Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A myślisz, że ja nie przesadzałam po tysiąckroć, żeby dojść do tego, czego oczekiwałam :rolleyes:

:lol2: nadal mi się zdarza, że coś jeszcze przenoszę, żeby było idealnie jak chcę ;)

Beatko -

zasada nr 1 - niższe rośliny bliżej brzegu rabaty, a w kierunku tyłu coraz wyższe,

zasada nr 2 - sadzić w grupach po kilka szt. (zawsze nieparzyście) - albo w rzedzie, albo w "plamy" kolorystyczne, nie sadzić małych kępek na zasadzie każda z innego gatunku, bo zrobi się misz masz i nie bedzie efektu, a co za tym idzie, nie wyeksopnujesz właściwie żadnej odmiany - ogólnie będzie wrażenie bałaganu,

zasada nr 3 - starać się zestawiać kolorystycznie, żeby nie było miksu typu różowe obok czerwonego, białe z pomarańczowym itp, bo zrobi się, jak ja to nazywam - "cyrkowo",

zasada nr 4 - robić fotki - na obrazku czasami łatwiej dostrzec te nieprawidłowości, których nie zauważysz na żywo.

ładne zestawienia:

biały - fiolet w różnych tonacjach (czy też niebieski, jak kto woli)

biały - fiolet - rózowy

żółty - biały

żółty - biały - fiolet

żółty - pomarańczowy - czerwony

żółty - fiolet

czerwony - fiolet

pomarańczowy - fiolet

żółty - pomarańczowy - fiolet

• 2 weeks później...
Hej Beatko, jak tam Wasze wojaże?

My wróciliśmy w czwartek kompletnie oczarowani Maderą- było bosko- wyspa jest warta każdych pieniędzy.:yes:

U mnie mała fotorelacja i czekam na Twoją:D:popcorn::popcorn:

Buziaki:hug:

Aguś ..widziałam Twoją fotorelację:hug: ,,,wyspa jest rzeczywiście imponująca ...może następnym razem się tam właśnie wybierzemy...:)

a tymczasem trzeba wrócić do rzeczywistości ...;)

Aguś ,chyba mi przeszło:) tak jak mi radziłaś ,wypiłam wczoraj coś odkażającego i jak by ręką odjał:D

Wyspać się wyspałam ,ale całe popołudnie spędziłam przy garach:)towarzystwo przzwyczaiło sie do wersji all i teraz sa ciągle głodni,,,jeszcze dziś im podogadzam ,bo jutro już idę niestety do pracy;)zdjęc narobiliśmy przeszło tysiąc i muszę powybierać jakieś najbardziej oddające piękno tej wyspy,ale postaram się szybko coś wkleić ... Aguś ,na Maderze wynajmowaliście samochód?

no może na poczatek

http://imageshack.us/a/img4/4990/s0o9.jpg

http://imageshack.us/a/img513/5015/zlcr.jpg

http://imageshack.us/a/img692/5382/1j5y.jpg

Edytowane przez Beauty

Hej Beatko,

fantastyczne fotki:jawdrop::jawdrop: ale chcę więcej:yes: Nie używam fb i co teraz zbędzie...?:cry::cry: Wymyśl coś:)

Co do image to masz rację- wstawianie zdjęć idzie jak krew z nosa:bash:Sama bujałam się parę godzin zanim wstawiłam ok. 100 zdjęć:eek:

Super, że się nie rozchorowałaś. Rodzinka Ci się rozpuściła w tym wyjeździe:D

Wyobraź sobie, ze my mieliśmy tylko hotel ze śniadaniami. A na Maderę polecieliśmy bez żadnego biura podróży- kupiliśmy tylko bilety charterowe w TUI, natomiast hotel rezerwowaliśmy sami. All w przypadku Madery jest bez sensu, jeżeli się zwiedza. My stołowaliśmy się w przeróżnych knajpkach smakując kuchni portugalskiej.:yes: Pytałaś o samochód- tak, mieliśmy ale tylko jeden dzień, bo stawki są strasznie wysokie w sezonie- ceny za dobę zaczynają się od od 130 Euro za takie sobie auto. Tak samo jak wycieczka promem 170 E za 2 osoby. O wiele taniej jest poza sezonem.

W sezonie znośne są tylko ceny za hotel i jedzenie, poza tym każda wycieczka sporo kosztuje. Wyspa jest doskonale skomunikowana i wszędzie można dojechać transportem publicznym lub prywatnymi busami albo można wybrać się na zorganizowaną wycieczkę w konkretny rejon. (ceny ok. 25 E za os)

Jeżeli tylko zdecydujecie się tam polecieć, to służę radą i swoimi spostrzeżeniami:D

Lecę spać i proszę o więcej fotek:hug:

:lol2::lol2::lol2: O j Aguś ,i co ja teraz pocznę ?może się na chwilę choć zaloguj na fb,:lol2:,Prawdę mówiąc to ja założyłam konto ,tylko po to by mieć kontakt z dziewczynami z fm

:)one mnie namówiły:Dmoże i Ty dasz się namówić ?zamieściłam tam sporo zdjęć , z zastrzeżeniem ,ze oglądają je tylko znajomi...

Zaskoczyłaś mnie tą ceną za wynajem samochodu:eek:na Kanarach w najgorszym razie płaciliśmy 40 euro,a na Lanazarotte jest wyjątkowo tanio ok 33..Jezeli chodzi o objazdowe wycieczki z biura ,to była bardzo droga 64 od osoby,,,my nigdy z nich nie korzystamy ,bo okazuje się później po konfrontacji ,ze więcej zobaczymy sami, niż wycieczką z przewodnikiem,,,ja nawet w Paryżu się odłączyłam od wycieczki ,tylko z nimi byłam w Luwrze i w Wersalu,,,a resztę zwiedziłam z Pascalem w ręku przemieszczając się metrem...:)

Dzisiaj byłam drugi dzień w pracy,,nic mi nie idzie ...rozleniwiłam się ...;)a tu w domu tyle roboty ..zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz.Wczoraj m zaczął wypompowywać wodę z basenu ,,doszło do kostek i dalej trzeba było wylewać wiadrem i ściągać mopem.Namachaliśmy się okrutnie,,,a tu chwastów jeszcze pełno i trochę nasadzeń i przesadzeń trzeba zrobić ...nie wiem ,jak my to ogarniemy.Strasznie ambitne miałam plany przedurlopowe i w sumie nic z tego nie wyszło;)

Trochę zaczynam planować zakupy wnętrzarskie ,,,koniecznie muszę zamówić fotel do sypialni u p.Iwony, na szafki nocne muszę się zdecydować ..ijakies obrazy..Podobają mi się tej malarki

http://baumgartner.pl/galeria.html#..

Edytowane przez Beauty

• 2 weeks później...
Hejka,

20 cisów niby dużo, ale podejrzewam, że u Was zginęły ? .

:D:D:Dtak dokładnie jest....:yes:cisami chcę zasłonić placyk z basenem.....tam wsadziliśmy 12 a resztę poszło pod płot...

A u mnie kawałek kuchni....

Teraz dopiero przerabiam temat blatów, bo mogłam dopiero po montażu zdjąć wymiary.

Wow :wave:bardzo się cieszę i już lecę do Ciebie by się pogapić ...:yes:

• 2 weeks później...

Hej Beatko,

przepraszam, ze Ci dopiero teraz odpisuję, ale w ogóle mnie nie ma na forum.

W pracy mam gorący okres:bash:

Wracając na chwilę do Madery, to niestety wynajem samochodu w sezonie tak kosztuje. Ale jedzenie i hotele są w znośnych cenach.

Jeżeli masz możliwość, to lepiej jechać poza sezonem- będzie znacznie taniej.

Co do zorganizowanych wycieczkę, to też nie lubię- dlatego teraz nawet polecieliśmy bez żadnego biura.

Czasami warto wziąć jednak coś z miejscowego biura i zobaczyć niedostępne miejsca (szczególnie jeżeli chodzi o Maderę i Porto Santo).

Wszystkie inne metropolie też zwiedzamy sami:yes::D

No widzisz i nie znalazłam czasu na facebook i nadal nie widziałam Twoich fotek:cry:

Jak tam uporaliście się z basenem? U nas w sumie w ogrodzie spokój- chwastów nie ma, kupiłam trochę cebulowych i jak przyjdzie czas to wsadzę. Ostatnią rzeczą do zrobienia będzie powyrywanie przekwitłych kwiatów, wykopanie dalii i ogólnie przedzimowe porządki.

Szkoda, że lato się skończyło.

Wnętrzarsko na razie zastój, bo chwilowo mamy inny cel na horyzoncie (wymiana samochodu).

Fajne obrazy pokazałaś, nie znałam tej malarki:eek: Na pewno coś dobierzesz fajnego.

Fotel zamówiłaś?

Widzę, ze Ciebie też za często nie ma....:confused:

Odezwij się kochana, paaa:hug: