Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak zacznie się u Ciebie na dobre budowa ,to i piątki będziesz miała pracowite :lol: :lol: :lol:

i nie mogę się tego momentu doczekać :wink: :wink:

nawet nie wiesz jak bardzo :D :D :D

nawet cały weekend moge wtedy mieć zajety :lol: :lol: :lol:

ale ja mam cisnienie na budowanie a tu do wiosny tyyyyyyyyyyyyyyyyyle tygodni :roll: :roll: :roll: chciałabym ten czas przespać i obudzic się tak z tydzień przed wejściem ekipy :roll: :roll:

Zu ,zobaczysz ,jak szybciutko zleci .! Energię rozładujesz załatwiając papirologie,a jak jej masz tak dużo to na pewno starczy Ci jej do wbicia pierwszej łopaty :lol: :lol:

papierologię załatwiam juz drugi raz bo pierwszą ukradziono mi z auta w zeszłym tygodniu :evil: :evil: :evil:

ale mam jej duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo więc łopatę wbije na bank !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale jak niedźwiadek mogłabym zapaść w sen zimowy bo zimy nie lubię :evil: i wiosna szybciej by nastała :D :D :D

Gość Flawia

Beauty, na pewno znajdziesz system kabin pod skosy, w Ravaku chyba też. A jak łazienka mała to tym bardziej przydałaby jej się płaska płytka zamiast brodzika. Ale jeśli brodzik już kupiony to nic nie mówię.

Dom cały zbudować - to na pewno człowiek nie nadąży na czas wszystko wybrać najlepsze i w najlepszej cenie. Przy remoncie swojego biura dostawałam fioła gdy ekipa budowlana stukała mi do drzwi "poprosimy o rysunek schodów bo zaraz zaczynamy je robić" i trzeba było strasznie prędko coś decydować. I zawsze najpierw stawiała się ekipa od najmniej przemyślanego tematu. Takie prawo Murphy-ego...

Kasik ,o to właśnie mi chodzi.Najpierw koncepcja była taka ,aby to coś udawało nieistniejący balkon.Teraz otwór chciałabym obramować jak okno ,a w szybie umieścić jakiś witraż .,jednocześnie nie zasłaniając. światełka z "tunelu".tak to wygląda.Wytęż swoja wyobraźnie artysty i pomóż kobiecie.

http://img33.imageshack.us/img33/4591/p1020894n.jpg :wink: :D :wink:

Beauty, na pewno znajdziesz system kabin pod skosy, w Ravaku chyba też. A jak łazienka mała to tym bardziej przydałaby jej się płaska płytka zamiast brodzika. Ale jeśli brodzik już kupiony to nic nie mówię.

Dom cały zbudować - to na pewno człowiek nie nadąży na czas wszystko wybrać najlepsze i w najlepszej cenie. Przy remoncie swojego biura dostawałam fioła gdy ekipa budowlana stukała mi do drzwi "poprosimy o rysunek schodów bo zaraz zaczynamy je robić" i trzeba było strasznie prędko coś decydować. I zawsze najpierw stawiała się ekipa od najmniej przemyślanego tematu. Takie prawo Murphy-ego...

Będę szukała czegoś nadającego się pod skosy później.Na razie najważniejszy był brodzik.Nie mogę teraz zrobić płyty ,bo już jest i ogrzewanie podłogowe i wylewki ,i wszystko..to już nawet nie chodzi o kasę ,tylko o czas ,który jest potrzebny do wyszukania czegoś sensownego .Najgorsze jest to ,ze właśnie wszystko potrzebne jest na cito ,a wszystkiego tez i przed czasem nie przewidzisz ,jak musisz główkować sama ,bez pomocy projektantów.

Koncepcja byłaby ok gdyby nie okno połaciowe z boku . Cały nastrój diabli wzieli. Bo ten witrazyk taki niewiadomo skąd. Gdyby jeszcze jakiś element był na drzwiach wejściowych...

A jaki był zamysł tego okna w projekcie ? Balkonik wewnetrzny ? to taki śródziemnomorski element

Koncepcja byłaby ok gdyby nie okno połaciowe z boku . Cały nastrój diabli wzieli. Bo ten witrazyk taki niewiadomo skąd. Gdyby jeszcze jakiś element był na drzwiach wejściowych...

A jaki był zamysł tego okna w projekcie ? Balkonik wewnetrzny ? to taki śródziemnomorski element

Z tym niby oknem ,to teraz mam tylko problem. W pierwotnym zamyśle architekta nie było antresoli ,tylko normalny strop ,który łączył klatkę schodowa z małym pom. nad wejściem .W momencie ,kiedy zrobiliśmy antresole to pomieszczenie naturalnie zostało odcięte od reszty.Wbrew pozorom nie jest ono takie małe i stwierdziliśmy ,że nie będziemy wejścia zamurowywać . Powstał wiec taki chybzik ,a jednocześnie hol jest doświetlony poprzez to okrągłe okienko.Początkowo myślałam o takim niby balkoniku ,ale jak sie zamysł wystroju zmienił ,to postanowiłam zrobić z tego okno ,oczywiście otwierane, właśnie z witrażem.Znając życie to pewnie nikt z tego pom.korzystał i tak nie będzie ,ale dostęp do niego byłby możliwy dzięki ruchomej drabince zawieszonej na relingu. Przy oknie połaciowym na pewno będzie jakaś zasłona upięta na jedna stronę .

w takim razie ,co mi radzisz?