Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo mi się Twoje schodki podobają :p. Oglądałam, ale zapomniałam napisać bo tyle się wczoraj u Mai działo :rolleyes:.

Betko a powiedz mi z czego one są zrobione.

Właśnie żałuję ,że tak późno dotarłam do Mai,,,emocji było co nie miara ,,,:)

schody mam zrobione z płyty marmurowej płomieniowanej...

cześć Beauty. schodki rzeczywiście bardzo ładne, z czego? z tego kamyka co u Agi?

podziwiam całą posiadłość, ścieżki, ceglaną ścianę, ogrodzenie, wielki szacun.

świetny kinkiet upolowałaś. za taką cenę kupiłam kiedyś kinkiet przez internet, niestety to prawdziwy badziew, cienka blaszka udająca chromowaną. do tego jeszcze zardzewiały. pan się bezczelnie zdziwił, ze jestem pierwsza, której się nie podoba.:mad:

Beatko, kiedyś widziałam że świetne stoliki pokazywałaś, teraz znowu szafy, bardzo mi się podobają. powiedz mi jaką szerokość zamawiasz do sypialni? podzielisz się ceną? muszę w końcu coś zamówić, a Ty zdaje się masz sprawdzonego stolarza. nie wiem jednak czy będzie mnie stać na całą drewnianą(3m). może chociaż fronty bym sobie kupiła:)

pozdrawiam

Witaj Wiolu ,,miło ,że wpadłaś ! :)

dzięki z pochwały ,ale one chyba są na wyrost:):hug:

Szafę zamówiłam w Akanie ,.Pewnie już wiesz ,że firma jest godna polecenia jeżeli chodzi o wykonawstwo ,,,ceny mają mniej przyjazne...;)ta moja będzie miała szer.2,00 a wysokość 2,23.Agawi mówiła m,że zamówiła swoją wiatrołapową w fajnej firmie ,, niedługo ma ją mieć ,,poczekaj na Jej opinię ...

Właśnie żałuję ,że tak późno dotarłam do Mai,,,emocji było co nie miara ,,,:)

schody mam zrobione z płyty marmurowej płomieniowanej...

Sorry Beauty że sie wtryniam :) ale mnie się wydaje że schodki masz z granitu płomieniowanego,.Jeżeli się mylę to mnie nawróć... Też o takich myślę w długie jesienne noce , gdy nie moge zasnąć . A co- wolno mi , kazdemu wolno pomarzyć :p

Szafę zamówiłam w Akanie ,.Pewnie już wiesz ,że firma jest godna polecenia jeżeli chodzi o wykonawstwo ,,,ceny mają mniej przyjazne...;)ta moja będzie miała szer.2,00 a wysokość 2,23.Agawi mówiła m,że zamówiła swoją wiatrołapową w fajnej firmie ,, niedługo ma ją mieć ,,poczekaj na Jej opinię ...

Hi, hi dam znać jakby co:) Moja szafa będzie bardzo podobnej wielkości coTwoja Beatko 190x220cm:wiggle:

Nie widziałam wcześniej schodów:confused:Beatko są PIĘKNE!:jawdrop: Dworkowo-pałacowe:jawdrop: Sama chciałam uzyskać taki efekt, ale mieliśmy za wysokie wylewki i musiałam szukać kamienia tylko 2 cm wys.:bash:

Co dobrego poza tym?:rolleyes:

Sorry Beauty że sie wtryniam :) ale mnie się wydaje że schodki masz z granitu płomieniowanego,.Jeżeli się mylę to mnie nawróć... Też o takich myślę w długie jesienne noce , gdy nie moge zasnąć . A co- wolno mi , kazdemu wolno pomarzyć :p

Dzięki doctorku:lol2::lol2:no pewnie ,że się przejęzyczyłam ...myślałamo granicie!!! czujny jesteś ...i dobrze...:yes::yes:

Hi, hi dam znać jakby co:)

daj znać .ale ja jestem pewna ,że szczęka nam opadnie o tak:jawdrop:

Moja szafa będzie bardzo podobnej wielkości coTwoja Beatko 190x220cm:wiggle:

A jak rpozplanowałaś jej wnetrze ? szuflady bedom? ta moja będzie miała dwa zewnętrzne skrzydła płytsze ..ze względu na to ,że niestety za bardzo zachodziła by na okno...ale może to i dobrze ,bo ciężko cokolwiek znaleźć jak się ma w dwóch rzędach ciuchy poukładane...

Nie widziałam wcześniej schodów:confused:Beatko są PIĘKNE!:jawdrop: Dworkowo-pałacowe:jawdrop: Sama chciałam uzyskać taki efekt, ale mieliśmy za wysokie wylewki i musiałam szukać kamienia tylko 2 cm wys.:bash:

Co dobrego poza tym?:rolleyes:

Ciesze się ,ze schodki Ci przypadły do gustu ...mnie się też podobają ..od razu jakoś tak czyściej się zrobiło:)

A co więcej?

Ano jakoś tak czas leci....dzisiaj tak się złożyło ,że nie musiałam nigdzie gnać ,więc w końcu się zmobilizowałam i zaprosiłam kolegę z wiertarami i przyczepiliśmy kinkiety i żyrandol w sypialni( M niestety ma dużo pracy więc nie było widoków ,aby w najbliższym czasie to zrobił)/Już wiszą ,,,teraz muszę pomyśleć o abażurach ..trochę jestem wkurzona na elektryka bo jakoś te kable tak wysoko porozmieszczał i teraz aby lampy znalazły się na odpowiedniej wysokości trzeba by kuć ...ale machnęłam już na to ręką i przytwierdziliśmy na takiej wysokości ,na jakiej się dało najniżej;)może zaraz cyknę jakieś zdjęcie...choć za bardzo nie przygotowałam się do sesji fotograficznej ....nie zwracamy uwagi na nieułożone zasłony:):)

Edytowane przez Beauty

Nie przesadzasz Beatko, widziałam Cię ostatnio u Mai, nie zauważyłam by była potrzebna Ci jakaś dieta :).

Kochana to zdjęcie to jest już baaardzo nieaktualne....:(

Po wakacjach parę kilo mi przybyło...muszę się za siebie wziąć:mad::mad:swoją masę dostrzegłam dzisiaj kiedy chciałam założyć spódnice z jesiennej garderoby...masakra .ledwo weszłam!!najgorsze jest to ,że ja nie jem zbyt wiele,ciasto może dla mnie nie istnieć ...;)

Czyli już PRAWIE wszystko udomowione...Kinkiety pasują oczywiście do wnętrza - tego nie trzeba pisać..Teraz TYLKO klosiki dobrać...

No właśnie:yes: , w tym momencie pojawia się kolejne pytanie

-Jakie klosze ? i w jakim kolorze?:D

A do zakończenia tematu oświetlenia pozostał mi jeszcze zakup 4 kinkietów i dwóch lampek nad schody;)

A schodki bardzo, bardzo porządnie się prezentują, bo ja lubię zresztą wszelakie kamloty ;)

Dzięki:hug:mnie one też baaaardzo cieszą :)

Neta mi wywala ,ciężko cokolwiek napisać i do tego jeszcze mecz się nie odbył :bash:na który tak czekałam:)

żeby dachu nie otworzyć wobec takich prognoz ,,,no masakra jakaś ...wstyd !!jedyną dobrą stroną tej całej prześmiesznej sytuacji jest to ,że chociaż z Anglią nie przegraliśmy...:D

daj znać .ale ja jestem pewna ,że szczęka nam opadnie o tak:jawdrop:

Albo mi tak opadnie ze złości:lol2:

A jak rpozplanowałaś jej wnetrze ? szuflady bedom? ta moja będzie miała dwa zewnętrzne skrzydła płytsze ..ze względu na to ,że niestety za bardzo zachodziła by na okno...ale może to i dobrze ,bo ciężko cokolwiek znaleźć jak się ma w dwóch rzędach ciuchy poukładane...

Beatko, moja szafa jest szafą wiatrołapową, więc raczej dość prosta- ma 4 drzwi- dwa boczne skrzydła są na jakieś pudełka z butami, część główna ma być na płaszcze i do tego są 3 szuflady na dole. Chciałam zrobić tak jak Ty z tym cofnięciem bocznym, ale nie chciałam już motać temu stolarzowi, bo by mnie jeszcze pogonił:) U Ciebie na pewno wyjdzie to super:rolleyes: Wstawiam Ci szkice poglądowe naszego klamota

Szafa_szkic.JPGSzafa_podział.JPG

Kinkieciki i lampa w sypialni prezentują się super:wiggle::jawdrop: Jeżeli Ci zależy, żeby abażury dawały ciut światła, to powinny być jasne i chyba też takie najbardziejpasują- jakiś pastelowy taupe/szarość...

Edytowane przez agawi74

a poza tym jestem gruba i muszę przejść na jakąś cudowna dietę:lol2::lol2:

To już jakiś absurd jest:P:P

jedyną dobrą stroną tej całej prześmiesznej sytuacji jest to ,że chociaż z Anglią nie przegraliśmy...:D

Poczekaj do jutra:rotfl::rotfl:

U nas faktycznie lało niemiłosiernie. Mieszkamy od stadionu jakieś 20 km i mało co szyb płaciowych nie rozwaliło:o

Aguś ,układ szafy mamy niemalże identyczny ,,, jedyna różnica jest w położeniu szuflad u mnie są trzy szuflady jedna pod drugą ...:yes:

ja już się jej nie mogę doczekać bo po byle pierdołę muszę wbiegać po schodach...a m ma swoją garderobę w szafie w holu i się w wnerwia , bo półki są niedoświetlone ,a on głównie w czarnych ciuchach chodzi i g...o widzi:D

Abażurki ,masz rację ,muszą być pastelowo szare:yes:

a teraz pędze bo mam trochę grzybów do obróbki ,,ciao!!