Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Będzie pięknie, Beatko - nie martw się :wink: Zrobisz czary mary i wszystko będzie się prezentowało jak należy :D Twój stolarz to świetny fachowiec, więc z pewnoscią coś doradzi :wink:

A gdyby tak, razem z progiem, zrobił Ci takie przejscia w drzwiach, to byłoby jeszcze lepiej :wink: Ja u siebie takie planuję ze względów praktycznych :wink:

http://img195.imageshack.us/img195/7256/schodybalustrada.png

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beauty, nie martw się i z najwiekszej rozpierduchy może wyjść arcydzieło :D

Miałam tego przykład u mojej teściowej. Urzadzałam jej łazienkę na telefon, zrobiłam projekt wg wymiarów ktore podawała mi przez telefon, Wybrałam i zamówiłam płytki, które zobaczyła dopiero jak je przywieźlismy do domu. I miałam przeprawę z jej " fachowcem" który patrzył na mnie jak na ufo ( co ja od niego chcę) dałam mu wszystkie rysunki i zostawiłam z tym wszystkim i pojechałam . I tylko co chwilę odpierałam telefony, że płytki krzywe i brakuje i nic sie nie zgadza i farba w kolorze g....a ( to wszystko wymysły mistrza, którego robota przerosła) i co? tydzień później telefon od teściowej że jest zachwycona i teraz mam jej kuchnię zmienić.

Tak że sie nie martw, nie patrz na efekty teraz, tylko już na koniec jak wszystkie elementy ukaldanki będa na miejscu :D

Będzie pięknie, Beatko - nie martw się :wink: Zrobisz czary mary i wszystko będzie się prezentowało jak należy :D Twój stolarz to świetny fachowiec, więc z pewnoscią coś doradzi :wink:

A gdyby tak, razem z progiem, zrobił Ci takie przejscia w drzwiach, to byłoby jeszcze lepiej :wink: Ja u siebie takie planuję ze względów praktycznych :wink:

http://img195.imageshack.us/img195/7256/schodybalustrada.png

No proszę, z mojego dziennika :lol:

Takie wykończenie jest moim marzeniem...

Zresztą schody też :wink:

http://img207.imageshack.us/img207/4260/p1020322.jpg a teraz Zobaczcie ,co nawyczyniałam w łazience.Płytki na podłodze są niby od kompletu z boazerią .Bardziej mi teraz leży gres salonowy.W desperacji próbowaliśmy z majstrem odrywać te położone już płytki,nawet odchodzą nieźle,ale majster mnie uspakaja ,ze zupełnie inaczej będzie ,jak będzie zafugowane.W końcu się kuźwa poryczałam z tego wszystkiego.Te płytki są w kolorze kawa z mlekiem i potrzebuje teraz pomocy w wyborze koloru na ścienę .Szafka z umywalka będzie w kolorze orzecha ,witryna i obudowa wanny również ,a blat na wannie z marmuru parapetowego.POmooocyyy

ciemne sciany na pewno będą się ładnie odznaczały i eksponowały boazerię, ale przy ciemnych meblach i obudowie wanny może być ponuro :roll: zresztą lepiej nie doradzam :roll: Możliwe, że jaśniutki ecru zleje się z boazerią :roll: Ja bym wybrała jasne kolory na ściany, mimo wszystko i ciemne dodatki - lustro w ciemnej ramie, szafka pod umywalkę, deska drewniana na wc i ta obudowa wanny ciemna.

Dziewczyny ,z wyborem koloru wstrzymam się trochę ,przynajmniej do zrobienia drzwi.W międzyczasie juz na pewno dojdzie zamówiona armatura i ceramika .Poustawiam wszystko i zobaczymy .Tak narazie to jest jakoś mdło,chociaż coraz bardziej nam się to zestawienie w łazience podoba.M twierdzi ,że jest -tak trochę inaczej :wink:

Kasiu tym wstępnym projektem się nie sugeruj,bo ja juz wszystko zdażylam poprzerabiać .Ta boazeria jest tylko na dwóch ścianach-na tej "umywalkowej"i nie całej "kibelkowej.Wanna będzie owalna ,obudowana drewnem ,a na niej będzie zrobiony taki jakby blat (jak nieraz jest przy umywalkach na szafkach) z marmuru takiego samego jak parapety.Trochę namieszałam i już sama nie wiem ,jak to będzie w efekcie końcowym wyglądało.?

Beatko, ładny zlew i bateria. Tak się zastanawiam i dochodzę do wniosku, że problem u Ciebie wynika z tego, że podobają Ci się zarówno zupełnie nowoczesne meble, płytki, sprzęt i inne rozwiązania, jak i stylowe :wink: Teraz cała sztuka polega na tym, żeby to umiejętnie połączyć w całość :roll: Jestem pewna, że po zakończonych pracach efekt będzie jak należy :wink:

Dzień doberek mówię, oraz to że piekny ten dworek,

uwilebiam polskie szlacheckie wzornictwo zwłaszcza dworkowe.

przejrzałam dziennik i wiem że będę stałą jego czytelniczką bo klimaty jakie wprowadzasz do domu są moim odzwierciedleniem...

płytki jakie pokazałaś do łazienki są dokładnie takie jakie ja będę robić u siebie - cuuuuuuuuuuuuuuuuuudne !!!!!

kominek wyszedł rewelacyjnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!

w wolnej chwili poczytam komentarze od dechy do dechy :D :D :D

Witam cię Zu! Wybacz ,że tak się do Ciebie zwracam ,ale tak na imię ma moja córka i chyba poszło tak z przyzwyczajenia.Wybór płytek to pikuś z porównaniu Z wyborem Fug .Bo teraz Dziewczyny potrzebuję natychmiastowej podpowiedzi ,bo zgłupiałam,a muszę sie w przeciągu dwóch godzin zdecydować.

Jaką fugę dać w łazience na podłodze?na ścianach ma być jaśmin,w kolorze boazerii.Na podłodze też dać taką samą ,czy lepiej lekki brąz,wymagam natychmiastowej odpowiedzi :lol: :lol:

Jaką fugę dać w łazience na podłodze?na ścianach ma być jaśmin,w kolorze boazerii.Na podłodze też dać taką samą ,czy lepiej lekki brąz,wymagam natychmiastowej odpowiedzi[/size] :lol: :lol:

B.

Tak na szybko, o ile wiem dobre efekty daja kontrasty, jesli masz jasne plytki, fuga raczej ciemna i na odwrot.

Fuga cienka jest malo widoczna, wiec nie ma to az takiego znaczenia.

Przy szerokich fugach nabiera to znaczenia.

Z jasna fuga jest troche problem, gdyz z czasem sie brudzi i ciemnieje, zwlaszcza w tych miejscach gdzie sie przechodzi (glazurnicy zalecaja odswiezanie jasnej fugi raz na jakis czas).

Pzdr

D

A ja bym się zastanowiła na jasną, plytki na podłodze sa tej samej szerokości co panele i razem wyglądałoby to dobrze. Niestety nie ma az takiego wyboru z kolorami fug i trafienie z odpowiednim odcieniem brązu który będzie pasował do płytek może być ciężko. Z jasną bedzie prościej

Powiem tak ,kupiłam na podłogę fugę identyczna z płytkami.Majster zrobił mi próbę pod wanną .Ta brązową zlewa się z podłogą i myślę ,że plytki nie będą przez to wyeksponowane.Sa nierówne .krawędzie też maja jak 'kocie łby".Natomiast ta jasna dawałaby może pewną spójność z boazerią i uwydatniła urodę plytek.M i majster optują za jasną,a ja w dalszym ciągu jestem niezdecydowana :cry:

Powiem tak ,kupiłam na podłogę fugę identyczna z płytkami.Majster zrobił mi próbę pod wanną .Ta brązową zlewa się z podłogą i myślę ,że plytki nie będą przez to wyeksponowane.Sa nierówne .krawędzie też maja jak 'kocie łby".Natomiast ta jasna dawałaby może pewną spójność z boazerią i uwydatniła urodę plytek.M i majster optują za jasną,a ja w dalszym ciągu jestem niezdecydowana :cry:

nie może się zlewać bo powstanie "gumoleum" czyli marny efekt :roll:

skoro ty sama uważasz ze jasna wydobędzie piękno to chyba dałaś już sobie nieświadomie odpowiedź i decyzję :wink: