Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniko ,Dailo.myślę ,że o tej szkodliwości to są jakieś mity...energia mikrofal jest dość mała by dokonywać zmian w budowie chemicznej substancji .jak słyszymy mikrofale to od razu myśli się o jakiś promieniowaniu podobnym do rentgenowskiego..może dlatego.Ja nie gotuje w mikrofalówce ,,,potrzebna ,mi jest tylko do podgrzewania...obiad często przygotowuje wcześniej zanim domownicy na niego ściągają ,wiec najwygodniej jest im podgrzać w ten sposób.Dlatego szukam jakiegoś najprostszego modelu ,kory miałby te dwie opcje a jednocześnie żeby nie był zbyt głośny.

Beatko ja tam nie myślę, że szkodliwe :rolleyes:, ale mi jest akurat ten sprzęt nie potrzebny.

Jak nieraz wpadam do teściowej z nie zapowiedzianą wizytą to odgrzewa mi obiad właśnie w mikrofali, ale mi właśnie nie smakują odgrzewane rzeczy.

Moja mama ma ze mną dobrze bo ja obiad mogłabym zrobić wcześniej a zawsze czekam na nią by miała cieplusi :D

Pozdrawiam

Ja mam mikrofalę schowaną w szafce(specjalnie zmajstrowana właśnie na mikrofalówkę... )..

nie lubię jedzenia podgrzewanego w mikrofali.. nie smakuje mi.. , mikrofala w/g mnie zmienia smak .

Mam zwykłą, białą bez grilla samsunga... I mam ją dopiero od dwóch lat...

Używana od czasu do czasu, głównie przez starszaka, bo jemu się nie chce w np 3 garnkach mieszać i podgrzewać, albo do popcornu...

Nie korzystam - to niezdrowe :cool:

O wiele bardziej moniu niezdrowe są telefony komórkowe- nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo.:(

Hej Beatko, ale naklepałyście:mad::mad:No kiedy mam to wszystko nadrobić?:cry::cry:

Pufka wyszła rewelacyjnie:yes: Nóżki super:lol2: Beatko ja uwielbiam Twoje wnętrza- takie nastrojowe, przytulne- niestety takich już jest coraz mniej....

Mogłabym u Ciebie zamieszkać:D:D

Nas zasypało piątku na sobotę:mad: i trzyma dziś:spam: Ogórd cały biały:(tydzień temu biegałam w krótkim rękawku:lol2:

Imprezka ww włoskiej knajpie bardzo się udała- luby zadowolony. Większy spęd gości czeka nas w listopadzie. Torcik mi wyszedł i był nawet smaczny- wieczorek wstawię fotki:D Tymczasem uciekam, bo luby już po mnie przyjechał:yes:

Paaaa:hug:

ps. Aaa w sprawie mikrofali, to ja mam Smega, kosztowała ok. 3 tys.- używamy okazjonalnie np. do pogdrzania naleśników.

Jak chcesz to odszukam model.

Ja tam wolę ograniczyć te szkodliwości :rolleyes:

I nie chodzi tu o koszt tej całej mikrofali, bo jest nieduży - zwyczajnie jej nie akceptuję

:sick:

Nie chodzi też o to, że nie znam tego sprzętu - mieliśmy miktofalę jeszcze w poprzednim domu - całkiem porządną, ale jedzenie z tego jest jak dla mnie gumowe, nie smakuje mi, a przy tym, jak pisałam - niezdrowe. No i wyrzuciłam :sick:

Telefony - z całą pewnością nie są zdrowe, ale ten sprzęt uważam za bardziej konieczny. Po przyjściu do domu, nie przebywam jednak w bliskiej jego odległosci - zostaje wraz z torebką w wiatrołapie na komódce. Podobnie tel. męża. Gorzej sprawa wygląda u syna - jak by się dało, to by spał ze swoim iphonem - nie mogę u Niego zwalczyć tego nawyku i telefon ma przy sobie non stop.