Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mogę do Was dołączyć z herbatką :D

Na pewno to będzie bawarka ,pamiętam ten smak:wink: . M mi ją robił codziennie rano w ilościach niebotycznych i musiałam te hektolitry wypijać :wink: Dorotko zapraszam ,karmisz jeszcze piersią?

A właśnie że nie bawarka :D

Karmię i małemu tak się to podoba, że już waży 7 kilo. Mam nadzieję, że uda mi się go chociaż do 6 m-cy pokarmić. Z Michałem mi się nie udało. Wytrzymalismy tylko 6 tygodni i przeszedł na butelkę.

A tak z innej - budowlanej beczki. Jakie macie kaloryfery?

P.S.

Wrzuciłam zdjęcia parapetów.

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mogę do Was dołączyć z herbatką :D

Na pewno to będzie bawarka ,pamiętam ten smak:wink: . M mi ją robił codziennie rano w ilościach niebotycznych i musiałam te hektolitry wypijać :wink: Dorotko zapraszam ,karmisz jeszcze piersią?

A właśnie że nie bawarka :D

Karmię i małemu tak się to podoba, że już waży 7 kilo. Mam nadzieję, że uda mi się go chociaż do 6 m-cy pokarmić. Z Michałem mi się nie udało. Wytrzymalismy tylko 6 tygodni i przeszedł na butelkę.

A tak z innej - budowlanej beczki. Jakie macie kaloryfery?

P.S.

Wrzuciłam zdjęcia parapetów.

To chyba Cie zaskoczę ,bo a swoja Zu karmiłam uwaga...3,5 roku!ale to ....głupota ,bo bardzo ciężko było ja odzwyczaić od cyca.

Parapety super ,kolorystyka niezobowiązująca.Kaloryferów u nas nie ma ,ponieważ mamy pompę ciepła i najbardziej wydajne ogrzewanie jest wtedy ,gdy jest podłogówka.

No i super wyszło z tą jasną fugą :D

Dzięki Twojej pomocy :lol: :lol: Teraz znowu usilnie myślę nad kolorem ścian i obudową wanny.Ściany chyba muszę dopasowywać do podłogi,prawda?nawet myślałam o ciemniejszych ,z jasnymi ścianami może było by za mdło?Rozmawiałam ze stolarzem o wannie .Najpierw musi być zrobiony blat marmurowy i osadzony na słupkach z cegły ,bo cholernik będzie trochę ważył :wink: A później on zrobi obudowę.Prawdopodobnie będzie problematyczne nadać jej kształt owalu.Zastanawiam sie ,czy to mnie nie zrujnuje finansowo.Ceny jeszcze nie powiedział ,ale sądzac po minie najtaniej nie będzie .A może coś innego zrobić/ Z całego marmuru byłoby chyba za bardzo monumentalnie?

Witaj!!

poogladałam zdjęcia w Twoim dzienniku.....bardzo ładnie zapowiada sie łazienka. A ta szafeczka pod zlew.....cudo!! :lol: i te kafle na ścianie..rewelacja!!

Fajnie kala ,że zajrzałaś ,ja zaraz pędzę do Ciebie ,bo wstyd się przyznać ,ale przez to zamieszanie na budowie żyłam tylko swoimi sprawami :oops: :oops: Z łazienką miałam trochę przebojów ,ponieważ płytek na podłogę w realu nie widziałam tylko w katalogu.Fabryka je proponuje do tej boazerii.ale na zdjęciu miały odrobinę inny kolor i jak dostałam przesyłkę ,to się troszkę podłamałam .Ale chyba rezultat nie jest najgorszy / M stwierdził ,że lepszym wyborem byłoby zrobienie podłogi takiej ,jaką mam w kuchni i białą boazerię do tego . chyba ma racje

Będzie dobrze, płytki jak sie tak dobrze przypatrzeć to dobrze już wygladają, szczególnie jak dostały fugi i stopiły się w całość z panelami. Na ściany koniecznie daj ciemniejszy odcień bo inaczej będzie mdło.Jesli obudowe chcesz z marumru w dodatku owalną to już wiem ze wyjdzie to majatek. A może mozaika ? Ostatnio kupowałam dla teściowej przepiekną polską mozaikę z Tubądzina . Jest biało perłowa a tak naprawdę lekko kremowa z pieknym perłowym polyskiem może zamiast marmru byłoby to lepsze rozwiązanie

http://img188.imageshack.us/img188/7820/p1010726l.jpg

Te wannę to sobie tak umyśliłam ,tylko będzie stała u mnie na innej ścianie i ew.wzór obudowy drewnianej byłby inny ,bardziej zbliżony do szafki pod umywalką..Najgorszy byłby ten dól z drewna do zrobienia .Stolarz mi to oczywiście zrobi ,ale przypuszczam ,że cena będzie zbliżona do opaski drzwi wejściowych od wewnątrz,chodzi mi o łuk. :cry: Takie krzywizny rzeczywiście najlepiej wychodzą z mozaiki.Na tym zdjęciu sie zastanawiam ,czy to w ogóle jest j drewno,czy nie czasem jakaś sklejka?

Widziałam, nawet całkiem okrągłe robią :D

Beatko, nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę :oops: Policzyłam sobie ile by mnie kosztowała taka boazeria ceramiczna i jestem pewna, że nie będzie mnie na nią stać :( Ja chciałam niemal naokoło łazienkę tak zrobić, ale to tylko marzenie...

Ta podłoga wygląda świetnie, na tym zbliżeniu widać jej struktura i nieregularność... i tak lekka wypukłość, pięknie będzie z tymi wszystkimi kibelkami retro :D

Cześć Iwonko ! nie ma czego zazdrościć ,za chwilę będziesz miała tak samo u siebie. :wink: A tym bardziej ,ze teraz to dopiero zaczęły się wybory!!nawet nie sadziłam ,że to wszystko będzie tak ciężko ze sobą zgrać .Sen z powiek spędza mi obecnie wybór kolorów.Najpierw muszę pomalować kuchnie .Dziś już byłam zdecydowana na szarość ,nawet kupiłam litr dobranego koloru na próbę ,a juz w samochodzie pojawiły sie wątpliwości i zdążyłam się pospierać z M .On twierdzi ,ze ta szarość nie będzie dobrze współgrać z brązem okien i drzwi I może ma rację.W końcu wezmę chyba gotowy kolor gobi bondexa (taka kawa z mlekiem )i obskoczę tym kuchnie ,salon i hol.Jakaś ostatnio zrobiłam się niezdecydowana,kiedyś decyzje przychodziły mi o wiele łatwiej. :cry: a tak w ogóle to nie wiem ,czy montaż kuchni sie trochę przypadkiem nie opóżni,niestety z mojej winy >Zamówiłam sprzęt agd przez internet i trzy pozycje okazały się cholera -cytuje -za bardzo wyszukane i trzeba będzie czekać ok.2 tyg.Jakie one wyszukane skoro mieli je w swojej ofercie?Za późno się wzięłam za zamawianie. :cry: