Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziewczyny-ogrodniczki,,,macie jakieś propozycje co do obsadzenia tego placyku i nasadzeń wzdłuż siatki za brzozą ? Tak jak wcześniej kiedyś wspomniałam chcę tam jakieś iglaki sadzone w grupach,co by osłonic się od sąsiadów i aby nie było szpalerka.Potem podsadzę je liściastymi...tam jest bardzo dużo miejsca...więc pole do popisu też jest:)

http://imageshack.us/a/img22/2433/p1100095r.jpg

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja proszę o fotkę balkonu - ciekawa jestem gdzie i jak odprowadziliście wodę z rynien?

u nas nie mamy na balkonie rynny, a jest on wielki - to w zasadzie taras tak samo duży jak dolny i wody jest sporo w czasie ulewy. Póki co spływa w dół na trawnik przed schodami.

Moniu ,postaram się jutro wszystko obfocić ..obiecuję .

My na balkonie założyliśmy dopiero teraz rynnę, mniejszych rozmiarów...bo po położeniu bruku na tarasie dopiero okazało się ile tej wody spływa w czasie deszczu ..spadająca woda wypłukiwała nam piasek spomiędzy kostek brukowych co w czasie mrozu było by bardzo niebezpieczne.Z rynien balkonowych spływa woda do rynien przy dachu.:yes:

Alu ,naczaskałam trochę zdjęć ...:Dnie wiem czy to da jakis pogląd ...odległości do siatki są spore ..Do tej pryzmy ziemi -7m.a do tej siatki z boku 4m.[Ta boczna siatka obsadzona jest żywopłotem z grabu)Nie patrzymy na "blaszaka" .który zniknie niebawem:D

http://imageshack.us/a/img152/3064/p1100111p.jpg

http://imageshack.us/a/img547/3369/p1100112.jpg

Placyk ma przeznaczenie pod basen,który zajmuje kolo z kostki siwej ,,dookoła jest obwódka z bruku czerwonego .Od strony ścieżki muszą być jakieś niższe krzewy co by ten basen (nieciekawy architektonicznie) zasłonić a jednocześnie nie zasłaniać słońca ...Natomiast wzdłuż tej siatki za brzozą (gdzie widać pryzme ziemi) mogą być jakieś wysokie iglakihttp://imageshack.us/a/img689/3524/p1100106o.jpg Edytowane przez Beauty

Beauty bardzo ładnie wyglądają zawieszone kinkieciki :yes: A jakie abażury do nich planujesz?

Przy okazji chciałam napisać, że Aga sobie ładną szafę zaprojektowała :D

Pysiaczku w ferworze wklejania zdjęć nie zauważyłam Twojego pytania...:Ddzieki za kinkiety ,,,one w realu wyglądają o wiele lepiej ...są dość masywne..abażury planuję albo jakieś pastelowe szare ,albo grafit..Pewnie i tak kupię pod wpływem impulsu:D

A co do szafy Agi ... przekonana jestem ,że będzie rewelacyjna ,Aga ma "dobrą rękę do fachowców.:yes:

Beatko, jestem, witam się serdecznie i wiedziałam, wiedziałam, ze masz pięknie:hug: Jaki cudny murek:jawdrop:

Z poradą ogrodniczą nawet nie śmiem się wychylać:oops: Poczekajmy na Alę ona na pewno fachowo doradzi:yes:

Ja tylko mogę powiedzieć, ze z niewysokich krzewów polecam lilaka meyera palibin. Mam u siebie i powiem Ci, że obłędnie pachnie, a jak przestaje kwitnąć i tak jest atrakcyjny, bo ma fajny zwarty pokrój:yes:

Ciekawa jestem, co Ala zaproponuje:)

Witam Cię serdecznie:welcome:mam nadzieje ,ze będziesz częstszym gościem...

Murek jest fajny ,ale teraz się zastanawiam ,czy z całokształtem nie przesadziłam:sick:

Z kolei myślę ,ze będzie to wszystko miało zupełnie inny wygląd jak pojawią się rośliny ..wiem ,że teraz nie zdążże już z nasadzeniami ,ale choć chciałabym posadzić duże drzewka przy siatce. a resztę przemyśleć i ruszyć na wiosnę ...

dzięki za lilaka ,,zapisałam sobie:hug:

Edytowane przez Beauty