Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

sypię na mrówki chemię - biały proszek - jakąś trutkę skuteczna jest, gorzej że od trzech dni tłukę mrówki na kredensie :bash:

tu możesz poczytać - http://ogrod.wieszjak.pl/pytania-internautow/304374,Mrowki-w-ogrodzie--jak-sie-ich-pozbyc.html

http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-ogrodu/ochrona-roslin-szkodniki-i-choroby-roslin/utrapione-mrowki,14_23.html

Obelisk fajny, lubię takie, czemu idziesz w mój ulubiony niebieski?

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sypię na mrówki chemię - biały proszek - jakąś trutkę skuteczna jest, gorzej że od trzech dni tłukę mrówki na kredensie :bash:

tu możesz poczytać - http://ogrod.wieszjak.pl/pytania-internautow/304374,Mrowki-w-ogrodzie--jak-sie-ich-pozbyc.html

http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-ogrodu/ochrona-roslin-szkodniki-i-choroby-roslin/utrapione-mrowki,14_23.html

Obelisk fajny, lubię takie, czemu idziesz w mój ulubiony niebieski?

Na razie próbuję środkami naturalnymi,,lisć laurowy ,cynamon i proszek do pieczenia rozsypane..moze to bedzie mialo moc niszczycielską .Jeżeli nie pomoże, to kupię cos w ogrodniczym.

A niebieski w takim wydaniu bardzo lubię .. Widać Gosiu ,że podobne gusta mamy:yes:odpowiedzi co do ceny jeszcze nie otrzymałam:(

Beata.. szkoda tego proszku do pieczenia na mrówki... to przecież kwaśny węglan sodu, a on nie poradzi...

Dziewczyny już próbowały i poddały

Boraks podobno prędzej.. ale nie wiem...

Ja kupiłam przedwczoraj proszek na mrówki z substrala, ale też czekam może jutro na dostawę z all Expel na mrówki 500g opakowań sztuk dwa..

Bo mam sporą działkę i mrówki się mnożą i mała tytka 100g za mała jest . Posypałam 2 torebki i jak wiaderko piasku na plaży....

Proszę bardzo... http://allegro.pl/listing/listing.php?string=expel+na+mr%C3%B3wki ja kupiłam w pudełku 500g 2 sztuki, lub 250gx2sztuki i 2 takie zestawy.. w sumie kilogram.

Nie wiem czy starczy Ci to.. ale to w necie nie jest drogie, w sklepie za 100g płaciłam 10zł kupiłam 2 opakowania czyli 200g i na kawalątek mi starczyło...

Czyli jak Ciebie obchodzą mrówki jak stoisz to musisz dużo tego wziąć... :(

Z substrala też jest niezły... w sumie jest tańszy, http://allegro.pl/listing/listing.php?string=substral+na+mr%C3%B3wki .

Mnie TARcia expela poleciła, choć ja używałam dotychczas substrala... ale ten expel jest w pudełku i posypujesz działkę jak solniczką.. czyli nie za dużo w jednym miejscu.. a mnie nieraz za dużo się sypło w jedno miejsce z torebki.

No to walki z mrówkami...

Dasz radę...

A zdjęcia z ogrodu z nasadzeniami jakieś będą... ?

Wiola zamówiłam ten proszek ...oby pomógł ...:yes:Syn się zawziął ..od dwóch dni leje na gniazda wrzątek ,,sypie proszek do pieczenia ,cynamon ,liście laurowe .. wszystko co miałam w kuchni i jak dotąd naturalne metody zawodzą .Te moje okazy to jakieś mutanty są :mad:nie dość ,że są ogromnych rozmiarów,to jeszcze bezczele z nich okrutne ,,,tak bez zaproszenia do domu włażą?:mad:

W ogrodzie to jeszcze nia ma co pokazywać ...wsadziłam tylko kępy dereni,, zaczynają się zielenić to chyba się przyjęły .W Warzywniaku zauwazyłam pierwsze listki wschodzącej rzodkiewki i ogórkiów..strasznie mnie to cieszy..

Nasadzenia zacznę jak Pan skończy z tym nawadnianiem.Zapowiedział się na środę ...zobaczymy.Najgorsze jest to ,że już chwast straszny wschodzi i znowu trzeba z tym walczyć ...a jesienią miałm już wszystko tak pięknie przygotowane.:(:yes:

Zgłosiłam problem redakcji z tym moim dziennikiem i komentami ..piałam ,ze tylko można wejść ze strony głównej ,ale jak dotąd poprawy nie ma...nie wiem co z tym zrobić .:(przyjdzie mi chyba zniknąć

U mnie wchodzi bez zastrzeżeń...

Proszek pomoże.. tylko dużo go musisz nabyć i sporo posypać.. jak solniczką...

W sumie z substrala taniej wychodzi, ale pudełka nie mają do posypywania...

O proszku do pieczenie słyszałam w zeszłym roku i psińco dawał i mnie i dziewczynom.. ale nie wszystkie się przyznały...

Cześć Beatko,

wróciłam na forumowe łono po prawie 3 tyg i próbuję jakoś nadrobić:sick: Co u Ciebie słychać, jak samopoczucie?:hug:

Przepraszam, ale kompletnie zapomniałam Ci odpisać na privka- dzisiaj nadrobię:yes:

Co słychać w ogrodzie oprócz mrówek?:lol2:

Buziaki:bye:

Witaj Beauty!

Potrzebowalam kilku dni, zeby przeczytac Twoj dziennik, ale przez komentarze to raczej nie przebrne:lol2:

Piekny masz dom, zakochalam sie w nim po prostu http://forum.barcis.pl/images/smilies/zakonana.gif Maz sie ze mnie smial, jak czytalam, bo co jakis czas tylko slyszal "ojej" albo "o zesz w morde" :D

Mam pytanie o gres na dole. Widac na nim slady po mopie? Cholerka, nie wiem jak wytlumaczyc o co mi chodzi:sick: Na niektorych plytkach i panelach po umyciu podlog widac (ja widze i mnie to drazni!!!) slad, ktoredy mop "jechal":lol2:

I jeszcze jedno pytanko o ceramike lazienkowa. Czy to Kerasan?

U mnie wchodzi bez zastrzeżeń...

Proszek pomoże.. tylko dużo go musisz nabyć i sporo posypać.. jak solniczką...

W sumie z substrala taniej wychodzi, ale pudełka nie mają do posypywania...

O proszku do pieczenie słyszałam w zeszłym roku i psińco dawał i mnie i dziewczynom.. ale nie wszystkie się przyznały...

Proszek zamówiony ,,juz jedzie:)chociaż teraz jest chłodniej to mrówy się trochę pochowały.Myślę ,że ten kilogram to jest kropla w morzu,chyba parę worków trzeba będzie jeszcze dokupić :D

Cześć Beatko,

wróciłam na forumowe łono po prawie 3 tyg i próbuję jakoś nadrobić:sick: Co u Ciebie słychać, jak samopoczucie?:hug:

Przepraszam, ale kompletnie zapomniałam Ci odpisać na privka- dzisiaj nadrobię:yes:

Co słychać w ogrodzie oprócz mrówek?:lol2:

Buziaki:bye:

Aguś ,no nareszcie powróciłaś na łono fm:Dsmutno było bez Ciebie.:yes:

A co u mnie ? w końcu mamy chwilę spokoju ,,mieliśmy sporo uroczystości rodzinnych ,,,gości...zmęczona trochę jestem:yes:a w dodatku coś mi wlazło w nogę i wyjść nie chce.:yes:jak nic sks:D

W ogrodzie trochę się dzieje ..warzywka już wschodzą ..póki co posiane jest na łapu capu ,bo juz niewiele czasu było na zastanawianie się ,,,pan się trochę z obrzeżami ścieżek certolił.Jutro ma być dokończone nawodnienie i siejemy trawę .Wkurza mnie to ,bo już grunt był przygotowany do siania a przez to opóżnienie znowu wszystko chwastem zarosło.:(Ciekawa jestem co u Was,,zaraz popędzę ..może jakieś fotki wkleiłaś ....

Witaj Beauty!

Potrzebowalam kilku dni, zeby przeczytac Twoj dziennik, ale przez komentarze to raczej nie przebrne:lol2:

Piekny masz dom, zakochalam sie w nim po prostu http://forum.barcis.pl/images/smilies/zakonana.gif Maz sie ze mnie smial, jak czytalam, bo co jakis czas tylko slyszal "ojej" albo "o zesz w morde" :D

Mam pytanie o gres na dole. Widac na nim slady po mopie? Cholerka, nie wiem jak wytlumaczyc o co mi chodzi:sick: Na niektorych plytkach i panelach po umyciu podlog widac (ja widze i mnie to drazni!!!) slad, ktoredy mop "jechal":lol2:

I jeszcze jedno pytanko o ceramike lazienkowa. Czy to Kerasan?

Witaj teresko w moich progach! Dzięki za zachwyty,,każde dobre słowo to miód na moje skołatane serce:lol2:

Co do gresu ...kupno tych płytek to był strzał w 10tkę ... najlepsze płytki z tych ,ktore mam.Na innych widać wszystko ,,na tych nie widać nic.:yes:Zadnych smug po mopie ,kurzu .walających się "kotów":Dsa super w utrzymaniu czystości ,,,twarde jak cholera ,wiele rzeczy ciężkich mi spadło i nie ma żadnego uszczerbku ,,o imprezach "tańczących "nie wspomnę .:Dmogę je z czystym sumieniem polecić .

W łazience to Kerasan.

Wieczorkiem wpadnę do Ciebie ,bo teraz "w przelocie "jestem:D

Witaj teresko w moich progach! Dzięki za zachwyty,,każde dobre słowo to miód na moje skołatane serce:lol2:

Co do gresu ...kupno tych płytek to był strzał w 10tkę ... najlepsze płytki z tych ,ktore mam.Na innych widać wszystko ,,na tych nie widać nic.:yes:Zadnych smug po mopie ,kurzu .walających się "kotów":Dsa super w utrzymaniu czystości ,,,twarde jak cholera ,wiele rzeczy ciężkich mi spadło i nie ma żadnego uszczerbku ,,o imprezach "tańczących "nie wspomnę .:Dmogę je z czystym sumieniem polecić .

W łazience to Kerasan.

Wieczorkiem wpadnę do Ciebie ,bo teraz "w przelocie "jestem:D

Dzieki Beatko!

To nie puste slowa, szczerze sie zachwycam:yes: Jeszcze musze komentarze chociaz troche przejrzec, moze i tutaj jakies cuda zobacze.

Beatko pamietasz moze nazwe tych plytek? Maz jest akurat w Polsce, to bym go wyslala do sklepu na pomacanie:D