż nóż :) Moje suńki muszę pilnować przy kościach bo właśnie jedna przed drugą próbuje łykać i katastrofa gotowa. Daję na tyle duże by połknąć się nie dały ale i tak zabierają sobie a potem awantura na całego :lol2: Ale dla Husky to chyba jakąś mamucią by trzeba było by jej nie zgryzł od razu :eek:

Niezła jazda była, z tak silnym psem to nie przelewki takie wlewki :lo2: Ale to dużo lepsze niż nóż :) Moje suńki muszę pilnować przy kościach bo właśnie jedna przed drugą próbuje łykać i katastrofa gotowa. Daję na tyle duże by połknąć się nie dały ale i tak zabierają sobie a potem awantura na całego :lol2: Ale dla Husky to chyba jakąś mamucią by trzeba było by jej nie zgryzł od razu :eek:

No właśnie te sunie są takie zachłanne ,,mój pies je cały czas w stresie ,bo ona biega od jednej miski do drugiej ..pochłania wszystko:D ,by on się najadł w spokoju musimy stać obok i pilnować .:yes:

Super, że pożeracz kości już lepiej się czuje:lol:. I apeluję do Ciebie i Moni: proszę mi nie blokować swoich dzienników...http://images.zaazu.com/img/please-please-boy-sad-smiley-emoticon-000319-large.gif

:lol2::lol2: w najbliższym czasie tego zrobię zrobię ....póki co wyjeżdżam na urlop i żegnam się z fm..Proszę trzymać kciuki abyśmy nie musieli koczować gdzieś na lotnisku