Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja tam wolę ograniczyć te szkodliwości :rolleyes:

I........... Gorzej sprawa wygląda u syna - jak by się dało, to by spał ze swoim iphonem - nie mogę u Niego zwalczyć tego nawyku i telefon ma przy sobie non stop.

p Moniko:rolleyes: Ciekawi mnie twoja reakcja... jak Syn będzie spał w pok. z dziewczyną,a iphonik będzie w wiatrołapie:wiggle: ....... Ps jutro 5,49, to moze za miesiąc dośpisz do 7,00

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam wolę ograniczyć te szkodliwości :rolleyes:

I nie chodzi tu o koszt tej całej mikrofali, bo jest nieduży - zwyczajnie jej nie akceptuję :sick:

Moniu, masz prawo. Nikt nie mówi tutaj o gotowaniu w mikrofali:no::lol2:

Ale nie ukrywam też, że czasami jest bardzo przydatna:yes:

A syna koniecznie izoluj od komóry- myślę, ze da się tego oduczyć, jak każde przyzwyczajenie.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halo, halo Beatko, gdzie się podziewasz?:p Co wymyśliłaś z tym uszakiem, bo gdzie dzisiaj nie weszłam, to pytałaś o niego:lol2:

Swoją drogą, to ja też poszukuję fajnego fotelika przed kominek, ale nic ciekawego nie znalazłam. Nie chcę już pikowanych- dwa chestery wystarczą... Ale Ty masz już przecież fajnego uszaka:rolleyes: Chcesz jeszcze jeden?

Jestem jestem ,przyczłapałam się dopiero z salonów piękności...wykończyły mnie na maxa.:)Zaniedbałam się ostatnio...dawno nie byłam u fryzjera ,,aż fryzjerka zaczęła się już o mnie martwić ...;)

Od razu humorek się polepszył ..:wiggle:

Arniko dzięki za linka ,,,na pewno skorzystam ..już prawie jestem na nią zdecydowana..

karolku dziękuję za pufkę .

Moniu , ten mój stolik raczej należało by traktować w kategoriach ławy niż stolika...wysokość będzie tylko cit wyższa od krawędzi siedziska kanapy..myślę ,ze tak będzie wygodnie,,,zawsze jeszcze będzie można sobie nózie wyciągnąć ,,,:)mam teraz taki prowizorczny stoliczek i jest mega wygodnie z odstawianiem filiżanki czy drineczka...

Aga , milo mi bardzo ,że tak odbierasz moje wnętrza ...klimat mamy podobny wieęć czuj się jak u siebie:wiggle:

fajnie ,że imprezka się udała ,ale widzę ,że Ty w ciągu jesteś ,,,Jak tak dalej pójdzie to skończysz wraz z karnawałem...:)

Monia ,wracając jeszcze do tematu mikrofalówki ,to ja doświadczenia z gotowaniem w niej nie mam ,a co do podgrzewania to trzeba wyczuć ile jaka potrawa potrzebuje ,,,nie można zbyt długo ,bo wtedy faktycznie jedzonko nadaje się do kosza.Pamiętam jak kiedyś próbowałam podgrzać kluski na parze(pampuchy) utwardziłam je na kamień ,,a le później już wiedziałam ,że dłużej jak 1,5 minuty nie mogą być podgrzewane.. jest tak .jak ze wszystkim -trzeba wyczuć ...a z tymi komórami to jakaś choroba ,,,mam takich młodzików co na fotelu esemesują ..masakra jakaś ..Moi na szczęście nie przesadzają ...mnie gonią jak za długo sterczę z telefonem przy uchu:)

][/b]

Halo, halo Beatko, gdzie się podziewasz?:p Co wymyśliłaś z tym uszakiem, bo gdzie dzisiaj nie weszłam, to pytałaś o niego:lol2:

Swoją drogą, to ja też poszukuję fajnego fotelika przed kominek, ale nic ciekawego nie znalazłam. Nie chcę już pikowanych- dwa chestery wystarczą... Ale Ty masz już przecież fajnego uszaka:rolleyes: Chcesz jeszcze jeden?

Kochana mnie jeszcze jest jeden potrzebny do gościnnego...;)

Dorwałam fajnego na allegro ,,po negocjacjach facet byłby skłonny sprzedać mi go za 500zł ,ale jeszcze należy do tego dodać transport (9()zł) i nową tapicerkę ...co w sumie daje nam niemałą kwotę ...Pani Iwonka swój wyceniła na 900zł i byłby nowy...sama już nie wiem...

Dla siebie zawsze możesz zamówić uszaka bez pikowań ,,mój tez taki będzie

Beatko, wyświetliłam Ci zdjęcia w dzienniku. Powiedz tylko jedno słowo, a usunę natychmiast. Najlepiej pododawaj sama ... przed...po każdym zdjęciem w swoich postach, a ja swoje usunę:). Też głosuję za tym:

http://imageshack.us/a/img811/7273/194830klein1.jpg

I żeby nie było za łatwo to i za tym:

http://www.grange.fr/catwebiframe/ImgHandler.ashx?id=10418&Detail=1;)

Aga , milo mi bardzo ,że tak odbierasz moje wnętrza ...klimat mamy podobny wieęć czuj się jak u siebie:wiggle:

Tralalala, dzięki Beatko za zaproszenie:hug:ale do Twoich wnętrz to mi baaardzooo daleko:P

To mówisz, ze się upiększałaś dzisiaj?:wiggle:Super- raz na jakiś czas trzeba. też niebawem wybieram się do fryzjera na delikatny baleyage:rolleyes:

Wszystkie stoliczki, które pokazałaś są super! Zauważyłam, ze co najmniej 2 są z Innych Mebli, taaak? Bardzo dobrą wysokość planujesz- nasz ma 45 cm.

A Ty chcesz robić go na wzór, czy kupić gotowy? Bardzo podobają mi się z dodatkową półką lub cokołem na dole- sama taki mam:lol2:

Konsolka, którą wkleiłaś jest również piękna. A w sprawie fotela, to cenowo chyba jednak wyjdzie korzystniej zamówić nowy, niż taszczyć starocie do tapicera.

Reasumują stoliczki, to najbardziej podoba mi się nr 1 lub 3 oraz ten, który jest bardzo podobny do mojego:wiggle:

http://www.innemeble.pl/data/58fa30fb.jpg_braz-_8_.jpg

Mam nadzieję, ze Ci troszkę pomogłam...:rolleyes:

Gosia ,Rasia ,Aga , dziękuję za głosiki...A Tobie Rasiu jeszcze uściski za zdjęcia ...ja nie wiem jak Ty to zrobiłaś ,bo umieszczałam jpg ,tak jak zwykle i wtedy nie było ani zdjęć ani linków:(

Dziewczyny te stoliki podobały mi się wszystkie ,ale teraz jak je widzę obok siebie i po koli eliminuję ..Teraz zostały mi dwa 1,2,Myślę ,że obydwa pasują do mojego wnętrza...ten drugi jest lżejszy wizualnie ,ale z drugiej strony kanapy są mało masywne, więc ten pierwszy też by się ładnie wpasował ...No mam zagwozdkę nie tej ziemi:lol2:

Aga, te stolik i konsol ę chcę zamówić u p.Roberta,,właśnie czekam na wycenę .I myślę ,też nad konsolka ,czy robić ją z półką na dole czy lepiej może bez?

A z innych mebli pochodzi to ostatnie zdjęcie ,,reszta to riviera maison ,grange.Z fotelem masz rację ,,,chyba za dużo kosztów związanych z renowacją ..i przerazą mnie sam transport do tapicera..Sprzedaliśmy tydzień temu synowego patrola i póki co będzie problem z przewozem czegokolwiek ,,,do mojej limuzyny mało co się zmieści...:lol2:zamówię penie u P,Iwonki ...tylko czekam na odpowiedz co do zakończeń podłokietników ,,,nie podobają mi się takie pomarszczone zakończenia...wolę na gładko z rulonikiem

Az fryzu jestem zadowolona...po wyjściu od fryzjera jest git ,później trochę gorzej ,bo ja nie mam cierpliwości do układania ..Na szczęście mam taką fryzurę ,że wystarczy tylko trochę potargać włosy podczas suszenia i już jest dobrze!!

Tak teraz sobie myślę ,że chyba wybiorę ten pierwszy stolkik..ten drugi w tych kolorach jest super ,ale jak mu dam taki brązik jak stół to może być już nieciekawy....tak sobie gdybam

Hej Beatko,

w takim razie też jestem za stoliczkiem nr 1- bardzo ładny i wpisze się do kanap:wiggle:

A p. Robert pewnie go pięknie wykona- o to możesz być spokojna.

Co do konsolki, to jeżeli nie musisz, to nie rób półki- tylko kurz się tam zbiera. Pewnie i tak nic tam nie postawiłabyś, bo jest mało miejsca.

Z transportem fotela rzeczywiście miałabyś kłopot:lol2:- sama widzisz lepiej zamówić nowy:rolleyes:

Nasza szafa ma być gotowa po długim weekendzie- teraz zaczęłam się się bać:lol2:

No i postanowiłam, ze biorę się zasłony na cały dół jeszcze przed Świętami i 2 rolety rzymskie.:wiggle:

Najważniejsze są zasłony, jak p. Kasia nie zdąży z roletami w tym roku, to mogą być już w nowym. Ale zasłony muszę mieć!

W tym celu w sobotę jadę do Eurofiran na oglądanie tkanin- może coś wypatrzę:rolleyes: A rolety chyba będą w pasy, ale takie beżowo-jasno-szare. Ciekawe czy mają tak taką tkaninę...

Beatko, co powinnam wiedzieć o tych roletach rzymskich? Wiem, ze już się kiedyś Ciebie pytałam, ale zapomniałam:spam:

Jak ogólnie wiadomo ja to laik zasłonowo-roletowy jestem:lol2:

Po obejrzeniu Twoich zdjęć salonu... to... kształt kanap plus materiały plus pozostałe meble... skłania mnie ku stolikowi nr 2(plus jego szuflada)... absolutnie;):lol2:

Rasia ,no proszę Ci e ,przestań ...już się wyleczyłam z tego stolika a Ty mi znowu w głowię pomąciłaś...:lol2:

A do nóżek kanapowych ten pierwszy nie pasuje???

Aaa jeszcze zapomniałam Cię zapytać, jaki masz typ marszczenia w zasłonach sypialnianych Beatko?

Jak tam jest taśma??

Uciekam już:bye:

Aguś ,cieszy mnie ogromnie ,że już szafę będziesz miała...:wiggle:ciekawa jestem twojej opinii...

No i do zasłon sie przymierzasz ...jak p.Kasia Ci uszyje to będziesz miała odlot!!Nowy wystrój na Święta...super!Mechanizm rolet P.Kasia proponuje bardzo dobry ,,,taki sam jak w eurofiranach...ja jestem bardzo zadowolona...lekko chodzą ,,nic się nie zacina..a co do taśmy to ja mam chyba szer.15cm

Hej, wpadłam do Ciebie z komentarzy Gosi ws. wiercenia studni. Ta glebokość nie jest problemem dla wiertaczy, to są fachowcy. Ja mam dwa odwierty po 80 m do p. ciepła ktore wykonali w trzy dni. Są doskonale zorganizowani a więc się nie martw. Z pewnoscią geolog powiedział jaką wydajność będzie miała ta studnia aby starczyło wody do stawku. Bedziesz miała wymarzony staw!!!

pozdrawiam

Beauty, stoliki bardzo fajne, ten jeden rzeczywiście jak u Agawi (który nieziemsko de facto mi się podoba :)), tylko, że ciemniejszy, choć teraz tak myślę, że pewnie takie na samych nóżkach są zdecydowanie wygodniejsze, bo zawsze możesz wsunąć tam swoje stópki i wizualnie wglądają na lżejsze.