Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

: A Ty lepiej jedź i fotki rób bo umrę z niecierpliwości :-?

:wink:

W tej górnej łazience to szału raczej nie będzie :lol: Jest malutka i w ogóle nie ustawna .Z wielu moich pomysłów wnętrzarskich musiałam niestety zrezygnować,bo były nierealne. Przeznaczona jest dla dzieci . Myślę ,że po zabudowie skosów szafkami ,zawieszeniu jakiegoś szałowego lustra ,nabierze smaczku.Bo narazie to jakoś tak nijak :cry:

Dzień dobry i to słonecznie !!!!!!!!! :D

Tak czytam Wasze posty..........będę szczęśliwa jak już się wprowadzę na dól domku :wink:

U nas też zagościła dzisiaj iście ZŁOTA POLSKA :wink: Miejmy nadzieje ,że po tym ataku zimy będziemy mieli jeszcze trochę wiosny i coś grzebniemy na zewnątrz domu. Danusiu ,ani się obejrzysz i będziesz mieszkała. Wykończeniówka idzie szybko ,tylko ta kasa........ :wink:

A moja córka to tylko się pyta ,czy jak się przeprowadzimy ,to skończy się już przesiadywanie przy kompie?

Młodzieńcza naiwność :roll: :roll: :roll: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: Arctico nawet nie sadziłam ,że aż tak się uzależnię.Wprawdzie nie mam czasu na zbyt długie ślęczenie ,ale łapie się na tym ,że w każdej wolnej chwili pędzę do kompa podpatrzeć ,co tam u Was?

onośnie ZŁOTA a raczej jego postaci w sztabkach i jego obecnej ceny w dobie naszego kryzysu jeden kupiec z Mennicy wywiózł swój nabytek widlakiem :roll: :roll: nie wiem ile tych sztabek nabył ale dla mnie to szooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook :roll:

to taka Złota ciekawostka bo ja jedynie wywoźę "Złote" liście na taczce :lol: :lol: ( szkoda że Złote tylko z nazwy )

dzisiaj w radiu słyszałam ,że u Harrods'a juz sztabki leżą na półkach i można se nabyć .Może chociaż w wózkach by pozwolili sobie powozić? :lol: :lol:

Zu, to miałaś dzisiaj pracowity dzień? tak czytałam o tych wszystkich pozwoleniach i podziwiam Cię za cierpliwość . .Mnie te wszystkie perypetie z tym związane , przyznam sie, trochę ominęły .Babka z nadzoru budowlanego mi się tym wszystkim zajęła i położyła na stół gotowe PNB

dzisiaj w radiu słyszałam ,że u Harrods'a juz sztabki leżą na półkach i można se nabyć .Może chociaż w wózkach by pozwolili sobie powozić? :lol: :lol:

Zu, to miałaś dzisiaj pracowity dzień? tak czytałam o tych wszystkich pozwoleniach i podziwiam Cię za cierpliwość . .Mnie te wszystkie perypetie z tym związane , przyznam sie, trochę ominęły .Babka z nadzoru budowlanego mi się tym wszystkim zajęła i położyła na stół gotowe PNB

ahhhhhhhhhhh ci urzędnicy :roll: :roll: ale wiesz z jedenej strony poprzez to wydeptywanie urzędowych ścieżek poznałam nowych ludzi i oczywiście zdobyłam nowe doświadczenia, o nowych emocjach nie wspomnę :evil:

ale pozytywne też były :wink: zwłaszcza w Elektrowni :D :D o boskim Romanie z gazwoni nie wspomnę ( tak siebie gościu nazywa 8) )

Cześć Piękna :D ,

ale masz zarąbistą kuchnię!!! :D Widziałaś może moje inspiracje, widziałaś..? I co..? I dokładnie takie cuś jak u Ciebie mi się marzyło!!! :D Cudna, cudna! Nie tylko mebelki piękne, ale też cały układ jest super, z tymi dwoma oknami i centralnym okapem między nimi. Jak z katalogu najlepszych aranżacji! :D

No i w ogóle "nieźle" to u Was wygląda. :lol: :wink:

Bardzo chętnie bym pożyczyła tego glazurnika, który w 4 dni położył 90mkw gresu. :D

Będę wpadać i podglądać!

Pozdrawiam! :D

Dzięki Asiu za odwiedziny i oczywiście za pochwały .Robię ,co mogę ,ażeby choć w części zrealizować swoje marzenia.Ta kuchnia "chodziła 'za mną już od wielu lat i żadna inna nie wchodziła w grę . Podglądałam Twoje inspiracje i mamy bardzo zbliżone gusta ,wiec tym bardziej jestem ciekawa jak ostatecznie będzie wyglądało wnętrze ,które stworzysz. :wink:

Jeżeli chodzi o ekipy to jak do tej pory jakoś nam się udawało spotkać porządnych i odpowiedzialnych ludzi , którzy wywiązywali się ze swoich obowiązków dość sumiennie .Ostatnio ,mam tylko kłopoty z kamieniarzem ,który ma nam dokończyć parapety zew. i cały czas ściemnia ,że "przyjdzie we wtorek".Już przeszło kilka ,a może nawet kilkanaście wtorków i nic.Doszło do tego ,że przestał odbierać telefony ode mnie .Za poradą dziewczyn użyłam fortelu i zdzwoniłam z innego ,a on na pytanie "dlaczego nie odbiera tel" odpowiedział ,że 'on w ogóle nie odbiera ".Na to ja "ale ja przecież dzwonię pod ten sam numer !!!!!.Nastąpiła cisza w słuchawce.Ja podchodzę do tego bardziej na luzie ,ale dla mojego M ,słowo droższe od pieniędzy i on byłby gotów zrezygnować z usług tego pana. Facet wykonywał nam kominek i parap.wew.i do tej pory bardzo go chwaliłam,po prostu ma tyle zamówień ,że w końcu się trochę pogubił. Myślę ,że w końcu się doczekam ,bo chciałabym ,aby ktoś obrobił mi jeszcze wnęki przed zimą .

Haha. dokładnie to samo mieliśmy z elektrykiem, a teraz z gościem od kominka: "Dobrze, dobrze, spotkamy się w środę."; "Zadzwonię jutro". Mija środa, mija jutro i nic. :roll: Niestety od elektryka byliśmy uzależnieni, bo chodziło o odebranie od niego dokumentów dot.instalacji, a na faciu od kominka mi zależy, bo ładnie robi. Ale chyba go odpuszczę w końcu...

U nas to sama nie wiem, co z tego wszystkiego wyjdzie. Gust sobie, a rzeczywistość i możliwości realizacji sobie. :lol: Musiałam np.zrezygnować z drewna w salonie, bo mamy podłogówkę i hydraulik odradził. :roll: Część pomysłów podrzuca TZ i np.drzwi wewnętrzne są wynikiem kompromisu, a więc nie są do końca takie jakie by pasowały do dworkowych klimatów, które uwielbiam.

A u Ciebie widać żelazną konsekwencję i dobrze! :D Wszystko idealnie pasuje. :D

Asiu ,my też mamy wszędzie podłogówkę i na górze wszędzie bedę miała parkiet .Jedno z drugim się nie kłóci ,ale dechy ,to niestety odpadają .Chyba ,że takie dwuwarstwowe.Parkiet będzie układany w "drabinkę",co dwie klepki -faza,tak że chociaż jakieś złudzenie dech będzie :wink:

Beauty, na temat Twojej kuchni właściwie wszystko już zostało napisane, ale ja muszę dołożyć swoją cegiełkę.

Przepiękna, stylowa, jestem pod wielkim wrażeniem tego, że każdy detal jest tak wysmakowany, ważny, potrzebny i nieprzypadkowy.

Całość niezwykle harmonijna. Jak dojdzie oświetlenie będzie cudownie.

Już sobie wyobrażam tę szafkę z wnęką na górze, która ma takie koronkowe narożniki i widać tam ukryte halogenki.

Będę czekać z utęsknieniem na zdjęcie zrobione wieczorem. Wkleisz, prawda?

Wielkie gratulacje za pomysł i wykonanie.

Niech Was szczęście i pomyślność nigdy w tym domu nie opuszcza :D