Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

taaak!bardzo by mi się przydało to pomieszczenie na suszarnię,chociaz dzisiaj siostra stwierdziła ,że na 100-ówę nie będzie chciało mi się tam z praniem biegac.Ona też ma takie pomieszczenie, które tylko służy jej jako tzw.graciarnia.Ale ona ,to nie ja :lol: :lol: :lol:

Święta prawda :lol: Ja mam wielki strych w obecnym domu (ok.100m2powierzchni) i jest tam tylko graciarnia, choć stoją 2 pomieszczenia zupełnie puste. Nie chce mi sie biegać na górę z praniem, gdy temp. na tym strychu prawie jak na zewnątrz :-?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem tyle, obecnie mam pralnię w oddzielnym pomieszczeniu na dole i mimo, że czasem nie chce mi się z tym wszystkim biegać to i tak jest to o wiele lepsze rozwiązanie, niż rozkładanie tego prania w łazience (nie raz można zaczekać aż się nazbiera kolorowych, czy białych, posegregować a w łazience to by mi na pewno przeszkadzało, gdyż tego prania robi się u nas na prawdę dużo... W lecie suszę na zewnątrz, lub gdy pada deszcz właśnie na strychu (100m2) i wcale mi to nie przeszkadza :wink: Zimą mam na parterze oddzielne pomieszczenia zaaranżowane na suszarnię :roll: lub korzystam po prostu z kaloryferów. Myślę Piękna, że jeśli nie straszne Ci bieganie po schodach z praniem to suszarnia na strychu jest b.dobrym rozwiązaniem :wink:

Myślę Piękna, że jeśli nie straszne Ci bieganie po schodach z praniem to suszarnia na strychu jest b.dobrym rozwiązaniem :wink:

Jak do tej pory nie jest mi straszne ,ale Dardurdko tego się obawiam ,ze niestety za parę lat juz na te schody nie będę mogła wejśc :cry: :cry: :cry: wczoraj byłam na Klimakterium (nie wiem ,czy słyszałyście o tym spektaklu,ale gorąco polecam) i zdałam sobie sprawę z tego ,ze to tuż ,tuż...jadąc do domu miałam zderzenie z psem.Pies otrząsnął się i pobiegł a ja do dzisiaj nie moge się otrząsnąc po obejrzeniu zderzaka ,wiszącego smutno halogenu i braku tablicy rejestracyjnej,której nie mogłam w tych nerwach znależć. :evil: :evil: :evil: Może to zdarzenie to jakiś znak,bo pierwszy raz mi sie zdarzyło .zeby nie zdążyć wyhamować :oops: Cholera a moze ten brak koncentracji to już klimakterium?idę na działkę i albo sobie poprawię humor,albo będzie jeszcze gorzej :evil: :evil:

Piękna, gratuluję zakończenia prac na poddaszu!!!

Czekam na fotorelację...

A jeśli chodzi o staw to rzeczywiście pan duuużo przesadził...

Bądź dobrej myśli, nie ma się co spieszyć... popytaj w okolicy, może ktoś już kopał staw i może kogoś polecić...

a tymczasem życzę udanej przygody na nartach :wink:

P.S. U nas była taka historia z panem spychaczowym. Wycenił sporo, ale i tak lepiej było go wziąć bo w okolicy nie było takiego sprzętu... po pracy okazało się, że niespodziewał się, że mu tak szybko pójdzie i wziął duuużo mniej :wink: Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie... tylko oczywiście trzeba mieć na wszystko oko :wink:

Najlepiej, skoro Wam się tak nie spieszy trochę poczekać i poprzebierać w ofertach... W końcu zostało jeszcze trochę do zrobienia w domku :D

też nam się wydaje ,że facet przesadził z tą ceną i będziemy szukać dalej.Trochę mam utrudnioną sytuację ponieważ miejscowość ,w której mieszkam nie należy do największych i wszyscy mnie tu doskonale znają :wink: Ekipy mam bardzo solidne i starające się ,ale za ich usługi płacimy niemało,dlatego mąż woli sprowadzać materiały z netu ,bo przynajmniej ceny sa w miarę realne.

Jeśli takie konkurencyjne ceny, to mogę prosić na priv namiary na materiały z allegro? Wydaje mi się, że 17tys. za wszystko to nie jest to wygórowana cena, choć w sumie daje niezłą kwotę :roll: Ależ Ci zazdraszczam :roll:

A te kopce krecie :lol: :lol: - skąd ja to znam :lol: Dzisiaj zagrabiłam ziemię z ok.20 kopców :lol:

Piękna, czytałam w dzienniczku, że jeszcze nie do końca zdecydowałaś się na drzwi... Więc może takie... znalazłam je w wątku z drzwiami - własność azmodan

http://lh3.ggpht.com/_yrdQWkI7G1o/SX36VugP0xI/AAAAAAAAA9M/nEZa8s0kZmA/s640/20090126-125428.JPG

http://lh3.ggpht.com/_yrdQWkI7G1o/SX36UY10CfI/AAAAAAAAA84/UREDLJ2hHNY/s640/20090126-123010.JPG

albo jeszcze takie:

http://widget.slide.com/rdr/1/1/1/W/3100000002a69201/1/129/wIfxYM-gnj-brvza71PoRrDS8Vu3ycLe.jpg

Dardurdko te drzwi w dzienniku to sa drzwi wew.Wzór zew.zamieszczonych w komentach prawie w 100%zaakceptowałam ,ale teraz to mi kompletnie pomieszałas w głowie ,bo te mi sie tez straasznie podobają :o :o :o

Jak tylko je zobaczyłam to pomyślałam o Tobie. Idealnie będą pasowały, delikatne z rzeźbieniem, jak w oknach (to jest wzór, więc ten element można dopasować, chociaż tak jak jest też będzie pięknie). No i oczywiście górne przeszklenie, tak jak u Ciebie :wink: Przepraszam, że Ci mieszam w głowie, ale po to chyba jest forum, żeby mieć jak największy wybór :wink:

A propo koparki, to wcale nie jest drogo. Tylko mnie przeraziła ta liczba godzin, którą ten pan wyliczył (20h) na wykopanie stawu. Takie usługi się cenią zwłaszcza, że tym sprzętem trzeba niekiedy daleko dojechać, a pali nie mało...

a ja mam pytanie: jak załatwiłaś pozwolenie na taki staw? Ja mam odmowę od wójta na budowę stawu, bo w uchwale gminy i na planach nie ma nic na ten temat, w związku z tym nie bo nie, kropka.[/

quote] zawsze marzyłam o tym ,aby przy swoim domu mieć staw.A ,że wszyscy sąsiedzi obok mają stawy ,to w ogóle do gminy nie chodziłam ,tylko od razu zatrudniłam projektanta mającego odpowiednie uprawnienia i on sie juz wszystkim zajął. obecnie trzeba mieć projekt budowlany i czekasz tak samo długo jak na pozwolenia na budowę domu.