Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O fajnie ,że się odezwałyście...Czyli na razie mam dwa głosy za antracytem! (cieszę się bo i mnie ten chyba bardziej leży):wiggle:

Rasia z nieba mi spadłaś ,bo właśnie miałam cię jeszcze o olejowanie blatu zapytać .Kupiłam ten olej.Blat jest mega przygotowany i teraz co? pędzlem wachlować i trochę odczekać ?

Acha ,a poduchy nie wyblakły na słońcu?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś .miło ,że się pokazałaś ..śmigacie na nartach?

A co do zestawu ,ja wiem ,że ten technorattann może bardziej pasuje do nowoczesnego domu ,ale z kolei fason tych mebli nie jest aż tak bardzo nowoczesny:yes:przy wyborze kierowałam się wygoda a te meble wyglądają mi na mega wygodne...no i druga sprawa ,,,te drewniane użytkuję już chyba od 10 lat i szczerze mówiąc trochę mi się już opatrzyły...;)

Bawcie się dobrze ,korzystajcie z uroków zimy...

Beatko trochę śmigamy:wiggle: Jesteśmy całą paczką - w tym dwoje dzieci:rolleyes:

U nas słonecznie był tylko jednego dnia, a tak jest dość pochmurno, choć warunki narciarskie wyśmienite:wiggle:

Jeżeli już napaliłaś się na ten rattan, to ja nie odciągam broń Boże:no: masz rację wzór jest dość klasyczny. Z wygodą raczej są normalne- siedziałam na takich i różnicy pomiędzy drewnianymi nie ma. Po prostu muszą być wygodne poduchy na każdych. Poza tym ja musiałam mieć normalny stół na tarasie, bo to nasza i znajomych druga jadalnia latem, a Twój komplet-choć uroczy- jest bardziej kawowo-relaksacyjny;)

Podtrzymuję głosik na jasne-są zdecydowanie bardziej naturalne.

Ok spadam na grzane piwko, winko i coś tam jeszcze:D Paaaaa:bye:

Beatko pięknie tam, gdzie byłaś, widoczki superaśne :rolleyes:.

Z córą wyglądasz jak byście siostrami były :p.

Oj pięknie .pięknie,to fakt...widoki zapierają dech w piersiach...zawsze wlepiam wzrok w te szczyty by zachować je jak najdłużej w pamięci...

A na wyjeździe znowu przytyłam ... a niby spędzałam czas aktywnie ...:mad:

Ja tu sobie zaglądam tak po cichutku do Was....

Beatko, ja jestem jak najbardziej zadowolona z antracytowego kolorku i w ogóle z tego zestawu. Wbrew pozorom nie widać na nim kurzu i powiem szczerze, że nie myłam go jeszcze przez sezon, noooo oprócz stoliczka oczywiście. Jedynie co, to troszkę na słonku poduchy w niektórych miejscach wyblakły, ale u nas leżały dzień i noc przez całe lato,mają ciemny kolor, więc to chyba nie uniknione. Jak już zupełnie stracą kolor, to je oddam do tapicera, majątek to pewnie nie kosztuje. Pokrowce z poduch są na zamek, także uprać też można bez problemu

Najważniejsze, że technorattan się bardzo sprawdza, kompletnie nic się z tym nie dzieje, nic się nie wykrzywia pod wpływem temperatury, nie zgrzyta, nie rypie, porządne to to...Teraz w te mrozy też stoi na tarasie, dostaliśmy od tej firmy w gratisie pokrowiec do przykrycia (także upomnij się też)

Aha, mój synek rzucił kamieniem w szklany blacik ze stolika i się rozprysł w mak, muszę szkło zamówić u szklarza....

Jeśli chodzi o pytanie który kolor...tylko i wyłącznie antracyt! Oczywiście! Wydaje się bardziej elegancki niż ten beżowy, a i jakoś bardziej mi do tego zestawu pasuje:rolleyes:

Będzie Pani z tego zestawu na pewno zadowlona:yes:

Beatko, ale z Ciebie sportmenka :o, cudne widoki i piękne dziewczyny w tej białej puchowej pierzynce :hug:

Beatko trochę śmigamy:wiggle: Jesteśmy całą paczką - w tym dwoje dzieci:rolleyes:

U nas słonecznie był tylko jednego dnia, a tak jest dość pochmurno, choć warunki narciarskie wyśmienite:wiggle:

Jeżeli już napaliłaś się na ten rattan, to ja nie odciągam broń Boże:no: masz rację wzór jest dość klasyczny. Z wygodą raczej są normalne- siedziałam na takich i różnicy pomiędzy drewnianymi nie ma. Po prostu muszą być wygodne poduchy na każdych. Poza tym ja musiałam mieć normalny stół na tarasie, bo to nasza i znajomych druga jadalnia latem, a Twój komplet-choć uroczy- jest bardziej kawowo-relaksacyjny;)

Podtrzymuję głosik na jasne-są zdecydowanie bardziej naturalne.

Ok spadam na grzane piwko, winko i coś tam jeszcze:D Paaaaa:bye:

MY byliśmy w 12 osób ...zaordynowana była kuracja śmiechem i tak było...przepona mnie boli do dziś:lol2:

Było bardzo wesoło.. ale pogodą Italia się nie popisała ..mieliśmy duże śnieżenie tylko dwa dni były słoneczne...ale to nic...może jeszcze w marcu śmigniemy...

A z tym mieszaniem procentów to Aguś uważaj ,bo Cie jutro główka będzie bolała....i ze śmigania nici...:lol2:

Ja tu sobie zaglądam tak po cichutku do Was....

Beatko, ja jestem jak najbardziej zadowolona z antracytowego kolorku i w ogóle z tego zestawu. Wbrew pozorom nie widać na nim kurzu i powiem szczerze, że nie myłam go jeszcze przez sezon, noooo oprócz stoliczka oczywiście. Jedynie co, to troszkę na słonku poduchy w niektórych miejscach wyblakły, ale u nas leżały dzień i noc przez całe lato,mają ciemny kolor, więc to chyba nie uniknione. Jak już zupełnie stracą kolor, to je oddam do tapicera, majątek to pewnie nie kosztuje. Pokrowce z poduch są na zamek, także uprać też można bez problemu

Najważniejsze, że technorattan się bardzo sprawdza, kompletnie nic się z tym nie dzieje, nic się nie wykrzywia pod wpływem temperatury, nie zgrzyta, nie rypie, porządne to to...Teraz w te mrozy też stoi na tarasie, dostaliśmy od tej firmy w gratisie pokrowiec do przykrycia (także upomnij się też)

Aha, mój synek rzucił kamieniem w szklany blacik ze stolika i się rozprysł w mak, muszę szkło zamówić u szklarza....

Jeśli chodzi o pytanie który kolor...tylko i wyłącznie antracyt! Oczywiście! Wydaje się bardziej elegancki niż ten beżowy, a i jakoś bardziej mi do tego zestawu pasuje:rolleyes:

Będzie Pani z tego zestawu na pewno zadowlona:yes:

Beatko, ale z Ciebie sportmenka :o, cudne widoki i piękne dziewczyny w tej białej puchowej pierzynce :hug:

Martuś ,stokrotne dzięki ,że się wypowiedziałaś w sprawie tego zestawu..Tak jak pisałam wcześniej nie chciałam Ci zaprzątać głowy tak błahymi pytaniami w takich ciężkich chwilach:hug:nie było mnie i nic nie wiedziałam o tej tragedii.Ściskam Cię mocno:hug:

A co do zestawu ,to u Ciebie właśnie go podpatrzyłam i od razu bardzo mi się spodobał..Firma wydaje się być solidna ,bo nie przypuszczałam nawet ,że będą pamiętać o październikowym zamówieniu.Dobrze ,że napisałaś mi o pokrowcu ,,doskonały pomysł..Dostałam tez rabacik ..w sumie ma mnie kosztować 3450.Widziałam ,ze maja w ofercie takie łamane parasole ..może jeszcze to dokupię ...

Uspokoiłaś mnie .że zestaw się sprawdza jeżeli chodzi o utrzymanie czystości,,,w razie czego to karcherem przeciągnę .:yes:

Tylko jeszcze pytanie czy na mój taras antarcyt pasuje...cholera jasna...;)

Przejrzałam jeszcze raz fotki tarasu, ty masz tam ciemne-czarne kinkiety tak? Chociażby do oświetlenia antracyt będzie miał nawiązanie, domek też ma jasną elewację i to też na plus. Dodasz ciemne donice, lub jakieś latarenki i jak dla mnie będzie super!

Tak jak pisała Aga zestaw typowo kawowy, na obiad ciut nie wygodny, aczkolwiek my nie jednego grilla przy nim urządziliśmy...(bo jeszcze nie było altanki)

Ja tak to sobie wymyśliłam, że u nas tras, kawowo ciastkowy, a altana na większe imprezy, obiad, czy grilla:)

Martuś ,stokrotne dzięki ,że się wypowiedziałaś w sprawie tego zestawu..Tak jak pisałam wcześniej nie chciałam Ci zaprzątać głowy tak błahymi pytaniami w takich ciężkich chwilach:hug:nie było mnie i nic nie wiedziałam o tej tragedii.Ściskam Cię mocno:hug:

:hug:

O fajnie ,że się odezwałyście...Czyli na razie mam dwa głosy za antracytem! (cieszę się bo i mnie ten chyba bardziej leży):wiggle:

Rasia z nieba mi spadłaś ,bo właśnie miałam cię jeszcze o olejowanie blatu zapytać .Kupiłam ten olej.Blat jest mega przygotowany i teraz co? pędzlem wachlować i trochę odczekać ?

Acha ,a poduchy nie wyblakły na słońcu?

Trochę wyblakły, ale bardzo niewiele i równo:).

Nie wiem jak duży masz ten blat. Pędzel możesz użyć tylko do szybkiego rozprowadzenia, ale też nie na całej powierzchni, tylko po kawałku, a potem mozolna praca... pielucha tetrowa lub kawałek flaneli, albo miękkiego frote... i ruchami kolistymi, jak najmocniej, wciskamy olej w każdą szparkę blatu;) aż blat stanie się równomiernie satynowo-matowy:).

Ale mi się zamarzyło pojechać na narty.. mmmmm...

Super mieliście warunki i wakacje...

Zdjęcia super.. też tak chcę :) dobrze, że zdążyłam....

Co do technorattanu.. mam takie fotele grafitowo czarne z Ikei i są super.. bez poduch je mam , stały całe lato na dworze, są OK teraz ich nie wniosłam do domu, są przysypane śniegiem i lodem.. zobaczymy czy będą dalej OK...

Wybierz ten grafit.. jakoś taki ładniejszy...

a mnie się podoba w obu wersjach :)

a najbardziej podoba mi się ich design - i już mi chodzi po głowie co zrobię ze swoim DLH :rolleyes: żeby się go pozbyć bo wolę ten ;)

choć i tak na sezon dokupię stół i krzesła bo śniadanko czy obiadek nie za specjalnie można konsumować z tak małego stolika a i kark boli :p

Rasia -Asia dzięki za info ..szykuje mi randka z blatem :Dmam go 6.5 metra bieżącego ,,to trochę się namacham;)

Zuza,odkąd go zobaczyłam u Marjelki zapałałam miłością bezgraniczną .. czekałam za nim od sierpnia ,w ramach rekompensaty pani z firmy zaproponowała mi jeszcze pokrowiec w gratisie i może jeszcze parasol ,ale to ma jeszcze przekonsultować z szefem ...takie podejście bardzo mi się podoba..:yes:

Arni,,Ty to normalnie grzeszysz ...masz:yes: tak blisko w góry .czego ci zazdroszczę jak diabli i nie jedziesz......ode mnie to już jest gigantyczna wyprawa...ja już szykuję sie na kolejny wypad...czekam aż syn pozdaje egzaminy(albo i nie) .Myślałam teraz o chopoku albo Szpindlerowym młynie...

Beatko piękne zdjęcia, zima jednak jest cudna... :)

co do letnich mebelków to ja wolałabym te brązowe - bo jakoś tak bardziej spójne z naturą są :)

ale czytam że chodzi Ci po głowie ten ciemny zestawik, więc bierz co Ci serce podpowiada :)

Kochana wybrałam antracyt...stwierdziłam ,ze na moim pstrokatym tarasie ,ten melanż nie wyglądałby dobrze...

Przejrzałam jeszcze raz fotki tarasu, ty masz tam ciemne-czarne kinkiety tak? Chociażby do oświetlenia antracyt będzie miał nawiązanie, domek też ma jasną elewację i to też na plus. Dodasz ciemne donice, lub jakieś latarenki i jak dla mnie będzie super!

Tak jak pisała Aga zestaw typowo kawowy, na obiad ciut nie wygodny, aczkolwiek my nie jednego grilla przy nim urządziliśmy...(bo jeszcze nie było altanki)

Ja tak to sobie wymyśliłam, że u nas tras, kawowo ciastkowy, a altana na większe imprezy, obiad, czy grilla:)

Martuś .Masz absolutna rację ... kierując się Twoimi sugestiami wybrałam antracyt..będzie pasował do latarenek....a na obiadki w razie czego mam stół drewniany z krzesłami który ustawię w głębi ogrodu( aż może kiedyś dorobię się takiej ślicznej altany jak Twoja)zresztą powiem Ci ,ze z obiadami to ja tak na powietrzu niekoniecznie przepadam....nie lubię much..Za to drink? to i owszemmmm...:D