Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

spokojnie kobieto!!! :lol:

wiem, że chcialabys miec juz kuchnie montowaną :lol: ale co to jest 2 tygodnie??

poczekasz na swój WYSZUKANY !!! sprzęt.....ale za to jaki efekt będziesz miała potem!!! :o :lol: :lol:

Najbardziej wkurza mnie fakt,że najpierw ,aby złapać klienta ,pisze się ,że okres oczekiwania 2,3 dni robocze ,a później okazuje się ,że jeszcze należy dodać 2 tygodnie.Przecież jest to sprzęt z oferty sklepu ,nie jakiś kosmiczny!a poza tym ,cala zadyma z kafelkowaniem i malowaniem spowodowana była terminem montażu kuchni.Inaczej nie było by takiej sraczki(za przeproszeniem) :wink: ale co tam ,już mi przeszlo ,wrócilam wlasnie z burzliwych negocjacji ze stolarzem .Przypuszczalny montaz drzwi wew.,-koniec października.Ale jestem skołowana :lol:

Moim zdaniem taka kawa z mlekiem będzie świetnie spajać całość wnętrz :wink: choć też miałam chrapkę na szarości :roll:

Chyba już z tymi kolorami nie będę cudować ,bo wyjdzie jak z tymi płytkami -każda z innej parafii.Zrobię tradycyjnie -na beżowo,a co!

Ale u Ciebie ,z tymi białymi oknami szarości pięknie by komponowały :wink:

Beauty, nie martw się, będzie dobrze :wink: Aleś Ty w gorącej wodzie kąpana :lol: Spokojnie, a dojdziesz do celu :wink: Ciekawa jestem jak zaorezentuje się ten, wybrany przez Ciebie, kolor ścian :wink:

Podaruj mi trochę swojej cierpliwości,bo ja już powoli tracę nerwy :lol: :lol: chciałabym dokonać już wszystkich wyborów,zamieszkać i wspominać budowę przy kominku.

Nie wiem Monia jak to wyjdzie ,jutro będę robić próby w pomieszczeniu gospodarczym . Myślę ,ze wszystkie te pomieszczenia obok siebie będące pomaluje w jednym kolorze ,aby uniknąć błędu z płytkami.

Beauty, nie martw się, będzie dobrze :wink: Aleś Ty w gorącej wodzie kąpana :lol: Spokojnie, a dojdziesz do celu :wink: Ciekawa jestem jak zaorezentuje się ten, wybrany przez Ciebie, kolor ścian :wink:

Podaruj mi trochę swojej cierpliwości,bo ja już powoli tracę nerwy :lol: :lol: chciałabym dokonać już wszystkich wyborów,zamieszkać i wspominać budowę przy kominku.

Nie wiem Monia jak to wyjdzie ,jutro będę robić próby w pomieszczeniu gospodarczym . Myślę ,ze wszystkie te pomieszczenia obok siebie będące pomaluje w jednym kolorze ,aby uniknąć błędu z płytkami.

zrób fotkę tej próby :wink:

co do klamki i zamka z zewnątrz - tam, gdzie zamawiałam swoje okna mówili mi, że na otwieranie z zewnątrz jest kilka sposobów, niekoniecznie klamka, bo może nie wyglądać najlepiej z zewnętrznej strony. Podobno montuje się coś takiego, że nie widać, a można otwierać, tylko zapomniałam jak ten wichajster się nazywa :roll:

U mnie właśnie takie jest, mały uchwyt do otwierania i zamykania :wink:
Trochę mnie nie było ,ale musiałam się oderwać od tematów budowlanych wybrałam się z dzieciakami do zoo , kina i ..takich tam .Ale było super,jeden dzień bez płytek ,farb i dylematów budowlanych zrobił swoje,odpoczęłam i jutro zaczynamy od nowa. :lol:

Dzwoniłam do faceta od okien ,przyjedzie i zamontuje mi jakieś zatrzaski i jakiś małowidoczny uchwyt.Szkoda ,że nie podpowiedział mi wcześniej. :cry:

DorfiFajnie ,że Ci się spodobała łazienka ,to bardzo cieszy ,bo początkowo nie bylam jakoś bardzo do niej przekonana,a teraz im więcej się jej przyglądam ,tym bardziej mi sie podoba.W ogóle to pewnie zauważyłaś ,ze mój dom ,jakoś powoli zaczyna odchodzić od stylu dworku polskiego ,a zaczyna się przeobrażać w dom trochę angielski ,ale z coraz większym wpływem klimatu półwyspu apenińskiego :lol: :lol: Jakoś to tak wychodzi.

Iwonko w ogole mi glowy nie zawracasz ,wprost przeciwnie! Muszę bliżej się zainteresować tą firmą ,bo nie ukrywam cena jest bardzo kusząca .Aż niemożliwe się wydaje ,aby cale te komplety były za 3 tys. :o :o Trochę te mebelki są jak dla mnie za bardzo ozdobione ,ale może robią też skromniejsze .Trzeba będzie popytać

Komplet mebli z allegro piękny, ale u Ciebie, Beatko, widzę jakiś bardziej prosty w formie. Bardzo jestem ciekawa jak wyjdzie ta owalna wanna w obudowie :roll: Jakie będą lampy?

ps. angielski styl jest b.ładny, ciepły i przyjemny :wink:

Na dzień dzisiejszy jeszcze na 100% nie jestem zdecydowana ,co do oświetlenia.Myślę ,że będzie to ostatni zakup do domu ,jaki zrobię .Póki co wisieć będą piękne stylowe żaróweczki :lol: :lol: a tak na poważnie- planuję proste meble coś w rodzaju szafeczki pod umywalkę Jakaś witryna na ręczniki i kosmetyki chodzi mi po głowie,ew.jakiś stary ,prosty kwietnik gdzieś w rogu. ,Może wcisnę jeszcze szezlong ,a jak on nie wejdzie to na pewno musi zmieścić się jakiś fotel.

Oświetlenie górne w łazience mam dwa ,wiec nie mogą to być jakieś pokaźnych rozmiarów lampy ,czy żyrandole.Myślę ,że będzie to raczej coś w rodzaju plafonu mosiężnego z jakimś prostym ornamentem.ale tak jak pisałam wcześniej ,tymi wyborami zajmę się na końcu ,myślę ,że długo po wprowadzeniu się :wink:

Cześć Iwonko ! nie ma czego zazdrościć ,za chwilę będziesz miała tak samo u siebie. :wink: A tym bardziej ,ze teraz to dopiero zaczęły się wybory!!nawet nie sadziłam ,że to wszystko będzie tak ciężko ze sobą zgrać .Sen z powiek spędza mi obecnie wybór kolorów.Najpierw muszę pomalować kuchnie .Dziś już byłam zdecydowana na szarość ,nawet kupiłam litr dobranego koloru na próbę ,a juz w samochodzie pojawiły sie wątpliwości i zdążyłam się pospierać z M .On twierdzi ,ze ta szarość nie będzie dobrze współgrać z brązem okien i drzwi I może ma rację.W końcu wezmę chyba gotowy kolor gobi bondexa (taka kawa z mlekiem )i obskoczę tym kuchnie ,salon i hol.Jakaś ostatnio zrobiłam się niezdecydowana,kiedyś decyzje przychodziły mi o wiele łatwiej. :cry: a tak w ogóle to nie wiem ,czy montaż kuchni sie trochę przypadkiem nie opóżni,niestety z mojej winy >Zamówiłam sprzęt agd przez internet i trzy pozycje okazały się cholera -cytuje -za bardzo wyszukane i trzeba będzie czekać ok.2 tyg.Jakie one wyszukane skoro mieli je w swojej ofercie?Za późno się wzięłam za zamawianie. :cry:

hej kobitki, wpadam ma sekundke :wink: nie wiem czy temat kolorow zakonczony ale beatko jezeli juz szperasz w ofercie bondexa to koniecznie popatrz na farbe w kolorze dryfujace drewno - mnie tak zachwycila ze kupilam na cala chatke :wink: :oops: